Industry

Αυτή είναι η κινηματογραφική απάτη που μόλις αποκαλύφθηκε και που θα γίνει σίγουρα ταινία

στα 10

Ο λίγο γνωστός ηθοποιός Ζάκαρι Χόργουιτς μόλις συνελήφθη για απάτη 227 εκ. δολαρίων.

Αυτή είναι η κινηματογραφική απάτη που μόλις αποκαλύφθηκε και που θα γίνει σίγουρα ταινία

«Ponzi scheme» έχει επικρατήσει να ονομάζονται οι επενδυτικές απάτες όπου κάποιος... επιτήδιος πείθει ανθρώπους να επενδύσουν σ' ένα πρότζεκτ που δεν υπάρχει, δίνοντας στους πρώτους υποτιθέμενα κέρδη από την επένδυση των επόμενων. Για μια τέτοια απάτη συνελήφθη ο ηθοποιός Ζάκαρι Χόργουιτς, γνωστός και ως Ζακ Εϊβερι, με καριέρα σε δευτεροκλασσάτες ταινίες τρόμου, αλλά και μια συμμετοχή στο πολυπληθές καστ του «Fury».

Διαβάστε ακόμη: Λιώνουμε από τώρα. Ο Σαμ Μέντες θα σκηνοθετήσει την Ολίβια Κόλμαν σ' ένα love story

Οπως δημοσιεύει το Variety, το FBI συνέλαβε χθες, Τρίτη, τον Ζάκαρι Χόργουιτς, 34 χρόνων, με την κατηγορία ότι καταχράστηκε από επενδυτές το ποσό των 227 εκ. δολαρίων. Ο ηθοποιός έπεισε ιδιώτες να επενδύσουν σε μια υποτιθέμενη εταιρία που θ' αγόραζε ταινίες που θα διένειμαν το HBO και το Netflix διεθνώς, αλλά κυρίως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρία του Χόργουιτς, 1inMM Capital LLC, διακήρυττε ότι οι επενδύσεις της είναι ασφαλείς επειδή «παίρνουμε επιβεβαίωση από τον καθένα από τους συνεργάτες μας ότι επιθυμούν ν' αποκτήσουν τα δικαιώματα των τίτλων που αγοράζουμε, ΠΡΙΝ διαθέσουμε χρήματα για την εκάστοτε ταινία.»

ζακ εϊβερι 607Ο Ζάκαρι Χόργουιτς / Ζακ Εϊβερι σε προωθητική φωτογραφία

Με τις «ασφαλείς» επενδύσεις του, ο Χόργουιτς αγόρασε ένα σπίτι 6 εκ. δολαρίων στο Λος Αντζελες, ενώ, προφανώς, το HBO και το Netflix δεν έχουν ιδέα για την εταιρία του και όλα τα έγγραφα και τα συμφωνητικά του Χόργουιτς είναι πλαστογραφημένα, όπως ισχυρίζονται, τουλάχιστον, οι κατήγοροι. Ο Χόργουιτς παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο, όπου ο δικαστής του έθεσε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων και δικάσιμο στις 13 Μαΐου. Το θέμα, βέβαια, τώρα, είναι ποιος θα πρωτο-αγοράσει από τον ηθοποιό - απατεώνα τα δικαιώματα για να κάνει τη ζωή του ταινία!