Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Un Amour Impossible 607

Μια Αγάπη Ανέφικτη (Un Amour Impossible) της Κατρίν Κορσινί

Ανύπαντρη, παρά το όμορφο παρουσιαστικό της, και σε μια ηλικία και περιοχή που εκείνα τα συντηρητικά χρόνια την κατέτασσαν στην κατηγορία της γεροντοκόρης, η Ρασέλ γνωρίζει ξαφνικά και σαρωτικά τον έρωτα και το πάθος στο πρόσωπο του Φιλίπ, ενός κοσμογυρισμένου και μορφωμένου γόνου αριστοκρατικής οικογένειας του Παρισιού, ο οποίος εργάζεται πρόσκαιρα ως μεταφραστής σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση της περιοχής.

Η Κατρίν Κορσινί -στην πιο ώριμη σκηνοθετική της απόπειρα- διασκευάζει το best seller της Κριστίν Ανγκότ και παραδίδει ένα στιβαρό δράμα χαρακτήρων για μια τοξική σχέση σαράντα χρόνων που κρύβει ένα συνταρακτικό μυστικό. Τέσσερις υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, μεταξύ των οποίων κι αυτό του Α' Γυναικειου Ρόλου για τη νέα μεγάλη σταρ του γαλλικού σινεμά, Βιρζινί Εφιρά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Elizabeth: The Golden Age

Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή (Elizabeth: The Golden Age) του Σεϊκάρ Καπούρ

Στα τέλη του 16ου αιώνα, η Ελισάβετ Ι συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται από τον Ισπανό βασιλιά Φίλιππο ΙΙ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με την ξαδέρφη της Μαρία Στιούαρτ. Έτσι, ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο για να υπερασπιστεί την Αυτοκρατορία της, ενώ ερωτεύεται χωρίς ανταπόκριση έναν γοητευτικό πειρατή, τον Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.15 στον Alpha

Django, Ο Τιμωρός (Django Unchained) του Κουεντίν Ταραντίνο

Βρισκόμαστε στον αμερικανικό νότο, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα του Εμφυλίου. Ο Δρ. Κινγκ Σουλτς, ένας γερμανικής καταγωγής κυνηγός επικηρυγμένων, αγοράζει τον σκλάβο Τζάνγκο και του προτείνει μία συμφωνία: δεν γνωρίζει πώς μοιάζουν οι αδελφοί Μπριτλ, πάλαι ποτέ επιστάτες στη φυτεία που μεγάλωσε ο Τζάνγκο, κι αν εκείνος τον βοηθήσει να τους βρουν, θα έχει μέρος της αμοιβής. Την ελευθερία του, του τη χαρίζει ήδη. Ο Γερμανός εκτελεστής δεν πιστεύει στην σκλαβιά. Ο Τζάνγκο δέχεται, αλλά ζητά και κάτι ακόμα: τη βοήθεια του Σουλτς για να απελευθερώσουν την γυναίκα του Μπρουμχίλντα, η οποία έχει πουληθεί σκλάβα στον διαβόητα απάνθρωπο ιδιοκτήτη της «Candyland», μίας φυτείας-κόλασης για τους νέγρους δούλους. Ο Τζάνγκο θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα μπει στην «Candyland» ιππεύοντας δίπλα στον λευκό φίλο και σύντροφό του. Η αιματοβαμμένη αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα τον μετατρέψει στον απόλυτο Τιμωρό – μυθικό σύμβολο της μαύρης εξέγερσης.

Σπαγγέτι γουέστερν, καυστικό σχόλιο για τα θεμέλια της αμερικανικής ηθικής, αλλά πάνω και πέρα από όλα καθαρόαιμη Ταραντινική ταινία εκδίκησης και μαύρου, κατάμαυρου, χιούμορ (και σάουντρακ). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.30 στο Mega

The Fall of the House of Usher

Η Πτώση του Οίκου των Ασερ (The Fall ot the House of Usher)

Για να εξασφαλίσουν την περιουσία - και το μέλλον τους - δύο αδίστακτα αδέρφια χτίζουν μια οικογενειακή δυναστεία που αρχίζει να καταρρέει όταν οι κληρονόμοι τους πεθαίνουν μυστηριωδώς, ένας προς έναν.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

the exorcist

Ο Εξορκιστής (The Exorcist) του Γουίλιαμ Φρίντκιν

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ, και αφορά την κατάληψη ενός κοριτσιού από δαιμονικό πνεύμα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας της για να τη σώσει μέσω εξορκισμών από διάφορους ιερείς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο VodafoneTV

the boogeyman

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman) του Ρομπ Σάβατζ

Η μαθήτρια γυμνασίου Σέιντι Χάρπερ και η μικρότερη αδερφή της, Σόγιερ είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Γουίλ, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο. Οταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

To μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ από τους σεναριογράφους του «Ενα Ησυχο Μέρος» και «Μαύρος Κύκνος», σε μια ενδιαφέρουσα απεικόνιση του τέρατος που κρύβεται εκεί έξω και - σίγουρα - μέσα μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

persian lessons main

Μαθήματα Περσικών (Persian Lessons) του Βαντίμ Πέρελμαν

Τα «Μαθήματα Περσικών» υποστηρίζει ότι «είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα», ωστόσο το σενάριο του Ιλια Ζόφιν βασίζεται σε ένα διήγημα του θρυλικού Γερμανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βόλφγκανγκ Κόλχασε με τίτλο «Εφεύρεση μιας Γλώσσας» όπου ένας Εβραίος αιχμάλωτος, προκειμένου να παρατείνει τη φυλάκιση του και να εκμεταλλευτεί το χρόνο που περνά θα υποκριθεί ότι ξέρει περσικά, γλώσσα που θέλει να μάθει διακαώς ο Διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης.

O Βαντίμ Πέρελμαν («House of Sand and Fog») σκηνοθετεί τους Ναχουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ του «120 Χτύποι στο Λεπτό» και Λαρς Αΐντιγκερ σε μια ιστορία επιβίωσης και ελπίδας που δεν προσθέτει κάτι στον κινηματογραφικό αντίκτυπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά συγκινεί με την παραδοξότητα της «αλήθειας» της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix