Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 13 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Hampstead 607

Απροσδόκητος Ερωτας (Hampstead) του Τζόελ Χόπκινς

Η Εμιλι είναι μία 70χρονη Αμερικανίδα που μένει εδώ και τρεις δεκαετίες στο Χάμπστεντ, έξω από το Λονδίνο. Ο Βρετανός επιχειρηματίας σύζυγός της πέθανε πριν από ένα χρόνο κι εκείνη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Ψυχικά και κυριολεκτικά: μετά το θάνατό του θα μάθει για τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, αλλά και τα αμέτρητα χρέη του στο κράτος. Ο φιλικός της κύκλος (οι υπόλοιπες αγγλίδες σύζυγοι του κτιριού της) συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό: ψώνια, σπατάλες, φιλανθρωπίες, κοινωφελείς δράσεις. Μία από αυτές είναι η συλλογή υπογραφών για την κατεδάφιση ενός εγκατελειμένου παλιού νοσοκομείου που βρίσκεται στο απέναντι πάρκο από το σπίτι τους και την παραχώρησή του από το δήμο, ώστε να χτιστούν πολυτελή διαμερίσματα. Μόνο που στις περιπλανήσεις της η Εμιλι γνωρίζει τον Ντόναλντ, έναν συνομήλικο της άστεγο που έχει φτιάξει την καλύβα του στο απέναντι πάρκο. Μοναχικός, αυτόνομος, περήφανος, ο Ντόναλντ αρνείται να εκκενώσει τη γη που αποκαλεί εδώ και 17 χρόνια «σπίτι του». Και η Εμιλι βρίσκει μετά από πάρα πολύ καιρό ένα νόημα στη ζωή της: να τον βοηθήσει.

Η Ντάιαν Κίτον κι o Μπρένταν Γκλίσον σε μία dramedy που θα ήθελε το Χάμπστεντ Χιθ να θυμίζει... Νότινγκ Χιλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

fifth estate

Ο Ανθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο (The Fifth Estate) του Μπιλ Κόντον

Το 2010 μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προστασία πληροφοριοδοτών φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, με τα οποία δίνει άλλη διάσταση στη διαρροή πληροφοριών. Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ να συνεργάζονται με σκοπό την μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Oταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία - και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις;

Η άνοδος και η πτώση του Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks σε μια ταινία για την ανεξέλεγκτη δύναμη της πληροφορίας και της εξουσίας στην ψηφιακή εποχή. Δυστυχώς δεν είναι κάθε μέρα του «Social Network». Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

Xenia 607

Xenia του Πάνου Χ. Κούτρα

Ξένοι στην ίδια τους τη γενέτειρα, μετά τον θάνατο της Αλβανίδας μητέρας τους, ο δεκαεξάχρονος Ντάνι και ο δεκαοκτάχρονος Οδυσσέας, διασχίζουν τη χώρα αναζητώντας τον Eλληνα πατέρα τους.

Με την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του, ο Πάνος Χ. Κούτρας δεν περιορίζεται σε ένα καταγγελτικό, πολιτικό σινεμά, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο. Προσφέροντας φιλοxenia, την ιστορική στιγμή που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Chuck 607

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa (Chuck) του Φιλίπ Φαλαρντό

O Tσακ Ουέπνερ ήταν ένας πωλητής αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 να αντέξει 15 γύρους εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Αλι, σε μία αναμέτρηση που προέκυψε ούτε λίγο ούτε πολύ από τύχη και αποτέλεσε την έμπνευση της δημιουργίας ενός κάποιου «Ρόκι Μπαλμπόα», γεγονός που αποδείχθηκε μεν το χρυσωρυχείο της ζωής του Σιλβέστερ Σταλόνε αλλά που τελικά δεν απέδωσε ούτε ένα σεντ στις ίδιες τις τσέπες του Ουέπνερ.

Η πραγματική ιστορία του ανθρώπου που ενέπνευσε την δημιουργία του Ρόκι προσφέρει μεν ένα απολαυστικό, φιλικό προς τον θεατή δίωρο όμως δεν φαίνεται να έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τους κανόνες του είδους που με ευλάβεια ακολουθεί σε όλη την πορεία της διαδρομής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Open

francis pope responds

Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη αποκαλύψει το πρόσωπό του, σε Καθολικούς και μη. Ενας ιησουίτης ιερέας, με βαθιά πίστη στον άνθρωπο, με θαρραλέα δουλειά για τους άπορους, τις υποβαθμισμένες γωνιές του κόσμου, μ' ένα μυαλό προοδευτικό, τουλάχιστον όσο επιτρέπει το ύψιστο αξίωμα της εκκλησίας του.

Στο ντοκιμαντέρ «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο», συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ξέρει ο Πάπας Φραγκίσκος τι σημαίνει non-binary; Πιστεύει ότι ο φεμινισμός σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο Χριστιανό; Πώς αντιδρά στη μακρά ιστορία παιδεραστίας στην εκκλησία; Πόση επαφή έχει με την κουλτούρα των νέων, εκείνων για το μέλλον των οποίων, ουσιαστικά, εργάζεται; Τις απαντήσεις τις δίνει ο ίδιος, σε μια επιλεγμένη παρέα νέων που θέτουν τις ερωτήσεις, όσο τολμηρές, πραγματιστικές ή και... ιερόσυλες κι αν είναι.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Disney+, μέσω του Vodafone TV

petite solange

Μικρή μου Σολάνζ (Petite Solange) της Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Η τρυφερή ταινία της Αξέλ Ροπέρ για μια βίαιη ενηλικίωση που κέρδισε τo φετινό βραβείο Ζαν Βιγκό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water του Τζέιμς Κάμερον

Η ταινία ακολουθεί τον Τζέικ Σάλι ο οποίος ζει με την νέα του οικογένεια στον πλανήτη Πανδώρα, όταν μία απειλή από το παρελθόν επιστρέφει για να αποτελειώσει ό,τι ξεκίνησε κάποτε. Ο Τζέικ τώρα πρέπει να συνεργαστεί με τον στρατό των Νά’βι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να προστατέψουν τον πλανήτη τους.

Το «Avatar: The Way of Water» είναι μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Ταυτόχρονα και μια επίκαιρη όσο και διαχρονική υπενθύμιση του τι μπορεί να κάνει το σινεμά όταν τολμά να ονειρεύεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+