Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία

στα 10

To Flix μετράει αντίστροφα μέχρι την 96η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, με προβλέψεις και προτιμήσεις σε κάθε κατηγορία.

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία

Οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας φέτος είναι:

Βραβεία Καλύτερης Ταινίας από τις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA, την Ενωση Αμερικανών Παραγωγών και τα Critics Choice Awards, δηλαδή τους κύριους προδρόμους των Όσκαρ. Κι αυτά, ανάμεσα στα 300+ βραβεία που έχει ήδη αποσπάσει το «Οπενχάιμερ» από επαγγελματικές συντεχνίες και σωματεία κριτικών σε ποικίλες κατηγορίες, μεταξύ τους και εκείνη του καλύτερου σκηνοθέτη. Που σημαίνει πως αν θέλετε να βγάλετε σοβαρά κέρδη από στοιχήματα, θα πρέπει να στραφείτε σε άλλη ταινία και να προσεύχεστε για θαύμα. Το βιογραφικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν, που προτείνεται για 13 συνολικά Οσκαρ, εκ των οποίων τα 6 σε βασικές κατηγορίες, δεν είναι απλώς φαβορί για την ανώτατη διάκριση, είναι σαν να την έχει ήδη πάρει.

Το σιγουράκι αφήνει τους άλλους υποψήφιους τίτλους να βολεύονται με τιμές στις κατηγορίες που ευνοούνται. Την «Ανατομία μιας Πτώσης» στο Πρωτότυπο Σενάριο, το «American Fiction» στο Διασκευασμένο, τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού» στον Α’ Γυναικείο Ρόλο για την Λίλι Γκλάντστοουν (αν και η Εμα Στόουν παραμένει «απειλή» με το «Poor Things»), τα «Παιδιά του Χειμώνα» στον Β’ για την Ντα'Βάιν Τζόι Ράντολφ, τη «Ζώνη Ενδιαφέροντος» στη Διεθνή Ταινία και τους υπόλοιπους σε διάφορες τεχνικές κατηγορίες -έτσι για να συνοψίσουμε. Από τη δεκάδα, η ταινία που είναι βέβαιο πως θα φύγει άπραγη από την τελετή είναι το «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ, που άλλωστε προτείνεται σε άλλη μία μονάχα και επίσης «κλειδωμένη» κατηγορία, του Πρωτότυπου Σεναρίου. 


Θα κερδίσει το Οσκαρ: «Οπενχάιμερ»
Θα έπρεπε να κερδίσει: «Poor Things», ως η θεματικά και αισθητικά τολμηρότερη πρόταση της δεκάδας.
Το Flix θα έδινε το Οσκαρ: Οι προτιμήσεις του Flix είναι διαφορετικές ανάλογα με τον κάθε συντάκτη. Ο υπογράφων διχάζεται ανάμεσα στους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού» και τα «Παιδιά του Χειμώνα», ενώ θα το σκεφτόταν λίγο παραπάνω αν η δεκάδα συμπεριλάμβανε και τους κατάφορα αδικημένους «Άγνωστους Μεταξύ μας».  

Διαβάστε ακόμη

Oi Screen Junkies στα καθιερωμένα και ξεκαρδιστικά Honest Trailers των 10 υποψήφιων ταινιών:

Ολες οι προβλέψεις


O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς