Industry

«Κάθε Χίλια Χρόνια»: Ζιλιέτ Μπινός και Ναόμι Καουάσε στην αποκλειστική avant premiere του Flix και της Tanweer

στα 10

Διεκδικήστε διπλές προσκλήσεις για την αποκλειστική avant premiere του «Κάθε Χίλια Χρόνια», την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου.

Flix Team
«Κάθε Χίλια Χρόνια»: Ζιλιέτ Μπινός και Ναόμι Καουάσε στην αποκλειστική avant premiere του Flix και της Tanweer

Η ιδέα μου ήλθε στο μυαλό καθώς οδηγούσα το αυτοκίνητό μου. Η σύγχρονη κοινωνία τελειοποιεί έναν κόσμο μοναχικότητας. Στις ταινίες για την Καταστροφή της Ανθρωπότητας, μία ξαφνική έκρηξη ή ένας ιός προκαλεί την καταστροφή. Αλλά ποια καταστροφή επέρχεται με τη συγκατάθεση μας;

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, η Ναόμι Καουάσε, η πιο δυναμική εκπρόσωπος του νέου ιαπωνικού σινεμά, έχτισε το δικό της... «Vision», την ταινία «Κάθε Χίλια Χρόνια» (Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Τορόντο και Σαν Σεμπαστιάν), μία ονειρική, μυστηριώδη και μεταφυσική ιστορία που διαδραματίζεται στα ειδυλλιακά δάση της Ιαπωνίας, με μοναδική ατμόσφαιρα, εξαιρετικές ερμηνείες και πανανθρώπινα μηνύματα.

vision 607

Η Ζαν (ερμηνεύει με τη μοναδική ευαισθησία της η ΖιλιέτΜπινός), ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας ένα σπάνιο ιαματικό φυτό που, σύμφωνα με το θρύλο, εμφανίζεται μια φορά κάθε 997 χρόνια υπό σπάνιες συνθήκες. Στο ταξίδι της συναντά τον Τόμο, έναν δασοφύλακα, που τη συνοδεύει στην αναζήτησή της και τη βοηθάει να ανατρέξει στο παρελθόν της. Είκοσι χρόνια πριν, στο ίδιο δάσος, στο οποίο ελπίζει να βρει το θεραπευτικό φυτό, η Ζαν ερωτεύτηκε για πρώτη φορά.

vision 607

Η Ζιλιέτ Μπινός, τόσο μαγεύτηκε από τις τοποθεσίες των γυρισμάτων στην Ιαπωνία, τα τοπία ξεχωριστής ομορφιάς, τα αιωνόβια παρθένα δάση, που τράβηξε η ίδια μια σειρά από φωτογραφίες, οι οποίες με τον γενικό τίτλο «From the Heart of the Forest», εκτέθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Πάρτε μια γεύση εδώ:

Η Ζιλιέτ Μπινός μας οδηγεί στην καρδιά του δάσους στο «Vision» της Ναόμι Καβάσε

vision 607

Η Ναόμι Καουάσε εξηγεί τη συλλογιστική της για την ταινία: «Είναι μπελάς να εμπλεκόμαστε με τους άλλους. Η ζωή είναι πιο εύκολη χωρίς γάμο ή παιδιά. Δεν χρειάζεται να συνεισφέρεις στην κοινότητα, μπορείς απλώς να πληρώσεις και να έχεις όποια υπηρεσία θέλεις. Ετσι ξεκίνησε η εποχή που ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς να αναζητά τη σύνδεση με τους άλλους. Αλλά… Αυτό έψαχνε η ανθρωπότητα; Αυτό είναι το μέλλον της αφθονίας που υποσχόταν η κατάκτηση της σοφίας; Αναρωτιέμαι. Ο αποκλεισμός της σύνδεσης, η άρνηση να περάσουμε τα γονίδια μας στην άλλη γενιά ή να μοιραστούμε τον πόνο του γείτονα, δημιουργούν μία κοινωνία χωρίς πρόσωπο. Και πέρα από τη ζωή του καθενός μεμονωμένα, τίποτα παραπάνω δεν είναι ζητούμενο. Δεν αποδεικνύει αυτό ότι έχουμε ήδη μπει στην εποχή της Καταστροφής; Οποια μορφή τέχνης κι αν επιστρατεύσαμε, ο πόλεμος δεν έχει εκλείψει. Η ανισότητα και η φτώχεια δεν έχουν απαλειφθεί από τη Γη. Ομως, όταν εμπλέκομαι σε μία καλλιτεχνική δημιουργία που εξερευνά τον ρόλο της Τέχνης, ανακαλύπτω πράγματα μέσα στο πλαίσιο μιας ταινίας και μοιράζομαι τις πόρτες που οδηγούν σε μία γνήσια αφθονία. Αυτή η ταινία ρίχνει φως στην αμηχανία της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ ενστερνίζεται τις διαφορές μεταξύ μας και προτείνει το επόμενο βήμα για την ανθρωπότητα.»

vision 607

Δείτε πρώτοι το «Κάθε Χίλια Χρόνια» της Ναόμι Καουάσε, με τη Ζιλιέτ Μπινός πρωταγωνίστρια, στην αποκλειστική avant premiere που διοργανώνουν η Tanweer και το Flix, την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, στις 20.00 (ώρα προσέλευσης 19.30), στον κινηματογράφο Αθήναιον 3D Digital 2. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, μπείτε στη σελίδα του Flix στο Facebook, κάντε share, like κι αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας στο post. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ειδοποιηθούν με dm.

Το «Κάθε Χίλια Χρόνια» θα βγει στους κινηματογράφους την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, από την Tanweer