Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 5 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


l affaire sk1

Υπόθεση Αγνωστο DNA (L'Αffaire SK1) του Φρεντερίκ Τελιέ

Παρίσι, 1991. Ο Φρανκ Μάνιε, ένας νεαρός επιθεωρητής κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τμήμα Διερεύνησης Εγκλημάτων. Η πρώτη του υπόθεση αφορά στη δολοφονία μιας κοπέλας. Σιγά-σιγά, παρόμοιες υποθέσεις, αρχίζουν να ενώνουν τις κουκίδες και να σχηματίζουν το προφίλ ενός κοινού δράστη.

Μια από τις πιο πολύκροτες αστυνομικές υποθέσεις των πρόσφατων γαλλικών χρονικών σε μια ταινία που αναζητά τον άνθρωπο πίσω από το τέρας και τη δικαιοσύνη πίσω από τη φρίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Jackie main

Jackie του Πάμπλο Λαραΐν

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Τζάκι Κένεντι ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Τζάκι συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Eνα απρόσμενα σύνθετο πορτρέτο, μια καλοδεχούμενα «πειραγμένη» βιογραφία, μια σύνθετη εξερεύνηση του πόσο μπορεί τελικά κάποιος να ορίσει την εικόνα που θα κληροδοτήσει στη συλλογική μνήμη. Η Νάταλι Πόρτμαν μπορεί να είναι η Τζάκι, όμως ευτυχώς η «Jackie» είναι ξεκάθαρα μια ταινία της δημιουργικής τρέλας του Πάμπλο Λαραΐν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προαβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

godfather part 2

Ο Νονός ΙΙ (The Godfather Part II) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Η κύρια ιστορία, συνεχίζοντας τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, επικεντρώνεται στον Μάικλ Κορλεόνε (Πατσίνο), τον νέο Δον της μαφιόζικης φαμίλιας των Κορλεόνε, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ενωμένες τις επαγγελματικές δραστηριότητες του από το 1958 ως το 1959· η άλλη είναι μια σειρά από flashback που εξιστορούν την πορεία του πατέρα του, Βίτο Κορλεόνε, (Ντε Νίρο), από τα παιδικά του χρόνια στην Σικελία το 1901 ως την δημιουργία της φαμίλιας των Κορλεόνε στην Νέα Υόρκη.

Το αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, όπου για αρκετούς θεωρείται καλύτερη της πρώτης, με τις 11 υποψηφιότητες για Οσκαρ και μια από τις σημαντικότερες στιγμές του νέου αμερικάνικου σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

the mandalorian season 3

The Mandalorian

Αν και οι δρόμοι του Ντιν Ντζάριν με τον Γκρόγκου, είχαν για λίγο καιρό χωριστεί, οι δυο τους είναι και πάλι μαζί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπου και θα συναντήσουν παλιούς συμμάχους αλλά και θα αποκτήσουν και νέους εχθρούς, με την δράση αυτή την φορά να μας ταξιδεύει και στον πλανήτη Μάνταλορ.

To νέο επεισόδιο προβάλλεται στο Disney+

Mesecina

Mesecina της Σοφίας Εξάρχου

Ο Αλέξης έχει πολλά προβλήματα, αλλά αισιοδοξεί πως μπορεί να ζήσει τη ζωή του κανονικά. Θα γνωρίσει την Αλίκη, με την οποία μοιράζονται την κοινή αγάπη για το μουσικό συγκρότημα Mesecina.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

tetris

Tetris του Τζον Σ. Μπερντ

Το Tetris αφηγείται την μαχόμενη ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για το επιτυχημένο παιχνίδι παζλ, το οποίο εφευρέθηκε από έναν Ρώσο. Ως εκ τούτου, η επίτευξη της συμφωνίας περιλαμβάνει σκληρές διαπραγματεύσεις εν μέσω εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου. Το Tetris δεν είναι μια ταινία για το ίδιο το παιχνίδι. τα μπλοκ Tetromino δεν είναι οι χαρακτήρες. Η ταινία στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με βιογραφική ταινία. Ακολουθεί τον Χενκ Ρότζερς (τον οποίο υποδύεται ο Τάρον Εγκερτον) στην αναζήτησή του στη Ρωσία για να συνεργαστεί με τον εφευρέτη του Tetris, Alexey Pajitnov, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα στο παιχνίδι. Αυτό συνεπάγεται σύγκρουση με τη ρωσική κυβέρνηση, όταν οι σχέσεις με τους Σοβιετικούς ήταν ήδη τεταμένες λόγω του Ψυχρού Πολέμου. Η αληθινή ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων έχει εκπληκτικά δραματικές και τεταμένες στιγμές, αν και φυσικά η κινηματογραφική εκδοχή είναι υπερβολική, συμπεριλαμβανομένης μιας σεκάνς καταδίωξης αυτοκινήτου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Boy from Heaven

Η Συνωμοσία του Καΐρου (Boy from Heaven) του Ταρίκ Σαλέχ

Το τζαμί-πανεπιστήμιο του του Αλ Αζχαρ είναι κάτι παραπάνω από τόπος εκπαίδευσης και λατρείας. Αποτελεί τον ισλαμικό άξονα νομοθετικής παρέμβασης και πολιτικής επιρροής στα ζητήματα του αιγυπτιακού κράτους - κάτι που κανένας Πρόεδρος στο παρελθόν δεν κατάφερε να μετριάσει. Οπως σε όλες τις χώρες, αλλά ειδικά στον ισλαμικό κόσμο, η Εκκλησία αποτελεί πολιτικό όργανο. Γι' αυτό λοιπόν, όταν ο Μεγάλος Ιμάμης πεθαίνει, πρέπει να εκλεγεί από το συμβούλιο των Ιμάμηδων του Αλ Αζχαρ ο επόμενος. Για την κυβέρνηση αυτές είναι επικίνδυνες εκλογές. Ο Μεγάλος Ιμάμης είναι μία ισόβια θέση και θα επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να παρέμβουν και να επιβάλουν τον πιο φιλικά διακείμενο στον Αιγύπτιο Πρόεδρο. Αυτή είναι μία αποστολή για τον Ιμπραχίμ, έναν μεσήλικα πράκτορα της κυβέρνησης, ο οποίος έχει τον προσωπικό του πληροφοριοδότη ανάμεσα στους μαθητές του Αλ Αζχαρ. Μόνο που κάποιοι δολοφονούν τον σπιούνο του και υπάρχει έκτακτη ανάγκη να βρει άμεσα τον επόμενο έμπιστο. Αυτός θα είναι ο Ανταμ, ένα αθώο αγόρι από ένα ψαροχώρι της επαρχίας, αμόλυντο από τη διαφθορά και την πονηριά της μεγαλούπολης. Ο Ιμπραχίμ εμπλέκει τον Ανταμ στα βαθιά, αλλά πολύ σύντομα καταλαβαίνει ότι οι ανώτεροί του έχουν άλλες βλέψεις για τον «άγγελό» του.

Μπορεί να στηριχτεί αστυνομικό θρίλερ που διαδραματίζεται στους δαιδαλώδεις χώρους ενός τζαμιού; Ναι, ειδικά όταν η αφορμή είναι η διεφθαρμένη παρέμβαση του αιγυπτιακού κράτους κατά τη διάρκεια των εκλογών για τον επόμενο Μεγάλο Ιμάμη. Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2022, επίσημη υποβολή της Σουηδίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo