Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


fast & furious 9 607

Fast & Furious 9: Μαχήτες των Δρόμων (F9) του Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Η ένατη φορά είναι η καλύτερη; Ή έστω η πιο γρήγορη; Τα γκάζια στο τέρμα, αλλά οι απαντήσεις αργούν... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

L'Atalante

Η Αταλάντη (L'Atalante) του Ζαν Βιγκό

Η ιστορία του γαμήλιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύει μαζί του και ένας μισότρελος ναύτης, ένα τσούρμο γάτες κι ένα παιδί, κάτι που θα οδηγήσει τη σχέση των νεόνυμφων σε κρίση.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Suicide Squad

Ομάδα Αυτοκτονίας (Suicide Squad) του Ντέιβιντ Αγιερ

Η Αμερικανίδα πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, Αμάντα Γουόλερ έχει αποφασίσει πως μόνο μια μυστικά συναρμολογημένη ομάδα από ανόμοια, ελεεινά άτομα, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι αυτό που χρειάζεται. Όμως, όταν θα συνειδητοποιήσουν πως δεν επιλέχθηκαν για να επιτύχουν, αλλά εξαιτίας της εξόφθαλμης ενοχής τους, όταν τελικά θα αποτύχουν, μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν. Θα λειτουργήσουν ως η Ομάδα Αυτοκτονίας, έτοιμοι να πεθάνουν προκειμένου να επιτύχουν ή θα αποφασίσουν, να πορευτούν ο καθένας για την πάρτη του;

Οι «χειρότεροι των χειρότερων» της DC Comics σε μια ταινία που τους μοιάζει. Με έμφαση στο...χειρότερο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

green zone

Ουδέτερη Ζώνη (Green Zone) του Πολ Γκρίνγκρας

Μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003, ο αρχικελευστής Ρόι Μίλερ και οι άνδρες του είναι επιφορτισμένοι με την εύρεση των λεγόμενων όπλων μαζικής καταστροφής, η ύπαρξη των οποίων δικαιολογούσε την αμερικανική εμπλοκή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και τον άνθρωπό τους στη Βαγδάτη, τον Πάουντστον. Ο βετεράνος πράκτορας της CIA Μαρτίν λέει στον Μίλερ ότι δεν υπάρχουν όπλα, ότι πρόκειται για μια απάτη που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να καταλάβουν τη χώρα και να εγκαταστήσουν έναν ηγέτη-μαριονέτα. Καχύποπτη για τον Πάουντστον είναι και η δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Λόρι Ντέιν, η οποία αφήνει να διαρρεύσει στον Μίλερ ότι ο Πάουντστον της είπε ότι είχε μυστικές συνομιλίες στην Ιορδανία με έναν σημαντικό Ιρακινό, με το κωδικό όνομα Μαγγελάνος, ο οποίος του είπε για τα όπλα, αν και τώρα φαίνεται πιθανό ότι οι πραγματικές πληροφορίες του Μαγγελάνου ήταν αντίθετες. Έτσι αρχίζει ένα κυνήγι για την αλήθεια. Ποιος παίζει ποιον;

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

armageddon

Αρμαγεδδών (Armageddon) του Μάικλ Μπέι

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

Grindhouse: Planet Terror

Grindhouse: Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο ΣΚΑΪ

paddington 2 607

Πάντινγκτον 2 (Paddington 2) του Πολ Κινγκ

Ενόσω ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι, ο Πάντινγκτον βλέπει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο και ξεκινά μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Οταν το βιβλίο γίνεται αντικείμενο κλοπής, μόνο οι Μπράουν και ο Πάντινγκτον μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις…

Ενα δεύτερο, ισάξιο με το πρώτο, μέρος για τις περιπέτειες του περουβιανού αρκούδου που συνεχίζει να σκορπίζει καθαρόαιμο, γλυκό, χορταστικό, έξυπνο σινεμά για μικρούς και μεγάλους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο Open

zama

Zama της Λουκρέσια Μαρτέλ

Βασισμένη σε λογοτεχνική πηγή και μάλιστα σε ένα από τα αριστουργήματα της αργεντινικής γραμματείας του 20ού αιώνα, το ομότιτλο (κι αμετάφραστο στη χώρα μας) βιβλίο του Αντόνιο Ντι Μπενεντέτο, η ταινία αφηγείται (λέξη περιοριστική για την αφηγηματική ρευστότητα της Μαρτέλ) την ιστορία του Ντον Ντίεγο ντε Ζάμα, ενός ανώτερου δικοικητικού και δικαστικού υπαλλήλου του Ισπανικού Στέμματος, εντεταλμένου στην Αντιβασιλεία του Ρίο Ντε Λα Πλάτα, μια τεράστια έκταση στη Νότια Αμερική, η οποία στα τέλη του 18ου αιώνα συμπεριλάμβανε την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Βολιβία και την Παραγουάη, ο οποίος μετατίθεται στη βαλτώδη και πνιγηρή Ασουνσιόν, μακριά από την οικογένειά του και τον πολιτισμό, κολλημένος στην κυριολεξία σε ένα βαλτωμένο τοπίο. Το μόνο που ονειρεύεται είναι μια μετάθεση που μοιάζει να μην έρχεται ποτέ.

H μεγάλη κυρία του αργεντίνικου σινεμά βουτά για πρώτη φορά στα αχαρτογράφητα νερά του ιστορικού έπους με μια προσωπική, αινιγματική, πανέμορφη ταινία που χρειάστηκε μια δεκαετία για να ολοκληρώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

The Creator

Ο Δημιουργός (The Creator) του Γκάρεθ Εντουαρντς

Στο παρελθόν του μέλλοντός μας, το 2055, η τεχνητή νοημοσύνη έχει προκαλέσει, με μια έκρηξη, την καταστροφή της δυτικής ακτής της Αμερικής. Από εκείνη τη στιγμή, η Αμερική κηρύσσει τον πόλεμο στην AI, καταδιώκοντας την αλά «Elysium» ιπτάμενη κεντρική μονάδα της, τη Νόμαντ, τους στρατιώτες της που είναι μποτ με κεφάλια που θυμίζουν παλιές συσκευές βίντεο, και τ@ απροσδιόριστ@ «δημιουργα» της που ονομάζεται Νιρμάτα. Η καταδίωξη γίνεται στην πηγή του Κακού, στο... Βιετνάμ, μια και εκεί όπου ταλαίπωροι, φτωχοί κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ δουλεύουν με τα καπέλα τους στους ορυζώνες, αποτελούν, ξανά, τον εχθρό. Γι' αυτόν τον πόλεμο, ο στρατιώτης Τζόσουα, έχει δώσει κυριολεκτικά ένα χέρι κι ένα πόδι - κι έχει χάσει, μυστηριωδώς, και τη γυναίκα του, Μάγια, μαζί και την εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Τώρα, το 2065, ο Τζόσουα καλείται να βρει τον πυρήνα της AI στο Βιετνάμ - με κίνητρο ότι εκεί εθεάθη και η Μάγια. Το οδοιπορικό, εν μέσω ορυζώνων, χωριών βομβαρδισμένων από ναπάλμ (λες έναν αιώνα νωρίτερα) και οπλοφόρων ρομπότ που εύκολα είτε σκοτώνονται είτε μπαίνουν στο «off», θα τον οδηγήσει στο σταυροδρόμι του «Πλατούν» με... τον «Μικρό Βούδα», μια και το υπέρτατο AI όπλο δεν είναι άλλο από ένα μικροσκοπικό, συγκινητικής, ακόμα, αθωότητας και γλύκας, κοριτσάκι-μποτ, την Αλφι, που όταν σμίγει τα χεράκια της σε μορφή βουδιστικής προσευχής, μπορεί να ελέγχει την ενέργεια και να καταστρέψει τον κόσμο.

O πρωταγωνιστής του «Tenet» κι ο σκηνοθέτης των «Rogue One» και «Godzilla» συνεργάζονται σε μία ακόμα sci-fi ιστορία Τεχνητής Νοημοσύνης, τόσο επίκαιρο στην κεντρική ιδέα, και φωτογενές στα εφέ, όσο μπανάλ είναι στο σενάριο και την ιδεολογία (ιδεοληψία;) του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

society of the snow

Society of the Snow του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

O Μπαγιόνα πιάνει άλλη μια καταστροφή, αυτή την φορά την πτώση του Boeing 571 των αεροπορικών γραμμών της Ουρουγουάης, όπου είχε ναυλωθεί για να πετάξει μια ομάδα ράγκμπι στη Χιλή, συνετρίβη στην καρδιά των Ανδεων το 1972. Μόνο 29 από τους 45 επιβάτες του επέζησαν από το ατύχημα. Παγιδευμένοι σε ένα από τα πιο εχθρικά και απρόσιτα περιβάλλοντα στον πλανήτη, έπρεπε να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να παραμείνουν στη ζωή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix