Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 28 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 28 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


feathers

Φτερά και Πούπουλα (Feathers) του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Ο τόπος είναι μια μικρή βιομηχανική πόλη: μόνο χώμα σκεπάζει το έδαφος, το φουγάρο του εργοστασίου απλώνει τον καπνό του ολόγυρα αλλά και μέσα στις πολυκατοικίες, όλα τα κτίσματα καταρρέουν, άνθρωποι και ζώα συγκατοικούν σε μια σχεδόν κωμική, σίγουρα σουρεαλιστική συμβίωση, το εσωτερικό των σπιτιών είναι καλυμμένο με βρωμιά και σκουριά ώστε καμία επιφάνεια να μη διαφαίνεται στην πρωτότυπη μορφή της. Μόνο το μικρό φορητό συντριβάνι στο άθλιο σπίτι της πενταμελούς οικογένειας, δίνει έναν αέρα «κομψό και σικ», όπως επιμένει να διακηρύττει ο πατέρας. Αυταρχικός και καταπιεστικός με την πατριαρχική ανωτερότητα που του δίνει η παραδοσιακή κοινότητα, έχει τρία μικρά αγόρια και μια σύζυγο, σιωπηλή, εργατική, αόρατη. Μόνο που, στα γενέθλια του ενός από τους γιους του, με προσκεκλημένη όλη τη γειτονιά και τον loser «αρχιμαφιόζο», ο τοπικός μάγος/entertainer, κατά λάθος, μεταμορφώνει τον πατέρα σε κότα! Τώρα, η σιωπηλή σύζυγος πρέπει να διερευνήσει τι, πραγματικά, έχει συμβεί, αλλά και ταυτόχρονα να φροντίσει τον εαυτό της, τα παιδιά της και... την κότα.

Φεμινιστική, πολιτική, κωμική αλληγορία στο ντεμπούτο του Αιγύπτιου σκηνοθέτη που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών και το βραβείο Ιρις Μειοψηφικής Παραγωγής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

favourite 607

Η Ευνοούμενη (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου

H Bασίλισσα Αννα υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας (του Ηνωμένου Βασιλείου Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας) στις αρχές του 18ου αιώνα. Εχοντας πάντα πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, η Αννα κατέληξε από τα 30 της χρόνια γερασμένη, κακοφορμισμένη (ακόμα και ιστορικές πηγές την αποκαλούν «χοντρή κι άσχημη»), εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Η σωματική της φθορά τής προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια και την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη στους κύκλους του παλατιού. Η εξουσία έλκει καλοθελητές και η Βασίλισσα Αννα πάντα επηρεαζόταν από τους αυλοκόλακές της. Τους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της. Μία ισχυρή τέτοια φιγούρα ήταν αυτή της Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μπάρλμπορο, επιστήθιας φίλης και ανεπίσημης πολιτικής συμβούλου της Βασίλισσας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αδυναμίες, τα μυστικά και τα πάθη της Αννας, η Δούκισσα κρατούσε με μαεστρία και υστεροβουλία τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας και της καρδιάς της. Μέχρι που στο παλάτι καταφθάνει η Αμπιγκεϊλ, μακρινή της ξαδέλφη, μία ξεπεσμένη νεαρή αριστοκράτισσα με δαιμόνιο μυαλό και φιλόδοξα σχέδια. Και τότε ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού: οι δύο γυναίκες βουτούν σε μία παραπολιτική, σκοτεινή κόντρα για την αγάπη και την εύνοια της Αννας, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς έλεος. Ποια θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευνοούμενης» της Βασίλισσας;

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο 607

Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά του Νίκου Περάκη

Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά... Ο Σταυρακομαθιακάκης - μετά την μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενής του 12χρονης ορφανής πακιστανής Νούρι- εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της, εισβάλλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η «πρώην» του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα.

O κινηματογραφικός ανατόμος Νίκος Περάκης επιστρέφει. Συγκεντρώνει τη συμμορία και εξετάζει την κατάσταση της Ελλάδας τώρα που ο «πόλεμος» δεν είναι σε βραχονησίδες, αλλά στην πλατεία Συντάγματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

temple of doom

Ο Indiana Jones και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού (Indiana Jones and the Temple of Doom) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Σαγκάη, 1935. Ο Indiana Jones αναζητά εν αγωvίως ένα ανεκτίμητο διαμάντι με μαγικές ιδιότητες. Οι έρευνες του τον οδηγούν σ ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο, όπου χάνει μέσα απ τα χέρια του το διαμάντι, αλλά γνωρίζει τη Willie, μια γοητευτική τραγουδίστρια. Μαζί της θα ταξιδέψει στις Ινδίες, για να σώσει ένα χωριό από μια αρχαία κατάρα. Ένα πανέξυπνο παιδί θα βοηθήσει τον Indy και τη Willie να διασχίσουν μια δύσβατη ζούγκλα και oι τρεις τους θα καταλήξουν, ύστερα από απίθανες περιπέτειες, στα υπόγεια του παλατιού ενός μαχαραγιά. Εκεί o ήρωας μας έρχεται αντιμέτωπος μ' έναν μαύρο μάγο της Θεάς Κάλι, που θέλει τον πολύτιμο λίθο για να κατακτήσει τον κόσμο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

and just like that trailer

And Just Like That Season 2

Το ξεκίνημα της δεύτερης σειράς βρίσκει την Κάρι να θρηνεί ακόμα τον απρόσμενο θάνατο του Μίστερ Μπίγκ ο οποίος όμως δεν ήταν η μόνη μεγάλη αγάπη της. Ο πρώην αρραβωνιαστικός της Έϊνταν επιστρέφει σε αυτή τη σεζόν αναθεωρώντας μια ιστορία αγάπης που είχε στο παρελθόν βουλιάξει.

Η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο Vodafone TV

Στο Αεροδρόμιο

Στο Αεροδρόμιο του Μιχάλη Μαθιουδάκη

Η ταινία τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix