Buzz

10 επανεκδόσεις για το Σαββατοκύριακο

στα 10

Το Flix επιλέγει ποιες από τις πολλές επανεκδόσεις που παίζονται σε ένα θερινό δίπλα σας αποτελούν την ιδανική έξοδο για το Σαββατοκύριακο.

10 επανεκδόσεις για το Σαββατοκύριακο

Μόνοι στην πόλη; Ενα θερινό αποτελεί πάντα την καλύτερη λύση και την ομορφότερη παρέα. Ειδικά αν παίζει κλασικό, αγαπημένο, σε επανέκδοση. Ακολουθούν δέκα επιλογές από τις πολλές επανεκδόσεις που παίζονται ήδη στα θερινά σινεμά μαζί με τις ώρες προβολών το Σαββατοκύριακο 10-11 Αυγούστου.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

Vertigo 607

Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

To αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ δεν είναι τυχαία μία από τις δέκα καλύτερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά. Ξεπερνώντας τα όρια του αριστοτεχνικού θρίλερ, στέκεται ως ένα κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στην ταυτότητα και την μεταμόρφωση, την αγάπη και την κτητικότητα, την εξαφάνιση της γυναίκας μέσα στην εμμονή του άντρα. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Ριβιέρα στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 20.45, στο Cine Κήπος στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 22.45, στο Αμίκο στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 22.45, στο Cine Valia στο Αργος την Κυριακή 22.30, στο Απόλλων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22.30.

all about my mother 607

Ολα για τη Μητέρα μου (Todo Sobre mi Madre) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η καλύτερη, η πιο στιβαρή, η πιο συγκινητική ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Με υπέροχη επιδερμίδα, κατακόκκινη, λαμπερή και πληθωρική, που όμως πάλλεται από το κοινωνικοπολιτικό της σχόλιο για την ταυτότητα, την αυτοδιάθεση, το δικαίωμα στην οικογένεια. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Αμίκο στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 21.00, στο Αστέρι στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 22.15, στο Βάρκιζα 3 στην Αθήνα Σάββατο 22.30, στα Παναθήναια στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 20.50, στο Ζέφυρο στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 21.00.

regle

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού (La Règle du Jeu) του Ζαν Ρενουάρ

Το πολυπρισματικά αποκαλυπτικό κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος μαζί του αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ σε επανέκδοση που υπενθυμίζει τα βασικά: του σινεμά και της ζωής. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στo ΒΟΞ στην Αθήνα μέχρι και την Κυριακή στις 20.50

Rear Window

Σιωπηλός Μάρτυς (Rear Window) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ενα ακόμα αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ που στέκεται ως κάτι παραπάνω από την πιο επιδραστική ταινία στο σινεμά του σασπένς. Μία κινηματογραφική διατριβή για τις φοβία της δέσμευσης, τα ταμπού, την ηδονοβλεψία, την αστική μας μοναξιά. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Ανοιξις στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 22.45, στο Σινέ Χριστίνα στον Αγ. Νικόλαο στην Κρήτη Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 στον Ορφέα στην Κω Κυριακή στις 20.30

high society

Υψηλή Κοινωνία (High Society) του Τσαρλς Γουόλτερς

Η έγχρωμη και μουσική διασκευή του θρυλικού «Philadelphia Story» μπορεί να λειαίνει τον γοητευτικό κυνισμό και κοινωνικό σχολιασμό του πρωτότυπου, αλλά έρχεται (το '56 και σήμερα) ως ένα απολαυστικό δωράκι στιλ και χαράς. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Μαΐαμι στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 και στο Ανοιξις στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 20.50

breakfast

Πρόγευμα στο Τίφανις (Breakfast at Tiffany's) του Μπλέικ Εντουαρντς

Που παίζεται: Στο Θησείον στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 20.50 και 23.00, στο Βάρκιζα 3 στην Αθήνα την Κυριακή στις 20.30, στο Ρία στο Μάτι στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 20.45, στο Τριανόν Cinemax στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 22.30 και στο Ελληνίς στο Αγρίνιο Σάββατο στις 21.30.

The Killing

Το Χρήμα της Οργής (The Killing) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

To breakthrough του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ένα φιλμ νουάρ πιο μελαγχολικό και από το βλέμμα του Στέρλινγκ Χέιντεν όταν βλέπει το αμερικάνικο όνειρο να κάνει φτερά σε ένα από τα πιο πικρά φινάλε της ιστορίας. Επανέκδοση με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στην Ριβιέρα στην Αθήνα μέχρι και την Κυριακή στις 23.10

In the mood for love 2

Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Το κινηματογραφικό ποίημα του Γουόνγκ Καρ-Γουάι. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Εκράν στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή 23.30

Rashomon

Rashomon: Η Πύλη των Δαιμόνων (Rashomon) του Ακίρα Κουροσάουα

Το μνημειώδες «whodunit» του Κουροσάβα, κάτοχος Χρυσού Λέοντα Βενετίας και Τιμητικού (Διεθνούς σήμερα) Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Οασις στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή στις 23.15

offret

H Θυσία (Offret) του Αντρέι Ταρκόφσκι

Το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ταρκόφσκι, ένας φόρος τιμής στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν και ίσως η πιο συνταρακτική ταινία που γυρίστηκε ποτέ για το τέλος του κόσμου. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Που παίζεται: Στο Athenee στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Οασις στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή στις 20.45

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.