Industry

Ψηφίζουμε Αθήνα για το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location του 2019

στα 10

Η Αθήνα, πρωταγωνίστρια των γυρισμάτων του «The Little Drummer Girl» του Παρκ Τσαν - γουκ διαγωνίζεται για το βραβείο της ωραιότερης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής τοποθεσίας για το 2019.

Flix Team
Ψηφίζουμε Αθήνα για το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location του 2019

UPDATE H ψηφοφορία πήρε παράταση: έχετε την ευκαιρία να ψηφίζετε μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2020

To Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions, σε συνεργασία με το Cineuropa θέτει σε ψηφοφορία 10 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα διαγωνιστούν για το βραβείο της «Καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας του 2019».

Η τελική λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών locations προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων σε δύο στάδια: πρώτον, το Film Commission κάθε χώρας, το οποίο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions (EUFCN) επέλεξε και πρότεινε ένα location (μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην οποία γυρίστηκε κινηματογραφική ή τηλεοπτική ταινία). Επειτα, μία ομάδα ειδικών και κριτικών κινηματογράφου του Cineuropa, επέλεξαν την τελική λίστα των υποψηφιοτήτων, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε και την Αθήνα.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Little Drummer Girl»

The Little Drummer Girl 607

Οι 10 τοποθεσίες είναι η Αθήνα (για το «The Little Drummer Girl» του Παρκ Τσαν-γουκ), η πόλη του Βίλνιους στη Λιθουανία (για το «Chernobyl»), το σινεμά Delphi στο Βερολίνο (για το «Babylon Berlin»), **η περιοχή Ντορφούλια στη Βόρεια Μακεδονία (για το «Honeyland» των Ταμάρα Κοτέβσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ), το El Hierro στους Κανάριους Νήσους στην Ισπανία (για το «Hierro» του Χόρχε Κόιρα), η Λουγγάλα στην Ιρλανδία (για το «Vikings»), το Λβιβ στην Ουκρανία (για το «Eva Stories»), η Rocca Guidonesca di Rocchettine στην Ιταλία (για το «Il Nome della Rosa»), το ξενοδοχείο Royal Brussels (για το «Les Miserables» του Τομ Σάνκλαντ) και ο πύργος Završje-Piemonte d'Istria στην Κροατία (για το «Robin Hood» το Οτο Μπάτχερστ).

Μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2020, μπορείτε να ψηφίσετε για το ομορφότερο location εδώ και να διεκδικήσετε τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Οι νικητές θα επιλεγούν με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.

the little drummer girl 607

Το European Film Location Award αποτελεί ένα project το οποίο πραγματοποιείται από το Filming Europe - the European Film Commissions Network (EUFCN), το οποίο αποτελείται από 90 Film Commissions - μέλη, προερχόμενα από 30 ευρωπαϊκές χώρες, και αποστολή του είναι η προβολή των ευρωπαϊκών locations ως τόπων πραγματοποίησης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

UPDATE H ψηφοφορία πήρε παράταση: έχετε την ευκαιρία να ψηφίζετε μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2020

location