Θεσσαλονίκη 2018: Ο «Socrates» του Αλεξ Μοράτο ζει το δικό του «Moonlight» στη Βραζιλία

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 10 NOV 2018

Ενα σπουδαίο ντεμπούτο έρχεται από τη Βραζιλία για να αφηγηθεί μια μικρή ιστορία ενηλικίωσης με μεγάλο εκτόπισμα, που άθελά της, γίνεται η σημαντικότερη πράξη αντίστασης απέναντι στην τωρινή πολιτική κατάσταση της χώρας.

Θεσσαλονίκη 2018: H «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή βλέπει στο τέλος μια καινούργια αρχή

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 10 NOV 2018

Επιδέξιο σινεμά παρατήρησης, στιλάτη αισθητική και μία πρωταγωνίστρια που βάζει φωτιά στην οθόνη. Η «Παύση» είναι ένα δυναμικό ντεμπούτο, παρόλο που κάποιες ισορροπίες ξεφεύγουν και υπερβολές αφαιρούν από τη δύναμη της ταινίας.

Θεσσαλονίκη 2018: Η ελπίδα κινεί τα πάντα στη «Μεϊλί» του Ζου Ζου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 10 NOV 2018

Ακολουθώντας με υπερβολική ευλάβεια όλους τους κανόνες του κοινωνικού σινεμά, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ζου Ζου πιστεύει ειλικρινά στην ηρωίδα του, απογοητευτικά όμως την εγκαταλείπει ολοκληρωτικά στο φινάλε της ιστορίας.

Ο Νίκος Labôt φωτίζει τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου για να κάνει την υπέροχη «Δουλειά της»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 09 NOV 2018

O Νίκος Labôt έρχεται στο διαγωνιστικό τμήμα του 59ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με ένα συγκινητικό δράμα κοινωνικού ρεαλισμού και μια μεγάλη πρωταγωνίστρια που αξίζει το βραβείο ερμηνείας.

Θεσσαλονίκη 2018: Στο «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη η Αθήνα είναι ένα πεδίο μάχης

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 09 NOV 2018

Φιλόδοξο ντεμπούτο που χαρτογραφεί την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, πιο αποτελεσματικό όταν αποκαλύπτει τον κρυμμένο κόσμο της διπλανής πόρτας, παρά όταν προσπαθεί να παραλληλίσει την Εβδομάδα των Παθών με τα πάθη των ηρώων του.

Tο «Scopophilia» φιλοδοξεί να είναι ο «μάρτυρας εγκλήματος» μιας νέας ψηφιακής γενιάς

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ / 09 NOV 2018

Οι Ναταλία Λαμπροπούλου και Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου φτιάχνουν ένα «computer screen movie» για τον (κινηματογραφικό και κοινωνικό) ηδονοβλεπτισμό μας. Μία έξυπνη ιδέα, χωρίς την ατμόσφαιρα που θα τη βοηθούσε να απογειωθεί.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.