Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 1η Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 1η Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Αναζητήστε περισσότερες επιλογές στην ειδική ενότητα του Flix.

Sofia 607

Σοφία (Sofia) της Μεριέμ Μπενμπαρέκ

Η Σοφία που συστήνει εξαρχής η Μεριέμ Μπενμπαρέκ, μια εικοσάχρονη νεαρή που ζει με τους γονείς της στην γεμάτη κοινωνικές ανισότητες Καζαμπλάνκα, μοιάζει εγκλωβισμένη στις δομές και τους περιορισμούς μιας πατριαρχικής κοινωνίας που εμφανώς δεν είναι με το μέρος της. Ηδη από τα πρώτα μόλις λεπτά της ταινίας, η νεαρή ηρωίδα έχει βρεθεί με ένα παιδί εκτός γάμου στην αγκαλιά, έχει παραβεί τον νόμο εκτός και αν προσκομίσει στο νοσοκομείο τα χαρτιά της αναγνώρισης του παιδιού από τον πατέρα και είναι μόνη (εκτός από την καθοριστική παρουσία δίπλα της σαφώς πιο απελευθερωμένης ξαδέρφης της) απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς την υποστήριξη των γονιών της και ακόμα περισσότερο χωρίς την συμπαράσταση του ανθρώπου που αναγνωρίζει η ίδια ως πατέρα του παιδιού.

Με στρωτή αφήγησή που φαντάζει παραπλανητικά απλή, η «Σοφία» της Μεριέμ Μπενμπαρέκ αποκαλύπτει κάτι πολύ περισσότερο από την ταξική ανισότητα της μαροκινής κοινωνίας ή τους παραδοσιακούς περιορισμούς της γυναικείας ταυτότητας. Βραβείο σεναρίου του τμήματος «Eνα Kάποιο Bλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

shrek 607

Σρεκ (Shrek) των Αντριου Aνταμσον, Βίκι Τζένσο

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν ερημικό βάλτο, ζούσε ένας καλόκαρδος δράκος των παραμυθιών, ο Σρεκ. Η πολύτιμη γαλήνη του θα διακοπεί απότομα όταν εμφανιστούν στην περιοχή του, διάφοροι χαρακτήρες άλλων παραμυθιών, καθώς ο σατανικός λόρδος Φαρκάντ τους έχει διώξει από τη χώρα του Ντάλοκ, προκειμένου να είναι όλα βαρετά, όσο και ο ίδιος. Προκειμένου να σώσει τα σπίτια τους - αλλά και το δικό του - ο Σρεκ συναντά τον Φαρκάντ και οι δυο τους κάνουν την εξής συμφωνία: προκειμένου ο Φαρκάντ να ξαναδεχτεί πίσω στο Ντάλοκ όλους τους ήρωες των παραμυθιών, ο Σρεκ πρέπει πρώτα να βρει την πριγκίπισσα Φιόνα, που επρόκειτο να γίνει σύζυγος του Φαρκάντ, εάν πρώτα δεν την είχε απαγάγει ένας τρομερός δράκος. Στην επικίνδυνη αυτή αποστολή, ο Σρεκ θα έχει ως βοηθό του τον Ντόνκι έναν πανέξυπνο, αλλά υπερβολικά φλύαρο γάιδαρο, που είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για τον Σρεκ, εκτός από το να... σωπάσει!

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

Southpaw 607

O Aριστερόχειρας (Southpaw) του Αντουάν Φουκουά

O Τζέικ Τζίλενχαλ δείχνει τους ερμηνευτικούς του μύες! Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση ‘southpaw’, και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του στο αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι τον δρόμο του προς την κορυφή. Αντιμέτωπος με την δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να κυριεύσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου.

O Τζέικ Τζίλενχαλ δείχνει τους ερμηνευτικούς του μύες, μα πέφτει νοκ άουτ από ένα μπαράζ ασταμάτητων κλισέ και μελοδράματος.Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Open

the black phone

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone) του Σκοτ Ντέρικσον

Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές του δεν ακούγονται πουθενά. Οταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο μικρός ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.

Ο Ιθαν Χοκ στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο του Σκοτ Ντέρικσον, δημιουργού των ταινιών «Sinister», «Ο Εξορκισμός της Εμιλι Ρόουζ» και «Doctor Strange». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στι 23.45 στο Nova Cinema 1

Ευτυχία

Ευτυχία του Αγγελου Φραντζή

Χωρισμένη στη μέση για τις δύο ηλικίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Ευτυχία» είναι πριν από οτιδήποτε το πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε με τους δικούς της όρους, μπαινοβγαίνοντας - γυναίκα πράγμα - όχι μόνο στα κουτούκια όπου γεννήθηκε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου έπαιξε όλα της τα υπάρχοντα, αλλά και στις νόρμες μιας κοινωνίας που κάθε φορά που δεν χωρούσαν την bigger than life προσπωικότητά της αυτή έβρισκε τον δικό της τρόπο να τις ακυρώνει και να της ορίζει από την αρχή.

Πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Αγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

the mandalorian season 3

The Mandalorian

Αν και οι δρόμοι του Ντιν Ντζάριν με τον Γκρόγκου, είχαν για λίγο καιρό χωριστεί, οι δυο τους είναι και πάλι μαζί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπου και θα συναντήσουν παλιούς συμμάχους αλλά και θα αποκτήσουν και νέους εχθρούς, με την δράση αυτή την φορά να μας ταξιδεύει και στον πλανήτη Μάνταλορ.

H τρίτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+

Αλυτη 607 6

Αλυτη του Μίνωα Νικολακάκη

Ενας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομονωμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα που πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται.

Η τετράγωνη λογική εγκλωβισμένη στον αέναο κύκλο της φύσης σε μια εντελώς ξεχωριστή ελληνική ταινία τρόμου και φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

succession

Succession

Στην τέταρτη σεζόν των 10 επεισοδίων, η πώληση του ομίλου πολυμέσων Waystar Royco στον τεχνολογικό οραματιστή Λούκας Μάτσον πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Η προοπτική αυτής της σεισμικής πώλησης προκαλεί υπαρξιακό άγχος και οικογενειακό διχασμό μεταξύ των Ρόις καθώς προβλέπουν πώς θα είναι η ζωή τους μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ένας αγώνας εξουσίας ακολουθεί καθώς η οικογένεια ζυγίζει ένα μέλλον όπου το πολιτιστικό και πολιτικό της βάρος περιορίζεται σοβαρά.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται αποκλειστικά για την Ελλάδα στο Vodafone TV