Φεστιβάλ / Βραβεία

Zagori Planet: Το Zagoriwood πάει Βαλκάνια - και ζητάει τις ταινίες σας!

στα 10

Το Zagoriwood, που πραγματοποιείται στα βουνά της Ηπείρου στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια, είναι έτοιμο να κάνει το επόμενό του βήμα. Περιμένει τις ταινίες που θα αποτελέσουν το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μικρού μήκους Zagori Planet.

Flix Team
Zagori Planet: Το Zagoriwood πάει Βαλκάνια - και ζητάει τις ταινίες σας!

Φέρνοντας μαζί όλες τις Βαλκανικές χώρες, με την πλούσια φιλμογραφία τους και τους ποικιλόμορφους, αλλά συνδεδεμένους περιβαλλοντικούς αγώνες τους, το Zagoriwood ευελπιστεί να δημιουργήσει ένα χώρο για μοίρασμα ταινιών, ιδεών και συζητήσεων και για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των χωρών αυτών.

Το μονοήμερο φεστιβάλ, Zagori Planet, θα παρουσιάσει ταινίες μικρού μήκους, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, στις θεματικές του περιβάλλοντος, της οικολογίας και της συναρπαστικής σχέσης μεταξύ ανθρώπων, μη-ανθρώπινων ζώων και του πλανήτη. Το κάλεσμα απευθύνεται σε ταινίες Βαλκάνιων δημιουργών ή που έχουν παραχθεί σε βαλκανικές χώρες, διάρκειας έως 20 λεπτών, παραγωγής από το 2020 και έπειτα.

Δηλώστε εδώ τις ταινίες σας!

zagori

Οι ταινίες διαγωνίζονται για δύο βραβεία: Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού. Στους δημιουργούς των επιλεγμένων φιναλίστ παρέχεται διαμονή και διατροφή στο Ζαγόρι, για να συμμετέχουν αυτοπροσώπως στο φεστιβάλ.

Επιλέξιμες χώρες: Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σερβία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Τουρκία και Ελλάδα.

Αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ανανεωμένο επίσημο site του Zagoriwood αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το Instagram και το YouTube.