Buzz

Ο Γουές Αντερσον ήξερε από #SocialDistancing πριν ξυπνήσουμε όλοι εμείς!

στα 10

Ο κορονοϊός έβαλε αποστάσεις ανάμεσά μας, αλλά φαίνεται πώς ο Γουές Αντερσον ανέκαθεν τις τηρούσε - ως σήμα-κατατεθέν στις ταινίες του. Δείτε το βίντεο!

Ο Γουές Αντερσον ήξερε από #SocialDistancing πριν ξυπνήσουμε όλοι εμείς!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω, σε όλο τον κόσμο, τις ζωές, την καθημερινότητα, τα σπίτια μας. Πρέπει να αποφεύγουμε την επαφή με άλλους ανθρώπους, να κρατάμε αποστάσεις. Να #menoumespiti, να τηρούμε το #SocialDistancing.

Η ομάδα του υπέροχου Little White Lies (κινηματογραφικού περιοδικού και site) έφτιαξε ένα βίντεο, που αποδεικνύει ότι ένας πολύ αγαπημένος μας σκηνοθέτης το έκανε αυτό στις ταινίες του, ούτως ή άλλιως.

Ο Γουες Αντερσον συνηθίζει να σχεδιάζει το στήσιμο των πλάνων του, όπως και την έναρξη των σεκάνς του, με τους χαρακτήρες του σε απόσταση - με πιο προφανές παράδειγμα όταν συναντιούνται τα πιτσιρίκια του «Moοnrise Kingdom» στις άκρες ενός λιβαδιού.

Δείτε κι αυτό: Γαλλική φινέτσα και ελευθεροτυπία στο τρέιλερ του «The French Dispatch» του Γουές Αντερσον

Moonlight Kingdom 607 1

Moonlight Kingdom 607 2

Moonlight Kingdom 607 3

Η μοναξιά (τόσο η ενήλικη, όσο και των παιδιών) είναι διάχυτη σε όλες τις ταινίες του Αντερσον - πώς απομονώνονται ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, πώς ο κάθε ήρωας είναι στο δωμάτιό του, στο χώρο του, στο παράθυρό του.

Κι όμως, όλο αυτό δεν βγάζει θλίψη. Εντείνει την ανάγκη για επαφή. Ο Αντερσον το σχεδιάζει έτσι, ώστε η επανένωση, να είναι συνώνυμο της ευτυχίας.

Ετσι επιλέγουμε να κοιτάμε τις μέρες που ζούμε κι εμείς: πρωτόγνωρες, σκληρές, απαιτητικές, μοναχικές. Αλλά όταν θα τελειώσει όλο αυτό, θα καταργήσουμε τις αποστάσεις. Θα αγκαλιαστούμε θα φληθούμε, θα κάτσουμε ξανά δίπλα δίπλα σε κλειστές αίθουσες και θα βλέπουμε ταινίες.

Πατήστε το play για να σας φτιάξει η διάθεση:


Διαβάστε και δείτε ακόμα: