Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 20 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 20 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


το ρεμπέτικο

Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη

Η ζωή μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου από τη γέννησή της στην Σμύρνη το 1917 μέχρι τον θάνατό της στην Αθήνα του 1956.

Μέσω του Ρεμπέτικου ο Κώστας Φέρρης διασχίζει την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, για να φθάσει μέχρι τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

gazon maudit 607

Για Ολα Φταίει το Γκαζόν (Gazon Maudit) της Ζοσιάν Μπαλασκό

Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται η Λολί: Ισπανίδα στη Γαλλία, αλέγκρα, με την πικάντικη ομορφιά και το σφιχτό, παιχνιδιάρικο, μικροκαμωμένο κορμί της Βικτόρια Αμπρίλ, εδώ στον απολαυστικότερο εκτός Αλμοδόβαρ ρόλο της καριέρας της. Η Λολί ζει σ' ένα άνετο σπίτι, είναι νοικοκυρά, έχει δυο μικρούς γιους κι ένα σύζυγο, τον Λοράν (του Αλέν Σαμπά, σε μια χαμηλών τόνων, θαυμάσια ερμηνεία), που υπεραγαπά, παρότι πριν χρόνια τον έπιασε στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Η Λολί θα συντριβεί όταν συνειδητοποιήσει ότι ο Λοράν την απατά ακόμη, κατ' εξακολούθηση. Πάνω στην ώρα, θα περάσει από το σπίτι της, ως από μηχανής Θεά, η ανοιχτά λεσβία Μαριζό (της Ζοζιάν Μπαλασκό που ερμηνεύει με ευαισθησία, χιούμορ και χωρίς ίχνος σχηματικότητας). Η Μαριζό θα πολιορκήσει τη Λολί κι εκείνη θα θυμηθεί τι σημαίνει να είσαι επιθυμητή. Διεκδικώντας την ευτυχία της, τη σεξουαλική ικανοποίηση και την οικογένειά της, η Λολί θα εφαρμόσει ένα δαιμόνιο σχέδιο: τρεις μέρες της εβδομάδας θα κοιμάται με τη Μαριζό, τρεις με τον Λοράν και την Κυριακή θα ξεκουράζεται.

H θρυλική κωμωδία της Ζοσιάν Μπαλασό που έσπασε τα ταμεία το 1995. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

the fugitive

Ο Φυγάς (The Fugitive) του Αντριου Ντείβις

Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ' τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή, που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό. Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν' ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

κατήφορος

Ο Κατήφορος του Γιάννη Δαλιανίδη

Μια παρέα από νέους και νέες, που οι γονείς τους δεν τους δίνουν την απαραίτητη προσοχή, παίρνει τον κακό δρόμο. Έτσι αρχίζουν τα ύποπτα πάρτι με τα χαμηλά φώτα και τις ελεύθερες ερωτικές σχέσεις. Οι νέοι δεν ελέγχουν τις πράξεις τους και σιγά-σιγά μια κοπέλα, η Ρέα, οδηγείται στο φόνο και την καταδίκη. Σκοτώνει τον εραστή της, Κώστα, όταν διαπιστώνει ότι, εκτός από την ίδια, είχε διαφθείρει και τη μικρή αδελφή της, Λένα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha

fire both sides of the blade

Οι Δυο Οψεις του Ξυραφιού (Avec amour et acharnement) της Κλερ Ντενί

H πρώτη εικόνα της σχέσης της Σάρα και του Ζαν είναι μία ξέγνοιαστη, ερωτευμένη, υγρή αγκαλιά. Στις διακοπές τους, μέσα στη θάλασσα, το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο - γαλήνη, χαμόγελα, τρυφερότητα, ελευθερία. Η επιστροφή στο Παρίσι και στην καθημερινότητα φέρνει κι όλες τις άλλες διαστάσεις: ο Ζαν είναι άνεργος, ο ανδρισμός του πλήττεται που πρέπει να δανείζεται την πιστωτική κάρτα της Σάρα για το σούπερ μάρκετ, η σχέση με το μιγά γιο του (που προτιμά να μένει με τη γιαγιά) προβληματική, Κάπου εκεί εμφανίζεται ξανά στη ζωή τους ο Φρανσουά - ο πρώην σύντροφος της Σάρα κι ο φίλος που πρόδωσε για να είναι μαζί της. Ο Φρανσουά του προτείνει δουλειά, το να την αποδεχθεί είναι μονόδρομος, και οι ισορροπίες του ζευγαριού ταράζονται. Η Σάρα δεν έχει ξεπεράσει τον Φρανσουά, παρόλο που τον άφησε πίσω. Αγαπά και τους δύο άντρες.- για διαφορετικούς λόγους, με την ίδια ένταση. Ενα ξυράφι ο έρωτας και σε κάθε όψη του την περιμένει πάθος και τραύμα.

Βραβείο σκηνοθεσίας στο περσινό Βερολίνο για τη διάσημη Γαλλίδα σκηνοθέτη, που πράγματι κοιτάει τον έρωτα σαν ένα θρίλερ αγωνίας που έχει και πάθος και πόνο. Κόβεται όμως από το ίδιο το ξυράφι της με ένα σενάριο που δεν αποφεύγει τα κλισέ και αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που καταφεύγουν στις γνωστές γαλλικές υστερίες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

francis pope responds

Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη αποκαλύψει το πρόσωπό του, σε Καθολικούς και μη. Ενας ιησουίτης ιερέας, με βαθιά πίστη στον άνθρωπο, με θαρραλέα δουλειά για τους άπορους, τις υποβαθμισμένες γωνιές του κόσμου, μ' ένα μυαλό προοδευτικό, τουλάχιστον όσο επιτρέπει το ύψιστο αξίωμα της εκκλησίας του.

Στο ντοκιμαντέρ «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο», συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ξέρει ο Πάπας Φραγκίσκος τι σημαίνει non-binary; Πιστεύει ότι ο φεμινισμός σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο Χριστιανό; Πώς αντιδρά στη μακρά ιστορία παιδεραστίας στην εκκλησία; Πόση επαφή έχει με την κουλτούρα των νέων, εκείνων για το μέλλον των οποίων, ουσιαστικά, εργάζεται; Τις απαντήσεις τις δίνει ο ίδιος, σε μια επιλεγμένη παρέα νέων που θέτουν τις ερωτήσεις, όσο τολμηρές, πραγματιστικές ή και... ιερόσυλες κι αν είναι.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Disney+, μέσω του Vodafone TV