Φεστιβάλ / Βραβεία

Emmys 2015: Η Βαϊόλα Ντέιβις γράφει τη δική της ιστορία!

στα 10

Πρώτη αφροαμερικανίδα που κέρδισε ποτέ το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα, η Βαϊόλα Ντέιβις υπήρξε το απόλυτο highlight της 67ης Απονομής των Βραβείων Emmy. Δείτε τον συγκινητικό ευχαριστήριο λόγο της.

Emmys 2015: Η Βαϊόλα Ντέιβις γράφει τη δική της ιστορία!

«Θέλω να σας πω κάτι. Το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλο είναι οι ευκαιρίες. Δεν μπορείς να κερδίσεις το Emmy για ρόλους που απλά δεν υπάρχουν εκεί έξω.»

Συνεχίζοντας το θρίαμβο που ξεκίνησε με το Σωματείο των Αμερικάνων Ηθοποιών, η Βαϊόλα Ντέιβις υπήρξε το φαβορί και η μεγάλη νικήτρια του Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα για το «How to Get Away With Murder» στην 76η Απονομή των Βραβείων Emmy.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στην 67η Απονομή των Βραβείων Emmy

Emmys 2015 Viola Davis

Ξεκινώντας το λόγο της με μια φράση της αφροαμερικανίδας ακτιβίστριας Χάριετ Τούμπμαν από το 1800, η Ντέιβις κορύφωσε το συγκινητικό της ευχαριστώ, μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο η τηλεόραση μπορεί να ορίσει από την αρχή τις έννοιες του τι σημαίνει «να είσαι όμορφη, σέξι, πρωταγωνίστρια, μαύρη» και ευχαρίστησε όλες τις γυναίκες που δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν το βραβείο που τελικά η ίδια κράτησε στα χέρια της, από την Κέρι Γουάσινγκτον μέχρι την συνυποψήφιά της Ταράτζι Π. Χένσον (για το «Empire»), την Χάλι Μπέρι, την Μίγκαν Γκουντ και την Γκαμπριέλ Γιούνιον.

Διαβάστε την υπέροχη συνέντευξη της Βαϊόλα Ντέιβις στο Flix.

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο της Βαϊόλα Ντέιβις στην 67η Απονομή των Βραβείων Emmy:

Διαβάστε ακόμη:

H 67η τελετή απονομής των βραβείων Emmy μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα από το Fox Life και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένα και υποτιτλισμένα τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00.