Φεστιβάλ / Βραβεία

Emmys 2015: Το επιτέλους βραβείο του Τζον Χαμ για το «Mad Men»

στα 10

Μετά από οκτώ υποψηφιότητες μόνο για το «Mad Men», ο Τζον Χαμ κερδίζει το Emmy Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα για την εμβληματική ενσάρκωση του Ντον Ντρέιπερ σε μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών.

Emmys 2015: Το επιτέλους βραβείο του Τζον Χαμ για το «Mad Men»

Με τις συνολικές υποψηφιότητες του να φτάνουν στις 16 (μόνο φέτος είχε τρεις, για το «Mad Men» - ως παραγωγός και ως ηθοποιός και για το «Unbreakable Kimmy Schmidt» για guest εμφάνιση), ο Τζον Χαμ σήκωσε το πρώτο του Emmy φανερά συγκινημένος, ειδικά αφού το «Mad Men» αποτελεί ήδη παρελθόν.

«Σας ευχαριστώ γι' αυτό. Είναι αδύνατον. Είναι αδύνατον να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους απίστευτους κυρίους. Είναι αδύνατον να στέκομαι εδώ. εδώ πάνω. Είναι αδύνατον να έχω κάνει αυτή τη σειρά μαζί με αυτό το απίστευτο καστ, αυτούς τους απίστευτους ανθρώπους, αυτούς τους απίστευτους συγγραφείς, αυτό το απίστευτο συνεργείο.»

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην 67η Απονομή των Βραβείων Emmy

John Hamm Emmys 2015

Μοναδικός ηθοποιός που έχει κερδίσει Emmy από το καστ του «Mad Men» όλα αυτά τα χρόνια, ο Τζον Χαμ μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την απονομή για όσους του «έκλεψαν» το βραβείο: «Υπάρχουν τόσοι υπέροχοι άνθρωποι και υπέροχοι ηθοποιού που έχουν κερδίσει μέσα στα χρόνια αντί για μένα που δεν μπορώ να κρατάω κακία. Ο Μπράιαν Κράνστον, ο Τζεφ Ντάνιελς, ο Κάιλ Τσάντλερ και ο Ντάμιαν Λιούις. Δεν είναι ότι το έδωσαν σε κάποιον στό δρόμο.»

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το «Mad Men».

John Hamm Emmys 2015

Μέχρι και σήμερα, ο Τζον Χαμ ήταν ο ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες που δεν είχε κερδίσει ποτέ Emmy, αλλά για τον Χαμ σημασία είχε πάντα η διαδρομή: «Παίζοντας αυτόν τον χαρακτήρα για τόσο πολύ καιρό ήταν ταυτόχρονα κατάρα και ευχή. Είναι μια ονειρεμένη δουλειά και δεν έρχεται χωρίς κόστος. Συμπεριλαμβάνει πολύ νοητικό και συναισθηματικό φορτίο που εισβάλλει μέσα σου και το κουβαλάς και μετά το τέλος. Πάντοτε έλεγα πως δεν είμαι ανθρακωρύχος. Δεν είναι ότι κάνω την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Αλλά δεν είναι και κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε».

Δείτε εδώ τον Τζον Χαμ να ανεβαίνει στη σκηνή με έναν ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο και να ευχαριστεί τους πάντες και τα πάντα για το Emmy Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα για το «Mad Men»:


H 67η τελετή απονομής των βραβείων Emmy μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα από το Fox Life και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένα και υποτιτλισμένα τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00.

Διαβάστε ακόμη: