Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 junkyard dog

Το Κοπρόσκυλο (Chien de la Casse | Junkyard Dog), Ζαν-Μπατίστ Ντουράν

Ενα κοινωνικό χρονικό της μοναξιάς και του συναισθήματος του έρωτα, που ταυτόχρονα αμφισβητεί την ηπιότητα και την αρρενωπότητα των χαρακτήρων του.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

κινέττα

Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου

Η Κινέττα το καλοκαίρι αποτελεί πολυσύχναστο θέρετρο, το χειμώνα όμως είναι καταφύγιο για αλλοδαπούς εργάτες. Ένας μυστικός αστυνομικός, παθιασμένος με τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή με την βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου και μιας νεαρής καθαρίστριας ξενοδοχείου, που υποδύεται τα θύματα. Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα και η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στον ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

Anime Nere

Σκοτεινές Ψυχές (Anime Nere) του Φραντζέσκο Μούντζι

Ο Λέο τρέφει λίγο σεβασμό για τις απλοϊκές συνήθειες του πατέρα του, αντίθετα θαυμάζει τους δύο μαφιόζους θείους του και τον αστικό τρόπο ζ​ω​ή τους. Oταν ο Λέο βάζει στο μάτι ένα τοπικό μπαρ μιας αντίπαλης οικογένειας, οι απερίσκεπτες κινήσεις του, αναμοχλεύουν μια βεντέτα​ τριών γενεών​.​

Μια ακόμη ταινία για την μαφία και τους κωδικές της; Οχι ακριβώς: Το φιλμ του Φραντζέσκο Μούντζι εστιάζει στους ανθρώπους και στην αδιέξοδη πορεία μιας βίας δίχως τέλος. 9 βραβεία David di Donatello - ανάμεσα στα οποία και Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας - για την ταινία που διεκδίκησε το Χρυσό Λέοντα στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

paddington 2 607

Πάντινγκτον 2 (Paddington 2) του Πολ Κινγκ

Ενόσω ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι, ο Πάντινγκτον βλέπει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο και ξεκινά μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Οταν το βιβλίο γίνεται αντικείμενο κλοπής, μόνο οι Μπράουν και ο Πάντινγκτον μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις…

Ενα δεύτερο, ισάξιο με το πρώτο, μέρος για τις περιπέτειες του περουβιανού αρκούδου που συνεχίζει να σκορπίζει καθαρόαιμο, γλυκό, χορταστικό, έξυπνο σινεμά για μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

The Creator

Ο Δημιουργός (The Creator) του Γκάρεθ Εντουαρντς

Στο παρελθόν του μέλλοντός μας, το 2055, η τεχνητή νοημοσύνη έχει προκαλέσει, με μια έκρηξη, την καταστροφή της δυτικής ακτής της Αμερικής. Από εκείνη τη στιγμή, η Αμερική κηρύσσει τον πόλεμο στην AI, καταδιώκοντας την αλά «Elysium» ιπτάμενη κεντρική μονάδα της, τη Νόμαντ, τους στρατιώτες της που είναι μποτ με κεφάλια που θυμίζουν παλιές συσκευές βίντεο, και τ@ απροσδιόριστ@ «δημιουργα» της που ονομάζεται Νιρμάτα. Η καταδίωξη γίνεται στην πηγή του Κακού, στο... Βιετνάμ, μια και εκεί όπου ταλαίπωροι, φτωχοί κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ δουλεύουν με τα καπέλα τους στους ορυζώνες, αποτελούν, ξανά, τον εχθρό. Γι' αυτόν τον πόλεμο, ο στρατιώτης Τζόσουα, έχει δώσει κυριολεκτικά ένα χέρι κι ένα πόδι - κι έχει χάσει, μυστηριωδώς, και τη γυναίκα του, Μάγια, μαζί και την εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Τώρα, το 2065, ο Τζόσουα καλείται να βρει τον πυρήνα της AI στο Βιετνάμ - με κίνητρο ότι εκεί εθεάθη και η Μάγια. Το οδοιπορικό, εν μέσω ορυζώνων, χωριών βομβαρδισμένων από ναπάλμ (λες έναν αιώνα νωρίτερα) και οπλοφόρων ρομπότ που εύκολα είτε σκοτώνονται είτε μπαίνουν στο «off», θα τον οδηγήσει στο σταυροδρόμι του «Πλατούν» με... τον «Μικρό Βούδα», μια και το υπέρτατο AI όπλο δεν είναι άλλο από ένα μικροσκοπικό, συγκινητικής, ακόμα, αθωότητας και γλύκας, κοριτσάκι-μποτ, την Αλφι, που όταν σμίγει τα χεράκια της σε μορφή βουδιστικής προσευχής, μπορεί να ελέγχει την ενέργεια και να καταστρέψει τον κόσμο.

O πρωταγωνιστής του «Tenet» κι ο σκηνοθέτης των «Rogue One» και «Godzilla» συνεργάζονται σε μία ακόμα sci-fi ιστορία Τεχνητής Νοημοσύνης, τόσο επίκαιρο στην κεντρική ιδέα, και φωτογενές στα εφέ, όσο μπανάλ είναι στο σενάριο και την ιδεολογία (ιδεοληψία;) του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

society of the snow

Society of the Snow του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

O Μπαγιόνα πιάνει άλλη μια καταστροφή, αυτή την φορά την πτώση του Boeing 571 των αεροπορικών γραμμών της Ουρουγουάης, όπου είχε ναυλωθεί για να πετάξει μια ομάδα ράγκμπι στη Χιλή, συνετρίβη στην καρδιά των Ανδεων το 1972. Μόνο 29 από τους 45 επιβάτες του επέζησαν από το ατύχημα. Παγιδευμένοι σε ένα από τα πιο εχθρικά και απρόσιτα περιβάλλοντα στον πλανήτη, έπρεπε να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να παραμείνουν στη ζωή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

March on Rome

Πορεία προς τη Ρώμη (The March on Rome) του Μαρκ Κάζινς

Το 1922, οι Μελανοχίτωνες του Μπενίτο Μουσολίνι διένυσαν μια πορεία, που κατόπιν θεωρήθηκε θριαμβευτική, από τη Νάπολη ως τη Ρώμη, για να καταλάβουν την εξουσία. Πράγμα που έγινε, παρότι με τρόπο πολύ διαφορετικό από εκείνον που παρουσίασε (και σφράγισε στη συνείδηση του λαού), η προπαγανδιστική ταινία «A Noi» του Ουμπέρτο Παραντίζι.

101 χρόνια μετά την ιστορική πορεία του Μπενίτο Μουσολίνι από τη Νάπολη προς τη Ρώμη το 1922, ο Μαρκ Κάζινς παραδίδει ένα μάθημα (κινηματογραφικής) Ιστορίας, διερευνώντας τους μηχανισμούς της προπαγάνδας του θεάματος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama