Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Βαϊόλα Ντέιβις κατακτά την EGOT θέση της στην Ιστορία

στα 10

Κερδίζοντας χθες βράδυ και το βραβείο Grammy, η στιβαρή πρωταγωνίστρια συμπληρώνει το καρέ των βραβείων [Emmy/Grammy/Oscar/Tony] και γίνεται η 18η καλλιτέχνης που καταφέρνει να κατακτήσει το πολυπόθητο EGOT status.

Η Βαϊόλα Ντέιβις κατακτά την EGOT θέση της στην Ιστορία

EGOT είναι το ακρωνύμιο των λέξεων Emmy, Grammy, Oscar, Tony. Οποιος καλλιτέχνης καταφέρει να έχει από ένα βραβείο αυτής της πολυπόθητης τετράδας περνά αυτομάτως σε άλλη πίστα. Αυτό κατάφερε χθες το βράδυ η Βαϊόλα Ντέιβις, παραλαμβάνοντας το βραβείο Grammy για το audiobook της αυτοβιογραφίας της «Finding Me».

«Εγραψα αυτό το βιβλίο για να τιμήσω την 6χρονη Βαϊόλα και τα όνειρά της» είπε χθες στον ευχαριστήριο λόγο της η Ντέιβις. «Να τιμήσω τη ζωή της, τις χαρές, τις δυσκολίες, το τραύμα της - όλα. Ηταν μεγάλο ταξίδι. Αλλά με έφερε εδώ, στο EGOT!».

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Βαϊόλα Ντέιβις γράφει τη δική της (οσκαρική) ιστορία

viola davis

Nα θυμίσουμε ότι η Βαϊόλα Ντέιβις κέρδισε το Οσκαρ της το 2017 για το «Fences» του Ντανζέλ Ουάσινγκτον (για το ίδιο έργο είχε κερδίσει και Tony στη θεατρική παράσταση του 2010), ένα ακόμα Tony το 2001 με το «King Hedley II», και τηλεοπτικό Emmy της το 2015 για το «How to Get Away With Murder».

Η Ντέιβις έγινε ο 18ος καλλιτέχνης που έχει καταφέρει τη χρυσή τετράδα. Ανάμεσα στους προηγούμενους 17 συναντάμε τους Μάικ Νίκολς, Μελ Μπρους, Οντρεϊ Χέπμπορν, Ρίτα Μορένο, Γούπι Γκόλντμπεργκ και Τζένιφερ Χάντσον.

Διαβάστε περισσότερα: