Buzz

Λιώνουμε από τώρα: ο Σαμ Μέντες θα σκηνοθετήσει την Ολίβια Κόλμαν σ' ένα love story

στα 10

Και γίνεται και καλύτερο: το «Empire of Light» διαδραματίζεται στα 80ς σ' ένα παλιό κινηματογράφο στην Νότια Αγγλία.

Λιώνουμε από τώρα: ο Σαμ Μέντες θα σκηνοθετήσει την Ολίβια Κόλμαν σ' ένα love story

Ο Σαμ Μέντες βρήκε το πρότζεκτ που θέλει να ακολουθήσει το πολυβραβευμένο του «1917». Κι από ό,τι διαβάζουμε, πέραν όλων των άλλων, θα είναι «ένα ερωτικό γράμμα στο ίδιο το σινεμά».

Η ταινία ονομάζεται «Empire of Light» και θα είναι ένα ερωτικό δράμα που διαδραματίζεται στα 80ς, με φόντο ένα παλιό σινεμά που βρίσκεται στις ακτές της Νότιας Αγγλίας. Ο Μέντες έχει γράψει ο ίδιος το σενάριο και τη χαρακτηρίζει «πολύ αγαπημένη και προσωπική...». Αυτό κάπως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι καθόλου τυχαία δεν επιλέγεται ως κεντρικός χώρος μία κινηματογραφική αίθουσα: πόσο διαφορετική συναισθηματική αξία είχε το σινεμά στη δεκαετία του 80;

Διαβάστε κι αυτό: Ο Σαμ Μέντες θα γυρίσει στις Σπέτσες μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στον «Μάγο» του Τζον Φόουλς

Sam Mendes 607

Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν έχει αποκαλυφθεί. Ομως ο Μέντες έχει ήδη επιλέξει μία αγαπημένη μας για τον κεντρικό ρόλο: η Ολίβια Κόλμαν (που μοιάζει κι εντός πανδημίας να μην μένει ποτέ χωρίς πρότζεκτ, μετά το τέλος των γυρισμάτων του «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ και το επικείμενο «Mothering Sunday» δίπλα στον Κόλιν Φερθ) θα πρωταγωνιστήσει.

Ο οσκαρικός διευθυντής φωτογραφίας και πιστός συνεργάτης του Μέντες, Ρότζερ Ντίκινς, υπέγραψε επίσης για την ταινία, ενώ η εταιρία Searchlight αναλαμβάνει την παραγωγή.

«Είμαι θαυμαστής των πρότζεκτς που αναλαμβάνει η Searchlight εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε ο Μέντες. «Μερικές από τις αγαπημένες μου ταινίες, κάθε χρονιάς τις τελευταίες δεκαετίες, είναι δικές τους κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οπότε χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η ταινία μου, η οποία είναι πολύ προσωπική για μένα, θα έχει τη δική τους στήριξη. Βρήκα το ιδανικό σπίτι...»

Ανυπομονούμε.

Διαβάστε περισσότερα: