Buzz

Η λίστα με τις ταινίες που έδειξε ο Γουές Αντερσον στο καστ του «The French Dispatch» έχει άρωμα γαλλικής Νουβέλ Βαγκ

στα 10

Από τον Φρανσουά Τριφό μέχρι τον Μαξ Οφίλς, η λίστα αυτή περιείχε μερικές από τις πιο κλασσικές ταινίες του γαλλικού σινεμά, όπως την αποκάλυψε ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας.

Η λίστα με τις ταινίες που έδειξε ο Γουές Αντερσον στο καστ του «The French Dispatch» έχει άρωμα γαλλικής Νουβέλ Βαγκ

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες που περιμέναμε να δούμε στο Φεστιβάλ των Καννών, πριν αυτό αναβληθεί, ήταν και το «The French Dispatch», του Γουές Αντερσον. Ο Αντερσον είχε πει για την ταινία του, η οποία θα διαδραματίζεται στο παράρτημα μιας αμερικανικής εφημερίδας σε μια φανταστική γαλλική πόλη τον 20ό αιώνα, πως «αφορά έναν Αμερικάνο δημοσιογράφο με βάση τη Γαλλία που φτιάχνει ένα περιοδικό. Είναι περισσότερο ένα πορτρέτο αυτού του άνδρα, αυτού του δημοσιογράφου που προσπαθεί να γράψει αυτό που θέλει να γράψει. Δεν είναι μια ταινία για την ελευθερία του Τύπου, αλλά όταν μιλάς για ρεπόρτερ μιλάς αναπόφευκτα και για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.»

Για αυτόν τον λόγο έδωσε στους ηθοποιούς του μια λίστα από ταινίες τις οποίες έπρεπε να δουν πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, η οποία περιείχε κλασσικά ασπρόμαυρα αριστουργήματα του γαλλικής Νουβέλ Βαγκ περιόδου, από σκηνοθέτες όπως ο Φρανσουά Τριφό, ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο Ανρί-Ζορζ Κλουζό και ο Μαξ Οφίλς. Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής φωτογραφίας του Ρόμπερτ Γιέμοναν (εδώ στην έβδομη συνεργασία του με τον Αντερσον) σε μια συνέντευξή του στο IndieWire, λέγοντας πως οι ηθοποιοί αλλά και όλοι όσοι δούλευαν στην ταινία, έπρεπε να γνωρίζουν τις επιρροές του Αντερσον.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γουές Αντερσον ήξερε από #SocialDistancing πριν ξυπνήσουμε όλοι εμείς!

French Dispatch

Αυτές οι ταινίες ήταν

Μια αναμενόμενη λίστα για την ταινία του Αντερσον, με μερικούς από τις πιο αντιπροσωπευτικούς σκηνοθέτης της περιόδου αυτής, την οποία έδωσε σε όλο το καστ, που συμπεριλαμβάνει τους Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Σέρσα Ρόναν, Τίλντα Σουίντον, Γουίλεμ Νταφόε, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χένρικ Γουίνκλερ, Τζέφρι Ράιτ, Εϊντριαν Μπρόντι, Κέιτ Γουίνσλετ, Τίμοθι Σαλαμέ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζέισον Σουόρτσμαν. Ο Γιέομαν επίσης δήλωσε η συγκεκριμένη λίστα δεν συμπεριλάμβανε μόνο αυτές ταινίες αλλά και «μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη από DVD’s, βιβλία και άρθρα περιοδικών», τα οποία το καστ έπρεπε να τελειώσει πριν αρχίσουν τα γυρίσματα.

Η ταινία «The French Dispatch», καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται στις αίθουσες τον Ιούλιο.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: