Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 6 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 6 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Intolerance 607

Μισαλλοδοξία (Intolerance) του Ντέιβιντ Γ. Γκρίφιθ

Με αφετηρία την ιστορία μίας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδοξία την χωρίζει από τον άντρα της και το παιδί της, εξετάζονται τα φοβερά αποτελέσματα της μισαλλοδοξίας σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Drop 607

Η Συγκάλυψη (The Drop) του Μίκαελ Ρόσκαμ

Ο Μπομπ είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης άντρας: το μέγεθος και το στιλ του υπονομεύονται από την πρώτη στιγμή του φιλμ, όταν, βράδυ στη γειτονιά του στην αθέατη πλευρά της Νέας Υόρκης, σώζει από τα σκουπίδια ένα αβοήθητο κουτάβι. Το σκυλάκι ανήκει στην γκαρσόνα Νάντια κι αυτή η γνωριμία δε θα του βγει σε καλό. Ο Μπομπ δουλεύει μπαρ στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ, ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει πάρει τον κατά δύναμη ίσιο δρόμο. Ο Μαρβ συνεργάζεται και τώρα, όπως πάντα, με την τοπική μαφία, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Το μπαρ του χρησιμοποιείται, όπως κι όλα της γειτονιάς, κυκλικά, για να συγκεντρώνει κάθε τόσο τα παράνομα χρήματα των στοιχημάτων και να τα αποδίδει στην κεφαλή της νέας «οικογένειας». Μια ληστεία στο μπαρ θα παγιδεύσει τον Μπομπ ανάμεσα στη δαγκάνα των Τσετσένων και της αστυνομίας, όσο ο παλιός εραστής της Νάντια τον καταδιώκει με ζήλο.

Χαρακτηριστικό νεο-νουάρ, βασισμένο στο διήγημα «Animal Rescue» του («Gone Baby Gone», «Mystic River», «Shutter Island») Ντένις Λεχέιν. Ο Μίκαελ Ρόσκαμ, ο Φλαμανδός σκηνοθέτης του «Bullhead», κάνει εδώ το αμερικανικό ντεμπούτο του, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

La Larga Noche de Francisco Sanctis 607

Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις (La Larga Noche de Francisco Sanctis) των Φρανσίσκο Μάρκες, Αντρέα Τέστα

Η ταινία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες του 1977, με την Αργεντινή να διανύει ήδη εδώ και χρόνια την εποχή της χούντας. Ο Φρανσίσκο Σάνκτις, ένας οικογενειάρχης (με επαναστατικές ιδέες και παρελθοντικές δράσεις) που πλέον ζει μια ήσυχη ζωή, μαθαίνει για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος. Ο ίδιος έχει μόνο μία νύχτα για να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του: είτε θα προσπαθήσει να τους προειδοποιήσει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του είτε θα στρέψει αλλού το κεφάλι, κάνοντας ακόμα μία πράξη επίπονου συμβιβασμού στο σύνολο της ζωής του.

Ατμοσφαιρική, μυστηριώδης αλλά και επώδυνα επιφανειακή, η «Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις» κλείνει το μάτι στον τρόμο της Ιστορίας μέσα από τα φιλμ νουάρ, αλλά αρνείται να γνωρίσει πραγματικά τον ήρωά της. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

the name of the rose

Το Ονομα του Ρόδου (The Name of the Rose) του Ζαν-Ζακ Ανό

Ο μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, επισκέπτεται μαζί με τον μικρό νεόφυτο του, ένα Βενεδικτιανό μοναστήρι για ένα συνέδριο με «ετοιμοπόλεμους» κληρικούς. Ο φόνος και η ίντριγκα βασιλεύουν όταν μυστηριώδεις θάνατοι συνεχίζουν να προκύπτουν μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

leave the world behind

Aσε τον Κόσμο Πίσω (Leave the World Behind) του Σαμ Εσμαΐλ

Οι διακοπές μιας οικογένειας σ' ένα πολυτελές σπίτι παίρνουν άλλη τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και δύο ξένοι εμφανίζονται στην πόρτα τους

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα εν λόγω μπάσταρδα είναι δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, που εγκαθίστανται σ' ένα εξοχικό σπίτι, στη λαύρα του ελληνικού καλοκαιριού και ξεκινούν το παιχνίδι. Μονολογούν (και κοιτάζοντας την κάμερα), συζητούν, κάνουν σεξ, ανταγωνίζονται, φιλιούνται και βρίζονται, μέσα στη φούσκα αυτού του απομονωμένου σπιτιού που τους επιτρέπει, προσωρινά έστω, μια αυτάρκεια και μια ανεξαρτησία. Εκεί θα φτιάξουν τους δικούς τους νόμους (ή θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι θέλουν να νομοθετήσουν), θ' αποκηρύξουν την κοινωνία που τα γέννησε (ή θα προσπαθήσουν να στήσουν μια νέα, με μοναδικό κανόνα το χωρίς κανόνες), θα ζήσουν ελεύθεροι - και πάγια εξαρτημένοι.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύο υποψηφίοτητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo