Buzz

Visualphonic στη Θεσσαλονίκη: Φτιάχνοντας το soundtrack βωβών ταινιών από την αρχή

στα 10

Δύο κλασικές βωβές ταινίες προβάλλονται σε αυτοσχέδια υπαίθρια σινεμά στα στενά και τις πλατείες της Θεσσαλονίκης, προσκαλώντας τον κόσμο να δημιουργήσει το soundtrack τους από την αρχή.

Flix Team
Visualphonic στη Θεσσαλονίκη: Φτιάχνοντας το soundtrack βωβών ταινιών από την αρχή

H Parenthesis έχοντας παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γεγονότα όπως το In-Edit Greece, το Πικ Νικ Urban Festival και το Offside Festival, επιστρέφει αυτή τη φορά, παρουσιάζοντας κατευθείαν από την Βαρκελώνη το Visualphonic - μια οπτικοακουστική πρόταση που συνδέει το βωβό κινηματογράφο με τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική, ακριβώς όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Βαρκελώνης και στην Ταινιοθήκη της Καταλονίας.

Στο πλαίσιο του SKG BridgesFestival, που διεξάγεται αυτές τις μέρες, θα στηθούν για δύο ημέρες, στις 10 και στις 12 Μαΐου, δύο υπαίθριοι κινηματογράφοι ενώ παράλληλα με την προβολή των ταινιών οι Ισπανοί καλλιτέχνες Αλεξ Σαλγάδο και Χαβιέρ Βέρδες, δημιουργούν ζωντανά μοναδικά soundtrack κλασικών ταινιών του βωβού κινηματογράφου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

He Who Gets Slapped 607

Παρασκευή 10 Μαΐου | He Who Gets Slapped του Βίκτορ Σιόστρομ (1924) | 95' | 21.00, Παράδρομος Εδέσσης (Υψιλον) | Ακολουθεί DjSet και πάρτι

Ενας εφευρέτης προδίδεται από τους ανθρώπους και αποφασίζει να γίνει κλόουν. Βασικό του νούμερο είναι το να δέχεται ραπίσματα από τους άλλους κλόουν. Κάποια στιγμή θα ερωτευτεί, αλλά το παρελθόν του τον κυνηγάει. Ιστορική παραγωγή για την MGM με τους σούπερ σταρ της εποχής Λον Τσάνεϊ, Νόρμα Σίρερ και Τζον Γκίλμπερτ.

The General 607

Κυριακή 12 Μαΐου | The General των Μπάστερ Κίτον και Κλάιντ Μπρίκμαν (1926) | 75' | 21.00 | Πλατεία Πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα)

Οταν κατάσκοποι των Βορείων κλέβουν την ατμομηχανή The General του μηχανοδηγού Τζόνι Γκρέι το 1861, στην αρχή του Εμφυλίου των ΗΠΑ, και οι Νότιοι αρνούνται να τον δεχτούν στις γραμμές τους, αυτός ξεκινάει να την ξαναβρεί. Μετά από απίθανες καταστάσεις και άπειρες πρωτότυπες σιδηροδρομικές σκηνές δράσης ο Γκρέι «ξανακλέβει» την μηχανή του και -καταδιωκόμενος- σπεύδει να ειδοποιήσει τους Νότιους για την επικείμενη αντεπίθεση των στρατευμάτων των Βορείων... Η ανεξίτηλη κλασική ταινία με τον Μπάστερ Κίτον.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Parenthesis στο Facebook.