Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: A' Ανδρικός Ρόλος

στα 10

To Flix μετράει αντίστροφα μέχρι την 96η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, με προβλέψεις και προτιμήσεις σε κάθε κατηγορία.

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: A' Ανδρικός Ρόλος

Οι υποψήφιοι για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου φέτος είναι:

Η μάχη εδώ είναι ανοιχτή εδώ και καιρό ανάμεσα στον Πολ Τζιαμάτι και τον Κίλιαν Μέρφι. Εχουν κερδίσει και οι δύο από μια Χρυσή Σφαίρα (σε διαφορετικές κατηγορίες - Δράμα και Κωμωδία/Μιούζικαλ), αλλά ο Μέρφι κέρδισε και το Bafta και το Βραβείο του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG), με επιπρόσθετη αβάντα το βραβείο για καλύτερο καστ από τους ηθοποιούς. Η λογική λέει πως και η Ακαδημία θα κινηθεί προς το να τιμήσει τον Κίλιαν Μέρφι, εκτός αν θέλει τώρα να επανορθώσει για το δίκαιο Οσκαρ που έχασε ο Τζιαμάτι στο «Πλαγίως», πάλι του Αλεξάντερ Πέιν δύο δεκαετίες πριν.

Αν ο Κίλιαν Μέρφι κερδίσει θα είναι ο πρώτος Ιρλανδός ηθοποίος που το καταφέρνει.

Outsider της κατηγορίας από τους υπόλοιπους τρεις είναι μόνο ο Τζέφρι Ράιτ του «American Fiction» που επίσης θα έπρεπε κάποια στιγμή να αναγνωριστεί σε αυτόν τον κόσμο (για να μην μιλήσει κανείς για αυτήν την βιομηχανία). Το «American Fiction» είναι και άκρως αμερικάνικο. Αλλά μόνο σε περίπτωση ακριβούς μοιρασιάς, θα γίνει κάποια τέτοια μεγάλη ανατροπή.

Θα κερδίσει το Οσκαρ: O Κίλιαν Μέρφι για το «Οπενχάιμερ». Ακολουθεί απειλητικά ο Πολ Τζιαμάτι.
Θα έπρεπε να κερδίσει: Ο Κίλιαν Μέρφι. Ενας σπουδαίος ηθοποιός στο ρόλο της ζωής του.
Το Flix θα έδινε το Οσκαρ: Στον Αντριου Σκοτ για το «Ξένοι Μεταξύ Μας», που δεν είναι καν υποψήφιος.

Περισσότερες προβλέψεις


O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς