Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το M. Σάββατο, 15 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το M. Σάββατο, 15 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ 607

Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) του Φράνκο Τζεφιρέλι

Είναι αδύνατον να έρθει το Πάσχα, χωρίς να παρακολουθήσεις για χιλιοστή φορά το έπος του Τζεφιρέλι σε καθημερινές προβολές. Η μίνι σειρά με το καστ που θα ζήλευαν ο Γούντι Αλεν κι ο Ρόμπερτ Αλτμαν μαζί, έχει λάβει διαστάσεις σχεδόν «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης» στην Ελλάδα, με την υποχρεωτική προβολή της κάθε Μεγάλη Εβδομάδα (φέτος επίσης) να έχει σώσει άπειρους από εμάς στα σχολικά χρόνια. Τότε που το να παρακολουθήσουμε μια καλογυρισμένη ταινία για έναν θαυματουργό ήρωα ήταν απείρως προτιμότερο από το να ανοίξουμε και να διαβάσουμε ένα κακογραμμένο σχολικό βιβλίο. Η εικόνα του Ρόμπερτ Πάουελ έχει καθορίσει το ίματζ του Χριστού σε απόλυτο βαθμό και η ιταλοβρετανική συμπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι έχει γίνει πιο Κανόνας κι από την ίδια την Καινή Διαθήκη. Διαβάστε τα recaps/κριτικές του Flix.

Δείτε το τέταρτο μέρος απόψε στις 21.45 στον ΑΝΤ1

Noah 607

Νώε (Noah) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Νώε, εμπνευσμένος από τη Βιβλική φιγούρα του Ράσελ Κρόου κι από το σκοτεινό μυαλό του Ντάρεν Αρονόφσκι, βασανίζεται από οράματα που περιγράφουν την καταστροφή του Κόσμου και προσπαθεί να προστατεύσει την οικογένειά του από μια επερχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Χριστιανικό blockbuster ή υπαρξιακή καταιγίδα αλά Ντάρεν Αρονόφσκι; Ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού η «κιβωτός» του φιλμ δεν «βυθίζεται» ούτε «βρίσκει στεριά». Απλά «επιπλέει». Διαβάστε την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Open

les miserables

Οι Αθλιοι (Les Miserables) του Μπιλ Ογκαστ

Το κλασικό μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό μεταφέρεται για άλλη μια φορά στη μεγάλη οθόνη από τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Μπιλ Όγκαστ. Ιδανική αποτύπωση της εποχής, εντυπωσιακό καστ μ' έναν εκπληκτικό Τζέφρι Ρας στο ρόλο του αστυνομικού επιθεωρητή Ιαβέρη που καταδιώκει τον Γιάννη Αγιάννη επειδή κάποτε έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί. Τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, αλλά και ένα έπος για τη σημασία της ηθικής και της δικαιοσύνης, το έργο του Ουγκό δεν χάνει τίποτα από την αξία του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.40 στο Mega

Notre Dame de Paris

Η Παναγία των Παρισίων (Notre Dame de Paris) του Ζαν Ντελανουά

Στο Παρίσι του Μεσαίωνα, στη σκιά του καθεδρικού ναού, η όμορφη χορεύτρια Εσμεράλντα προκαλεί καρδιές και λάγνα βλέμματα. Οι ζητιάνοι και οι απατεώνες της φτωχογειτονιάς του Παρισιού, ο ποιητής Γκρίνγκοϊρ και ο Φοίβος, ο λοχαγός της φρουράς, την περιτριγυρίζουν και τη θαυμάζουν. Ο φοβερός αλχημιστής Κλοντ Φρολ είναι έτοιμος να διαπράξει εγκλήματα για χάρη της. Όταν τίθεται υπό υποψία και καταδικάζεται σε βασανιστήρια, η Εσμεράλντα σώζεται από τον κωδωνοκρούστη της Παναγίας των Παρισίων, τον Κουασιμόδο, ένα τερατώδες ον που θα την αγαπήσει και θα την προστατεύσει μέχρι να ενωθούν επιτέλους στο θάνατο.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.00 στην ΕΡΤ 3

Percy Jackson: Sea Of Monsters

Ο Πέρσι Τζάκσον Και Η Θάλασσα Των Τεράτων (Percy Jackson: Sea Of Monsters) του Θορ Φρόιντενταλ

Ο Πέρσι Τζάκσον θέλει να γιατρέψει το δέντρο που προστατεύει το Στρατόπεδο των Ημίθεων. Για να το καταφέρει, θα χρειαστεί πρώτα να βρει το Χρυσόμαλλο Δέρας, και σε αυτό θα τον βοηθήσει η Άναμπεθ, ο σάτυρος Γκρόβερ και ο ετεροθαλής κύκλωπας αδελφός του, ο Τάισον. Όλοι μαζί θα διασχίσουν τα επικίνδυνα νερά της Θάλασσας των Τεράτων μέχρι τη Σπηλιά του Πολύφημου, όπου θα προσπαθήσουν να αρπάξουν από τα χέρια του το θαυματουργό δέρμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.00 στο Σκάι

fresh

Fresh της Μίμι Κέιβ

Η Νόα, μια νεαρή κοπέλα από το Πόρτλαντ, έχει κουραστεί και απόγοητευτεί από τα αγόρια που συναντά online. Μια μέρα στο σούπερ μάρκετ συναντά έναν άντρα, τον Στιβ, ο οποίος τη φλερτάρει. Η Νόα γοητεύεται, στο πρώτο ραντεβού περνάνε τέλεια και κάνουν σεξ. Μετά από πολλά ραντεβού, η Νόα συμφωνεί να πάει μαζί με τον Στιβ ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή, παρά τις αντιρρήσεις που έχει η καλύτερη φίλη της, η Μίλι. Μια μέρα πριν το ταξίδι, η Νόα μένει στο σπίτι του Στιβ για να φύγουν μαζί το πρωί, αλλά αυτός της βάζει ναρκωτικό στο ποτό της και την αφήνει λιπόθυμη...

Κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου έκανε εντύπωση, το «Fresh» έρχεται για να αποδείξει πως κανένα ραντεβού δεν είναι όσο αθώο φαίνεται. Ανακατεύονται καθαρόαιμο τρόμο με ανατρεπτική ρομαντική διάθεση και κρατώντας την αγωνία στα κόκκινα μέχρι και το φινάλε, το ντεμπούτο της Μίμι Κέιβ έχει την ευτυχία να έχει για πρωταγωνιστικό ζευγάρι την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς («Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες») και τον Σεμπάστιαν Σταν («Avengers: Endgame», «Monday») που μεταξύ τους ξεδιπλώνουν όλο το «θρίλερ» που λέγεται dating στην εποχή του Tinder.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Daniel 16

Daniel '16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Από το 1980, λένε οι αρχικοί τίτλοι της ταινίας του έμπειρου ντοκιμαντερίστα Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, λειτουργούν στην Ελλάδα παραρτήματα γερμανικών ιδρυμάτων για προερχόμενους από γερμανόφωνες χώρες ανήλικους με αποκλίνουσα ή ήπια παραβατική συμπεριφορά. Σκοπός των μικρών αυτών κοινοτήτων είναι να προσφέρουν στους τροφίμους μια εναλλακτική έκτιση των ποινών τους και να βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Σ' ένα τέτοιο ίδρυμα στον Εβρο φτάνει ο 16χρονος Ντάνιελ και, μέσα από τις βουβές του μοναξιές και τις θρασείς του εξεγέρσεις προσπαθεί να εμπεδώσει τον γεμάτο αντιφάσεις και αδικία κόσμο που τον περιβάλλει.

Δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, μια ειλικρινής και τρυφερή καταγραφή ενός άγνωστου κόσμου που βρίσκεται στη διπλανή μας πόρτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr