Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Flic ou Voyou

Μπάτσος ή Aλήτης (Flic ou Voyou) του Ζωρζ Λοτνέρ

Δύο αρχηγοί συμμοριών, με τη βοήθεια και τη συνοδεία ορισμένων νομικών, κυβερνούν τη Νίκαια. Όταν ένας αστυνομικός ντετέκτιβ και μια πόρνη δολοφονούνται, ο Στάνισλας Μπόροουϊτς, από τις εσωτερικές υποθέσεις, καλείται να τακτοποιήσει τα πράγματα. Κάνει τη δουλειά του, μόνος και ινκόγκνιτο, επιδεικνύοντας ελάχιστο σεβασμό στους νόμους και τους κανονισμούς - ένας αστυνομικός που χρησιμοποιεί σκληρές τακτικές. Αλλά η απροσδόκητη άφιξη της δεκατριάχρονης κόρης του πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά του.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Θηλυκή Εταιρία

Θηλυκή Εταιρία του Νίκου Περάκη

Η Άννα-Μαρία, η Εύα, η Ρίτσα, η Λία, η Κική και η Ηλέκτρα είναι έξι γυναίκες με συναισθηματικά και σεξουαλικά κενά που ζουν σε μία επαρχιακή πόλη και οι σύζυγοί τους είναι μικροί και μεγάλοι παράγοντες αυτής. Οι έξι γυναίκες, που πέρα από κουτσομπολιό, κομμωτήρια και χαρτιά, δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι πιο ουσιαστικό δημιουργούν ένα δικό τους χώρο σε ένα δυάρι που ανήκει στην Άννα-Μαρία. Εκεί στεγάζουν τις παράνομες ερωτικές σχέσεις τους προσπαθώντας να μην γίνουν αντιληπτές από την κλειστή κοινωνία στην οποία ζουν. Όμως κάποιος έχει τοποθετήσει μία κάμερα μέσα στο διαμέρισμα και οι κρυφές τους στιγμές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε μια μεγάλη δεξίωση όπου παρευρίσκεται όλη η τοπική κοινωνία μεταξύ των οποίων και οι σύζυγοί τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

The Piano 607

Μαθήματα Πιανου (The Piano) της Τζέιν Κάμπιον

Η εικόνα ενός πιάνου με ουρά στη μέση μιας παραλίας θα έμοιαζε με κάτι ασυγχώρητα κιτς αν, στο πλαίσιο μιας σχεδόν αριστουργηματικής εικονογραφίας πάνω στη μοναξιά, τη γυναικεία χειραφέτηση και τη δύναμη της αγάπης, η Τζέιν Κάμπιον δεν τη μετέτρεπε σε κάτι εμβληματικά κλασικό.

Υπό τους ήχους του σπουδαίου μουσικού θέματος του Μάικλ Νάιμαν, η Χόλι Χάντερ, η Ανα Πάκουιν και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είναι κάτι περισσότερο από τρια υποψήφια μέλη μιας οικογένειας που δεν θα υπάρξει ποτέ - με κοινή τους ανάμνηση αυτή την ημέρα που έριξε το φως της πάνω στα πλήκτρα αυτού του πιάνου και σε βλέμματα που είδαν κάτι μέσα στο απέραντο του ορίζοντα.

H ταινία προβάλλεται στις 18.00 στο Cosmote Cinema 2

heart of stone

Heart of Stone του Τομ Χάρπερ

Η Ρέιτσελ Στόουν είναι νεόκοπη πράκτορας της MI6, με ειδίκευση στο hacking. Είναι δεμένη με την ομάδα της, τον γλυκούλη γατόφιλο εξπέρ της οδήγησης Μπέιλι, τη δυναμική μετρ των πολεμικών τεχνών Γιανγκ, τον κομψό, απόμακρο Πάρκερ - μ' αυτόν... λίγο πιο δεμένη. Την ίδια ώρα και κρυφά από την ΜΙ6, η Ρέιτσελ είναι το αστέρι του Charter, μιας μυστικής διεθνούς οργάνωσης πρακτόρων που πολλοί θεωρούν αστικό μύθο, μιας ομάδας ανθρώπων που διαχειρίζονται την Καρδιά - Heart, ένα αδιανόητα εξελιγμένο λογισμικό που χακάρει τα πάντα. Δεν μας νοιάζει αν τα «πάντα» είναι συνδεδεμένα, η Heart μπορεί. Το ίδιο κι ο χειριστής της, ο Βαλές Κούπα (τα μέλη του Charter έχουν παρατσούκλια από την τράπουλα, συγχέοντας ακόμα περισσότερο το ποιος είναι τι), που κουνάει τα χέρια του στον αέρα και σχηματίζει ψηφιακές εικόνες, διαγράμματα, διαδρομές, που μπροστά του είναι άυλα αλλά στην αληθινή ζωή παίρνουν σάρκα και οστά και λαμαρίνες και κινητήρες - μιλάμε για τόσο προχωρημένο πρόγραμμα!

Λίγο old fashioned Bond, λίγο M:I, γενικώς λίγο... λίγη η περιπέτεια με την Γκαλ Γκαντότ που ξεκάθαρα θα ήθελε να είναι η αρχή ενός franchise. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Le Mepris 607

Περιφρόνηση (Le Mepris) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Ένας Αμερικανός παραγωγός (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) για να μεταφέρει στον κινηματογράφο την «Οδύσσεια» του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει έναν συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών, τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί) για να επεξεργαστεί το σενάριο. Μετά τη συνάντηση του Αμερικάνου παραγωγού με την εκθαμβωτική σύζυγο του συγγραφέα (Μπριζίτ Μπαρντό), η ταινία παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης του ζευγαριού και την τελική αποξένωση.

Η πιο φιλόδοξη ταινία στη φιλμογραφία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ παραμένει χωρίς διαπραγμάτευση ό,τι πιο μοντέρνο γυρίστηκε ποτέ, μια ακύρωση κάθε πιθανού γνωστού, ακόμη και σήμερα, σινεμά, μια ανεξίτηλη επαναδιαπραγμάτευση του μέσου που στην καρδιά της κρύβει μια απύθμενα συγκινητική ερωτική ιστορία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the guardians of the galaxy vol 3

Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) του Τζέιμς Γκαν

Αυτή τη φορά το διακύβευμα το οποίο έχουν να αντιμετωπίσουν οι Φύλακες του Γαλαξία, μπορεί να μην είναι τεράστιο σε κλίμακα και να μη συμπεριλαμβάνει τη διάσωση ολόκληρων κόσμων και γαλαξιών από έναν τεράστιο κακό, ο οποίος αναζητά την ολοκληρωτική καταστροφή τους, αλλά είναι εξίσου ή και πιο σημαντικό από όλα αυτά αφού καλούνται να σώσουν ένα δικό τους μέλος, τον Ρόκετ, από βέβαιο θάνατο. Ο Πίτερ Κουίλ, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Γκαμόρα, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του σε μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της παρέας όπως τη γνωρίζαμε έως τώρα.

H πιο αγαπημένη διαγαλαξιακή παρέα επιστρέφει για περισσότερη περιπέτεια, συγκίνηση, χιούμορ και μουσικές στην καλύτερη ταινία του MCU από την εποχή του «Avengers: Endgame». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομίας του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ξαναγράφει την ελληνική Ιστορία με μια μικρή ταινία που μιλά με συναισθηματική ειλικρίνεια για τις μεγάλες (εθνικές) πληγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο more.gr