Industry

Η Weinstein Co. υποχρεώνεται σε αποζημίωση 17 εκ. δολαρίων για τα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Τρία χρόνια μετά την πτώχευση, το δικαστήριο δεσμεύει αποζημιώσεις.

Η Weinstein Co. υποχρεώνεται σε αποζημίωση 17 εκ. δολαρίων για τα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Εχουν περάσει τρία χρόνια απ' όταν, στη σκιά των αποκαλύψεων των εγκλημάτων του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η εταιρεία Weinstein Co. κήρυξε πτώχευση - τώρα, το δικαστήριο εγκρίνει ένα σχέδιο ρευστοποίησης που εξασφαλίζει χρήματα για τα θύματα του παραγωγού και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμη: Best of 2020 | Η χρονιά όπου ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε ως βιαστής

Το ποσό των 17,1 εκ. δολαρίων θα δοθεί ως αποζημίωση στις γυναίκες που υπέβαλαν μήνυση κατά του παραγωγού κι ακόμα 9,7 εκ. δολάρια θα δοθούν σε πρώην διευθυντές της Weinstein Co. προκειμένου να καλύψουν μέρος των νομικών εξόδων που αναγκάστηκαν να κάνουν τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών και στον αδελφό του Χάρβεϊ, Μπομπ Γουάινστιν. Η δίκη έγινε στο Ντέλαγουερ και η δικαστής Μέρι Γουόλρατ δήλωσε ότι χωρίς αυτό το διακανονισμό, τα θύματα του Γουάινστιν θα αποζημιώνονταν «λίγο έως καθόλου».

Διαβάστε ακόμη: «Είναι η πρεμιέρα ΜΟΥ και αν θέλω μο..νί στο κόκκινο χαλί, αυτό θα μου δίνεις!» Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αυτά τα 17,1 εκ. δολάρια που προκύπτουν από τη ρευστοποίηση θα μοιραστούν ανάμεσα στις 50 ενάγουσες, αναλόγως της υπόθεσής τους, ξεκινώντας από τα 500.000 δολάρια στις βαρύτερες κατηγορίες. Η Ρούμπι Λιου, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τις ενάγουσες, είπε, μετά την απόφαση, ότι ο διακανονισμός είναι «ισχνός» κι ότι η απόφαση στερεί από τις πελάτισσές της το δικαίωμα να διεκδικήσουν περισσότερα από τον Μπομπ Γουάινστιν και άλλους διευθυντές της εταιρείας. «Οι πελάτισσές μου διεκδικούν περισσότερα από χρηματικές απολαβές,» δήλωσε η Λιου. «Διεκδικούν μια απόφαση δικαστηρίου που θα αποδώσει ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, αυτοί δεν είναι μόνο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν.»