Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


midway

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ (Midway) του Ρόλαντ Εμεριχ

Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Οι σφαίρες (και οι βόμβες και οι τορπίλες) πέφτουν σαν το χαλάζι όπως και τα κλισέ σε αυτή την θεαματική αλλά κενή πολεμική ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Terminal main

Τερματικός Σταθμός (Terminal) του Βον Στάιν

Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια, ενός αινιγματικού επιστάτη και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή. Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

Κόμικς, κλασικά παραμύθια και το νουάρ της σχολής Ταραντίνο τρομπάρονται σε μια πανέμορφη… μπουρμπουλήθρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Chuck 607

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa (Chuck) του Φιλίπ Φαλαρντό

O Tσακ Ουέπνερ ήταν ένας πωλητής αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 να αντέξει 15 γύρους εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Αλι, σε μία αναμέτρηση που προέκυψε ούτε λίγο ούτε πολύ από τύχη και αποτέλεσε την έμπνευση της δημιουργίας ενός κάποιου «Ρόκι Μπαλμπόα», γεγονός που αποδείχθηκε μεν το χρυσωρυχείο της ζωής του Σιλβέστερ Σταλόνε αλλά που τελικά δεν απέδωσε ούτε ένα σεντ στις ίδιες τις τσέπες του Ουέπνερ.

Η πραγματική ιστορία του ανθρώπου που ενέπνευσε την δημιουργία του Ρόκι προσφέρει μεν ένα απολαυστικό, φιλικό προς τον θεατή δίωρο όμως δεν φαίνεται να έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τους κανόνες του είδους που με ευλάβεια ακολουθεί σε όλη την πορεία της διαδρομής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

Nightcrawler 607

Νυχτερινός Ανταποκριτής (Nightcrawler) του Νταν Γκιλρόι

Ο Λου Μπλουμ ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον «υπόγειο» και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Αντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα, μία βετεράνο στο «άθλημα», η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς «καυτές» ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα.

Κάπου ανάμεσα στον «Ταξιτζή» και το «Δίκτυο», το ντεμπούτο του σεναριογράφου Νταν Γκιλρόι είναι μια σπουδή πάνω στο σύγχρονο κυνήγι της φρίκης ή στο πόσο μαύρη μπορεί να είναι μια υπαρξιακή κωμωδία. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Σεναρίου, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

το βανκούβερ

Το Βανκούβερ της Αρτεμις Αναστασιάδου

Δύο αδέρφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία και μια αναπότρεπτη φυγή. Ένα σύντομο χρονικό μιας πράξης εξαφάνισης στους καιρούς της Νέας Ύφεσης. Το «Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου βραβεύτηκε με Ίρις καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Η μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

white house

White House Plumbers

Το «White House Plumbers» αφηγείται την ιστορία των Ε. Χάουαρντ Χαντ και Τζ. Γκόρντον Λίντι, των δύο μυαλών πίσω από το μετέπειτα θρυλικό σκάνδαλο Watergate που κατέληξε στην ανατροπή του Ρίτσαρντ Νίξον - ακριβώς δηλαδή στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήταν το σχέδιο τους. Η μίνι σειρά εξετάζει και το πριν, και το κατά τη διάρκεια αλλά και το μετά μιας ιστορίας που άλλαξε δραστικά τον τρόπο που ασκείται έκτοτε η αμερικανική πολιτική, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συνδέσεις που μπορεί κανείς να κάνει με το παρόν και την προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να ανατρέψουν δημοκρατικά αποτελέσματα.

Το σκάνδαλο Watergate που έριξε τον Ρίτσαρντ Νίξον, ανοίγει ξανά, με τη μίνι σειρά της HBO, αποκλειστικά στο Vodafone TV. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV