Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


L' Homme Orchestre

Ο Ανθρωπος Ορχήστρα (L' Homme Orchestre) του Σερζ Κορμπέρ

Ο κος Εντουάρ είναι χορευτής, μουσικός, ιμπρεσάριος, σκηνοθέτης και μάνατζερ, όλα σε ένα, ενός μπαλέτου, το οποίο μεταχειρίζεται με μεγάλη αυστηρότητα. Ενώ βρίσκονται σε περιοδεία στην Ιταλία, ένα μωρό βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά του και μετατρέπει τον Εντουάρ, ενάντια σε κάθε προσδοκία, σε στοργικό πατέρα. Σύντομα, όμως, η ζωή του κατακλύζεται από μωρά και χάος, οδηγώντας τον άλλοτε επί παντός επιστητού Εντουάρ στην απόλυτη τρέλα.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Ava 7

Επικίνδυνη Ομορφιά (Ava) του Τέιτ Τέιλορ

Η Εϊβα αριστούχος μαθήτρια, θαρραλέα πεζοναύτης,επιστρέφει από το Ιράκ ως βετεράνος με μετατραυματικό σύνδρομο - εθισμένη στο αλκοόλ και τις ουσίες. Αποξενώνεται από την οικογένειά της, αποκτά τη φήμη ότι είναι «πρεζόν», καταστρέφει εντελώς τη ζωή της. Μέχρι που ένας πρώην αξιωματούχος κι ανώτερός της την περιμαζεύει και την προσλαμβάνει σε μία εταιρία πληρωμένων εκτελεστών. Επτά χρόνια που έχει εξαφανιστεί από την μητέρα, την αδελφή, τον πρώην αρραβωνιαστικό της, κάνει αυτή τη δουλειά - «καθαρή» πα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο κι εκτελεί τους στόχους που της αναθέτει η οργάνωση. Είναι ικανή, δυνατή, μια πανέξυπνη πολεμική μηχανή. Εχει όμως ένα ελάττωμα: μιλάει στα θύματά της, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο. Θέλει να μάθει τι έκαναν και γιατί υπάρχει συμβόλαιο εναντίον τους. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στην ηγεσία της εταιρίας κι όταν μία αποστολή της στραβώνει πολύ, εκθέτοντάς τους, αποφασίζουν ότι το επόμενο συμβόλαιο θανάτου θα έχει το όνομά της. Τώρα η Εϊβα τρέχει για τη ζωή της και, ταυτόχρονα, προσπαθεί να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς με την οικογένεια και το παρελθόν της.

Ο Τέιτ Τέιλορ («Υπηρέτριες») ενώνει δυνάμεις για ακόμα μία φορά με την Τζέσικα Τσαστέιν σε μια ταινία που θέλει να είναι και επικίνδυνη και όμορφη και εμβριθής. Και χάνει το... στόχο της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

joyland

Joyland του Σαΐμ Σαντίκ

O Χάιντερ είναι ο μικρότερος γιος ενός πατριάρχη που ζει μαζί με τους δυο γιους του, τις συζύγους τους και τα τέσσερα παιδιά του μεγαλύτερου γιου στο ίδιο σπίτι, στη Λαχόρι του Πακιστάν. Ο Χεντέρ δεν έχει δουλειά και έτσι έχει αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού, ενώ η σύζυγος του, η Μουμτάζ δουλεύει ως μακιγιέζ σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Ολοι περιμένουν τον διάδοχο που δεν έρχεται από τον μεγαλύτερο γιο, μετά από τέσσερις κόρες, κι έτσι ο Χάιντερ πιέζεται να βρει δουλειά και να αφήσει έγκυο τη Μουμτάζ, ικανοποιώντας τα όνειρα του πατέρα του, αλλά και μιας καταπιεστικής, βαθιά συντηρητικής οικογένειας. Θα βρει δουλειά, αλλά όχι ακριβώς αυτό που σκεφτόταν ακόμη και ο ίδιος, σαν χορευτής στο ερωτικό μπαλέτο μιας τρανσέξουαλ, της Μπίμπα. Διστακτικός στην αρχή, θα πει το ναι, αφού νιώθει μια ακατανίκητη έλξη για την Μπίμπα, αρχικά θα κρύψει τη νέα του δουλειά από την οικογένεια του, αλλά τελικά θα το παραδεχτεί αφού έχει ήδη αναγκάσει τη σύζυγό του να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να μείνει, όπως κάθε γυναίκα οφείλει, στο σπίτι πριν βυθιστεί σταδιακά στην κατάθλιψη.

Ενα queer ντεμπούτο που ανοίγει το βλέμμα στην κοινωνία του Πακιστάν, με ευαισθησία, ειλικρίνεια και μια τρυφερή διάθεση να μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Βραβείο της Επιτροπής στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή του Πακιστάν για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Queer Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, βραβείο σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Λεωφόρος Πατησίων 607

Λεωφόρος Πατησίων του Θανάση Νεοφώτιστου

Στο πολυβραβευμένο μονοπλάνο του Θανάση Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, μία γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής της. Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μια από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της. 18 διαγωνιστικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, 5 μεγάλα βραβεία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the whaler boy 607

Το Ταξίδι της Φάλαινας (The Whaler Boy) του Φίλιπ Γιούριεφ

Βερίγγειος Πορθμός, εκεί όπου η Ρωσία συναντά την Αλάσκα, σε ένα χωριό φαλαινοθήρων, όπου οι άνδρες καταφεύγουν στο online chat με κάμερα. Το παράδειγμά τους ακολουθεί ο Λέσκα, ένας άβγαλτος δεκαπεντάχρονος, που ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ. Οταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένος από τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείο όπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης απηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας ντεμπούτο, που άνοιξε το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - μια ιστορία που θα μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει στις ευκολίες μιας τυπικής ταινίας ενηλικίωσης, ή μιας «εξωτικής εθνογραφίας», βρίσκει τον απόλυτα σωστό τόνο και ύφος και μεγεθύνει το «μικρό» της περιεχόμενο σε κάτι μεγαλύτερο, ουσιώδες, τρυφερό κι αστείο και συναισθηματικά δυνατό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

love and death

Love and Death

Τέξας, 1980. Δυο ζευγάρια χαίρονται την εξοχή και τις ανέμελες στιγμές, μέχρι που κάποιος σηκώνει ένα τσεκούρι.

Και αυτό είναι ό,τι χρειάζετε να γνωρίζετε για το «Love and Death» της HBO που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία δολοφονίας που είχε αφήσει έντονο το στίγμα της πίσω τη δεκαετία του '80 και τώρα φτάνει στη συσκευασία μιας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων, με δημιουργό και σεναριογράφο τον Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ του, ανάμεσα σε πολλά, «Big Little Lies», και σκηνοθετημένα από την βραβευμένη με Emmy για τα «Mad Men» και «Homeland» Λέσλι Λίνκα Γκλάτερ.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η «πείθει σε ό,τι μεταμορφώνεται» Ελίζαμπεθ Ολσεν και η «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα Τζέσε Πλέμονς (θυμηείτε τον από τη σειρά «Fargo» αλλά και την υποψηφιότητά του για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον», βάζοντας υποψηφιότητα για ένα από τα τηλεοπτικά «ζευγάρια» που θα συζητηθούν φέτος, σχεδόν όσο και η μακάβρια, αστεία, συνταρακτική ιστορία την οποία ζωντανεύουν.

H σειρά ξεκινά να προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV