Φεστιβάλ / Βραβεία

Emmys 2015: Γιατί οι σταρ φορούσαν πράσινη κορδέλα στο πέτο;

of 10

To κόκκινο κορδελάκι του AIDS και το ροζ του καρκίνου του μαστού έχει διαδεχθεί το πράσινο. Αναρωτιέστε γιατί;

Emmys 2015: Γιατί οι σταρ φορούσαν πράσινη κορδέλα στο πέτο;

Στο κόκκινο χαλί των βραβείων Εmmy χθες βράδυ δεν φορέθηκαν μόνο διαμάντια, ακριβά κοστούμια και μακριές τουαλέτες. Το πιο διάσημο αξεσουάρ των σταρ ήταν το πράσινο κορδελάκι στο πέτο. Και, φυσικά, αυτή ήταν μία κίνηση υποστήριξης και ενίσχυσης του διαλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η #DemandClimateAction καμπάνια έχει ως σκοπό να απαιτήσει από τους αρχηγούς κρατών σοβαρές λύσεις, ανάμεσα στις οποίες και μία παγκόσμια συμφωνία που θα υπογραφεί από όλες τις χώρες και θα τις δεσμεύσει σε περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην 67η Απονομή των Βραβείων Emmy

Το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματολογικές Αλλαγές έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο, ενώ οι αρχηγοί κρατών και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν ήδη να συζητούν προτάσεις και σχέδια που θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν την οικολογική κρίση. Για παράδειγμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κι ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, πιέζουν αμφότεροι για παγκόσμια συμφωνία, έτσι όπως την ορίζει το Συμβούλιο Προστασίας Φυσικών Πόρων. Ακόμα κι ο Πάπας έχει τοποθετηθεί στον διάλογο για τις Κλιματολογικές Αλλαγές.

EMMY Green ribbon tweet 607

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Emmys 2015: Το επιτέλους βραβείο του Τζον Χαμ για το «Mad Men»

Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά των celebrities να διαφημίσουν το μήνυμα στο λαό και χθες έγινε η πρώτη μαζική προώθηση της καμπάνιας. Στην απονομή των βραβείων Emmy, αρκετοί σταρς εμφανίστηκαν με την πράσινη κορδέλα στο πέτο και μίλησαν στο κόκκινο χαλί για το «αξεσουάρ» τους.

Εκείνος που πήρε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα φυσικά ήταν ο εξαιρετικός Τζέφρι Τάμπορ, δίκαιος νικητής του Βραβείο Α' Ανδρικού για μίνι σειρά («Transparent»).

H 67η τελετή απονομής των βραβείων Emmy μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα από το Fox Life και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένα και υποτιτλισμένα τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Διαβάστε περισσότερα: