Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 13 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 13 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Kuzu 607

Το Αρνάκι (Kuzu) του Κουτλούγ Αταμάν

Ο μικρός Μερτ ζει με την οικογένειά του σ’ ένα πάμφτωχο χωριό της Ανατολίας: τα χαμόσπιτα της κοινότητας μοιάζουν με κόκκους από χώμα μέσα στο συναρπαστικό τοπίο της στέπας με τις πηγές που αναβλύζουν, περικυκλωμένη από προστατευτικά, χιονισμένα βουνά. Ο Μερτ σε λίγες μέρες θα κάνει την περιτομή του, σύμφωνα με την παράδοση του χωριού. Ο μέθυσος «ειδικός» θα έρθει με το κάρο του να τακτοποιήσει όλα τα συνομίληκά του αγοράκια. Το έθιμο θέλει η οικογένεια του αγοριού να παραθέσει μια μεγάλη γιορτή και να σφάξει προς τιμήν του ένα αρνάκι. Μόνο που η οικογένεια του Μερτ είναι πολύ φτωχή για να το αγοράσει. Ο μπαμπάς του, ο Ισμαήλ, είναι ένας loser χαραμοφάης, παρότι η άρτι αποκτηθείσα δουλειά του στο τοπικό σφαγείο θα έμοιαζε ελπιδοφόρα, αν δεν ξόδευε το μισθό του στη «χορεύτρια» Σαφιγιέ. Η μαμά του, η πανέμορφη Μεντινέ, δυναμική και αποφασισμένη, ψάχνει να βρει η ίδια τρόπους να εξασφαλίσει το αρνάκι, αλλά τα κλαδιά που συλλέγει και πουλάει δε φτάνουν για το αντίτιμο και ο αυστηρός προς τις γυναίκες κοινωνικός κώδικας δεν της επιτρέπει πολλές εναλλακτικές. Κι ο Μερτ έχει τους δικούς του λόγους να προσπαθήσει ν’ αγοράσει το αρνάκι του: η διαβολική αδελφή του τον έχει πείσει ότι αν δε βρεθεί το ζωντανό, οι γονείς θα σφάξουν τον ίδιο και θα τον ταΐσουν παϊδάκια στους καλεσμένους.

Η πολιτική και, ταυτόχρονα, ακαταμάχητα feelgood ταινία του Κουτλούγ Αταμάν αποδεικνύει το εύρος του σύγχρονου τουρκικού σινεμά και γοητεύει με το σκανταλιάρικο κέφι και το φεμινιστικό λόγο της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

twister

Twister του Γιάν ντε Μποντ

Ο Μπιλ Χάρντινγκ κυνηγάει την πρώην γυναίκα του και «κυνηγό ανεμοστρόβιλων» Τζο, προκειμένου να του υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου για να παντρευτεί τη νέα του αγαπημένη, τη Μελίσα. Η φύση όμως τους παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού εκεί που συναντιούνται βρίσκονται και οι δυο ενωμένοι στον κοινό αγώνα να καταφέρουν να τοποθετήσουν στο κέντρο ενός υπερβολικά δυνατού ανεμοστρόβιλου ένα νέο σύστημα μέτρησης των στοιχείων του, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

the dark knight 607

Ο Σκοτεινός Ιππότης (The Dark Knight) του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Μπάτμαν είναι αποφασισμένος να πατάξει το έγκλημα και με τη βοήθεια του υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον και του εισαγγελέα, Χάρβεϊ Ντεντ, επιχειρούν να διαλύσουν όσες εγκληματικές οργανώσεις έχουν απομείνει και μαστίζουν την πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν ανερχόμενο εγκληματικό εγκέφαλο, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Τζόκερ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

heat pacino de niro

Ενταση (Heat) του Μάικλ Μαν

Η διαβόητη συμμορία του Νιλ ΜακΚόλεϊ που ληστεύει τράπεζες, αρχίζει να νιώθει τον κλοιό της αστυνομίας να σφίγγει γύρω της, όταν στην τελευταία της ληστεία αφήνει άθελά της ένα στοιχείο, που οδηγεί στα ίχνη τους. Καθώς στο παιχνίδι έχει μπει τώρα ο υπαρχηγός του αστυνομικού τμήματος, Βίνσεντ Χάνα, παθιασμένος με την σύλληψή τους, ένα άγριο παιχνίδι γάτας και ποντικού ξεκινά, και πολύ σύντομα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει πιο επικίνδυνα από όσο θα περίμενε κανείς.

Το αριστούργημα του Μάικλ Μαν που έφερε σε σύγκρουση (ή σε πλήρη αρμονία) τα δύο ιερά τέρατα Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο. Η σκηνή του diner είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

Paradise Lost

Χαμένος Παράδεισος (Paradise Lost) του Αντρέα Ντι Στέφανο

Κολομβία, τέλη της δεκαετίας του 80. O Νικ κι ο αδελφός του, δύο νεαροί Καναδοί, βρίσκουν την τέλεια παραλία και στήνουν μία παράγκα όπου πουλάνε ποτά και παραδίδουν μαθήματα σερφ. Εκεί, ο Νικ γνωρίζει κι ερωτεύεται την όμορφη ντόπια Μαρία. Βρίσκεται στον παράδεισο: εξωτικό, απάτητο, ανέμελο, μαζί με το κορίτσι των ονείρων του. Ολα αλλάζουν όταν ο Νικ γνωρίζει και την οικογένεια της κοπέλας. Ισχυρός πατριάρχης, ο θείος της, Πάμπλο Εσκομπάρ. Καθώς η Μαρία είναι αδυναμία του, ο τσάρος των καρτέλ παίρνει τον Νικ υπό την προστασία του. Οταν όμως συνειδητοποιεί ότι ο νεαρός δεν μπορεί και δε θέλει να γίνει μέρος του εγκλήματος, οπότε ούτε μέλος της οικογένειας, ο Εσκομπάρ πρέπει να τον βγάλει από την μέση...

Χαμένος Παράδεισος, χαμένη ευκαιρία για μια μεγάλη ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο Open

yesterday 607

Yesterday του Ντάνι Μπόιλ

O Τζακ Μάλικ είναι ένας νεαρός τραγουδοποιός, παγιδευμένος στα στενά σύνορα και τις μηδενικές ευκαιρίες που έχει να του προσφέρει η μικρή βρετανική του κωμόπολη. Δέκα χρόνια έχουν περάσει που γρατζουνάει την κιθάρα του στα τοπικά φεστιβάλ και τις παμπ της γειτονιάς. Τίποτα. Οσο εκείνος τραγουδά, οι θαμώνες του γυρνούν την πλάτη πίνοντας τις μπύρες τους, ενώ ο Τζακ βλέπει τα όνειρά του για ένδοξη μουσική καριέρα να στεγνώνουν. Μόνο οι φίλοι του έρχονται πιστά να τον ακούσουν, κι ανάμεσά τους και η Ελι - το κορίτσι της διπλανής πόρτας και παλιά του συμμαθήτρια, που είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Πιστεύει τόσο στο ταλέντο του, που έχει αναλάβει χρέη μάνατζερ: τον οργανώνει, τον μεταφέρει από live σε live με το αυτοκίνητό της, του δίνει κουράγιο. Μετά από μία ακόμα εμφάνιση-φιάσκο, ο Τζακ αποφασίζει να τα παρατήσει. Μόνο που, φεύγοντας από το μπαρ με το ποδήλατό του, τού συμβαίνει ένα περίεργο ατύχημα. Ενα μυστηριώδες black out σβήνει για λίγα δευτερόλεπτα τα φώτα σε όλο τον κόσμο, ένα λεωφορείο δεν τον βλέπει και εκείνος καταλήγει στην εντατική. Οταν συνέρχεται, ο κόσμος μας δεν είναι όπως τον ξέραμε. Μετά από 1-2 φορές που κάνει αναφορές σε στίχους των Beatles, κανείς δεν αντιδρά. Οταν τραγουδά το «Yesterday» στους φίλους του, εκείνοι μαγεύονται «με το καινούργιο τραγούδι που έγραψε». Ενα γκουγκλάρισμα του λύνει την απορία και ταυτόχρονα τον τρελαίνει: κανείς δεν ξέρεις τους Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο. Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν όπου ξαφνικά ζει, τα θρυλικά Σκαθάρια δεν υπήρξαν ποτέ! Μήπως αυτό είναι η μεγάλη του ευκαιρία; Τραγουδώντας τα τραγούδια των Beatles και πλασάροντάς τα ως δικά του, ο Τζακ κόβει δρόμο στην κορυφή των billboards όλου του κόσμου και γίνεται διάσημος σε μια μέρα. Μόνο που μέσα από αυτή την ξαφνική ξέφρενη πορεία δόξας, ευκαιριών και τύψεων πρέπει να ανακαλύψει αν αυτό ήταν το όνειρό του. Ή all we need is love. Love is all we need.

Αναμφισβήτητα χαριτωμένη και πλασμένη για θερινό σινεμά, η ιδέα ενός κόσμου χωρίς τους Beatles μένει... στην ιδέα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

blue moon

Μπλε Φεγγάρι (Blue Moon) της Αλίνα Γκρίγκορε

Η Ιρίνα μένει στην ρουμανική ορεινή επαρχία και δουλεύει στο οικογενειακό ξενοδοχείο. Από τη στιγμή που η 20χρονη ξυπνά το πρωί, η ζωή της συρρικνώνεται από την παρουσία, την απαίτηση, τη βία των άλλων. «Ξύπνα, ήρθε ο πατέρας σου». «Δε θα διαβάσεις, θα πας να βοηθήσεις τον ξάδελφό σου». «Τι να το κάνεις το πανεπιστήμιο, θα μείνεις εδώ στην οικογενειακή επιχείρηση». Κι εκείνο το πρωί, μετά από ένα πάρτι σε σπίτι φίλης, όπου όλοι μέθυσαν πολύ, η Ιρίνα ξύπνησε και κάποιος είχε παραβιάσει και το τελευταίο σύνορο: έκανε σεξ μαζί της, όσο ήταν ημιλιπόθυμη. «Εμοιαζες σαν να ήξερες πολύ καλά τι θέλεις,» της δικαιολογήθηκε ο Τούντορ, ο αρκετά μεγαλύτερός της και παντρεμένος θαμώνας του πάρτι. Ο οποίος τρόμαξε όμως από το παρθενικό αίμα στο κρεβάτι. Κι εκείνη τον ξαφνιάζει: αν είναι έτσι το σεξ, θέλει κι άλλο. Χωρίς αγάπη, χωρίς δέσμευση, με βία. Γιατί αν είναι να ξεφύγει από τη βία της οικογένειάς της στην απομόνωση της επαρχίας, ας γεύεται τη βία αλλού.

Tολμηρό αλλά άνισο ντεμπούτο της ηθοποιού Αλίνα Γκρίγκορε πίσω από την κάμερα, με μία ταινία για την γυναικεία κακοποίηση που ακολουθεί τους κανόνες του ρουμανικού νέου κύματος, αλλά δεν βυθίζει τα δόντια της βαθιά και ώριμα στην σημαντική θεματική της. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθεσιμη στο viva.gr