Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 24 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 24 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


donnie brasco

Donnie Brasco του Μάικ Νιούελ

Ο Τζο Πιστόνε, είναι ένας πράκτορας του FBI που μπαίνει στους κόλπους της μαφίας σαν μέλος τους, αλλά με απώτερο σκοπό να παρακολουθεί τον Ντόνι Μπράσκο. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως, επειδή σιγά σιγά ο Πιστόνε εμπλέκεται με τον Μπράσκο σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αναπτύσσοντας μια φιλία υπό τις περίεργες αυτές συνθήκες. Αρχίζει να αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, όπως το να αποκαλύψει ή όχι πληροφορίες στο FBI, μη θέλοντας να προδώσει τον Μπράσκο. Στο μεταξύ, στους κόλπους της μαφίας αρχίζουν να υποψιάζονται ότι υπάρχει κάποια διαρροή και ο κλοιός στενεύει για τον Πιστόνε.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

blade runner

Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ

Τον 21ο αιώνα, στο Λος Αντζελες, ο Ρικ Ντέκαρντ, ένας πρώην αστυνομικός προσλαμβάνεται από την κυβέρνηση για να συλλάβει κάποια ανδροειδή, που έχουν λιποτακτήσει από το διάστημα και κατάφεραν να έλθουν στη Γη. Στο μεταξύ, ο Ντέκαρντ γνωρίζεται με τη Ρέϊτσελ και την ερωτεύεται, χωρίς να ξέρει ότι είναι ρέπλικα.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο Star

kill the irishman

Ο Αντρας Που Η Μαφία Δε Μπορούσε Να Σκοτώσει (Kill The Irishman) του Τζόναθαν Χένσλι

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου γκάνγκστερ Ντάνι Γκριν, ο οποίος εδραίωσε την Μαφία του Κλίβελαντ ξεκινώντας από πρόεδρος του σωματείου λιμενεργατών, στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI, ενώ γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας κερδίζοντας παράλληλα τη φήμη ενός μοντέρνου Ρομπέν των Δασών. Βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρικ Πορέλλο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

francis pope responds

Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη αποκαλύψει το πρόσωπό του, σε Καθολικούς και μη. Ενας ιησουίτης ιερέας, με βαθιά πίστη στον άνθρωπο, με θαρραλέα δουλειά για τους άπορους, τις υποβαθμισμένες γωνιές του κόσμου, μ' ένα μυαλό προοδευτικό, τουλάχιστον όσο επιτρέπει το ύψιστο αξίωμα της εκκλησίας του.

Στο ντοκιμαντέρ «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο», συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ξέρει ο Πάπας Φραγκίσκος τι σημαίνει non-binary; Πιστεύει ότι ο φεμινισμός σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο Χριστιανό; Πώς αντιδρά στη μακρά ιστορία παιδεραστίας στην εκκλησία; Πόση επαφή έχει με την κουλτούρα των νέων, εκείνων για το μέλλον των οποίων, ουσιαστικά, εργάζεται; Τις απαντήσεις τις δίνει ο ίδιος, σε μια επιλεγμένη παρέα νέων που θέτουν τις ερωτήσεις, όσο τολμηρές, πραγματιστικές ή και... ιερόσυλες κι αν είναι.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Disney+, μέσω του Vodafone TV

image 107143]

Ο Χορός της Ζωής Μου (Yuli) της Ισίαρ Μπογιαΐν

Εμπνευσμένη από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένη στην αυτοβιογραφία του, η ταινία «Ο χορός της ζωής μου» της Ισίαρ Μπολάιν είναι το χρονικό μιας συγκλονιστικής ζωής. Το «Yuli» είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Κάρλος Ακόστα από τον πατέρα του, Πέδρο. Η μόνη μόρφωση που έλαβε ο μικρός Yuli ήταν στους δρόμους μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς στην Αβάνα. Αλλά ο Πέδρο ήξερε ότι ο γιος του έχει φυσικό ταλέντο στο χορό και τον ανάγκασε να πάει στην Εθνική Σχολή Χορού της Κούβας. Παρά την αρχική του αντίδραση, ο Κάρλος Ακόστα μαγεύτηκε από τον κόσμο του χορού και δημιούργησε τον δικό του μύθο ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του κι ως ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που ενσάρκωσε τον Ρομέο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο συνέχισε την καριέρα του για 17 χρόνια.

Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, η μυθιστορηματική ζωή του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα γίνεται ταινία, πιο δυνατή στα κομμάτια του χορού παρά της αφήγησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

petite solange

Μικρή μου Σολάνζ (Petite Solange) της Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Η τρυφερή ταινία της Αξέλ Ροπέρ για μια βίαιη ενηλικίωση που κέρδισε τo φετινό βραβείο Ζαν Βιγκό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr