Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 15 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 15 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


brooklyn main

Brooklyn του Τζον Κρόουλι

H Eϊλις είναι μία νεαρή κοπέλα που ζει σε μία ήσυχη, επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας με την αδελφή και τη μητέρα της. Δουλεύει στο μπακάλικο της γειτονιάς, αλλά μόνο τις Κυριακές - δύσκολοι καιροί, δεν υπάρχει περιθώριο για παραπάνω εισόδημα. Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο κι αδιέξοδο. Κάποια στιγμή θα παντρευτεί ένα ντόπιο χωριατόπουλο, θα κάνει παιδιά, θα ζήσουν στη φτώχια. Ή θα πεθάνει φροντίζοντας τη σκληρή, αμίλητα εκβιαστική μητέρα της. Και τότε η μεγαλύτερη αδελφή της, μια γυναίκα με αποφασιστικότητα κι αυτοθυσία, κανονίζει την απόδρασή της: τής βρίσκει εισιτήριο και βίζα για τη Νέα Υόρκη, ενώ ο ιερέας της κωμόπολης κανονίζει τη στέγη και την εργασία της στο Μπρούκλιν. Κι έτσι η Εϊλις μπαίνει στο υπερωκεάνιο «Queen Victoria» και ξεκινά τη νέα της ζωή. Μία ζωή δύσκολη, μετρημένη, αλλά που έχει μόνο ορίζοντα: αν δουλέψεις σκληρά, χτίζεις την τύχη σου. Αυτό μαθαίνει από τον Τόνι, έναν νεαρό Ιταλό μετανάστη που την ερωτεύεται και την αρραβωνιάζεται. Μόνο που μία μέρα χτυπά το τηλέφωνό της. Μία τραγωδία την καλεί πίσω στην Ιρλανδία. Οταν φτάσει εκεί πρέπει να επιλέξει: θα μείνει από φόβο και τύψεις στα οικεία, ή θα διασχίσει ξανά ωκεανούς απαιτώντας, όχι την επιβίωση, αλλά την ευτυχία;

Ο Νικ Χόρνμπι διασκευάζει Κολμ Τόιμπιν σ' ένα γοητευτικό ιρλανδικό ρομάντζο ανακάλυψης του Νέου Κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

ο βασιλιάς

Ο Βασιλιάς του Νίκου Γραμματικού

Ο τριαντάχρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται, έχοντας εκτίσει ποινή για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Όντας αποφασισμένος να ξεκόψει από το σκοτεινό παρελθόν του, φεύγει για το κτήμα του πατέρα του στην Πελοπόννησο. Οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχονται με καχυποψία, η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε απροκάλυπτη εχθρότητα. Εμμένοντας στην απόφαση του να ξαναφτιάξει τη ζωή του, εξομαλύνει τις καταστάσεις και μοιάζει να εντάσσεται στην τοπική κοινωνία. Ώσπου, η άφιξη της Μαρίας, μιας γυναίκας από το παρελθόν, θα τον οδηγήσει σε κάθετη σύγκρουση με τους γύρω του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

petite solange

Μικρή μου Σολάνζ (Petite Solange) της Αξέλ Ροπέρ

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει.

Η τρυφερή ταινία της Αξέλ Ροπέρ για μια βίαιη ενηλικίωση που κέρδισε τo φετινό βραβείο Ζαν Βιγκό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

white house

White House Plumbers

Το «White House Plumbers» αφηγείται την ιστορία των Ε. Χάουαρντ Χαντ και Τζ. Γκόρντον Λίντι, των δύο μυαλών πίσω από το μετέπειτα θρυλικό σκάνδαλο Watergate που κατέληξε στην ανατροπή του Ρίτσαρντ Νίξον - ακριβώς δηλαδή στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήταν το σχέδιο τους. Η μίνι σειρά εξετάζει και το πριν, και το κατά τη διάρκεια αλλά και το μετά μιας ιστορίας που άλλαξε δραστικά τον τρόπο που ασκείται έκτοτε η αμερικανική πολιτική, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συνδέσεις που μπορεί κανείς να κάνει με το παρόν και την προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να ανατρέψουν δημοκρατικά αποτελέσματα.

Το σκάνδαλο Watergate που έριξε τον Ρίτσαρντ Νίξον, ανοίγει ξανά, με τη μίνι σειρά της HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV

quiet girl

Το Ησυχο Κορίτσι (The Quiet Girl) του Κόλουμ Μπερέιντ

Η Κάιτ είναι η μικρότερη κόρη μιας πολυμελούς φτωχής οικογένειας στην ιρλανδική ύπαιθρο που παλεύει από τη μία με την έλλειψη των βασικών, από την άλλη με τα ψυχολογικά προβλήματα της μάνας και τον σκληρό, εν δυνάμει αν και ποτέ φανερά βίαιο χαρακτήρα του πατέρα. Με δύο γονείς που προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο αλλά είναι αδύνατον να προσφέρουν όλα όσα χρειάζονται τα παιδιά τους και ενόψει μιας ακόμη εγκυμοσύνης, η Κάιτ θα σταλεί σε ένα ζευγάρι γνωστών για να ζήσει μαζί τους μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Εκεί θα αντιληφθεί τι σημαίνει φροντίδα, τι σημαίνει νοιάξιμο, τελικά τι σημαίνει «σπίτι». Θα κάνει ζεστό μπάνιο, θα φάει σωστά για την ηλικία της, θα παίξει μαζί με τους «γονείς» της, θα γίνει το σημείο αναφοράς ενός ζευγαριού μεγαλύτερου σε ηλικία αλλά με μια σπαρακτική ανάγκη για… οικογένεια, θα κερδίσει τον δύσκολο «πατέρα» που αρχικά την φροντίζει αλλά δεν δείχνει κανένα σημάδι στοργής, πριν γίνει ο μεγάλος δάσκαλος της ανθρώπινης ενσυναίσθησης, μια βαθιά τραγική φιγούρα, πιο ήσυχος και από το ήσυχο κορίτσι που σιγά σιγά θα αρχίσει να μιλάει τη δική της γλώσσα.

Ενα μινιμαλιστικό ντεμπούτο με μαξιμαλιστικό συναισθηματικό εκτόπισμα, που τολμάει να μιλάει τη δική του γλώσσα όταν όλοι θα το προτιμούσαν σιωπηλό. Πρώτη ιστορική υποψηφιότητα της Ιρλανδίας στη μητρική της γλώσσα για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Queen Charlotte

Bridgerton: Queen Charlotte

Ο γάμος της βασίλισσας Καρλόττας και του βασιλιά Γεωργίου της Αγγλίας γεννά μια ιστορία αγάπης που αλλάζει τον κόσμο της υψηλής κοινωνίας στο prequel του Bridgerton.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix