Industry

Νέο σεμινάριο «TV Studies: Η Μυθοπλασία Της Τηλεόρασης» στο Faro

στα 10

Η ευθεία γραμμή που ενώνει την τηλεόραση με το σινεμά και τη σύγχρονη ποπ κουλτούρα στο σεμινάριο του Faro που θα αλλάξει όσα ξέρατε για τη «μικρή οθόνη».

Flix Team
Νέο σεμινάριο «TV Studies: Η Μυθοπλασία Της Τηλεόρασης» στο Faro

Τι είναι η «τηλεόραση» και πού ακριβώς αναφερόμαστε όταν χρησιμοποιούμε τον συγκεκριμένο όρο; Πώς έχει εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων, και ποια η σχέση της με τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το σεμινάριο TV STUDIES επικεντρώνεται στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των ελληνικών τηλεοπτικών σπουδών και επιχειρεί μια εισαγωγή στις ιδιαιτερότητες και κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις του μέσου, με σαφή προσανατολισμό στον τομέα της τηλεοπτικής μυθοπλασίας.

Στις δέκα προγραμματισμένες συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τις τηλεοπτικές σειρές ως πολιτισμικά κείμενα παραγωγής ψυχαγωγίας και ιδεολογίας και θα σταθούν σε ορισμένες περιπτωσιολογικές μελέτες. Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσουν την προσοχή τυς σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίες καλύπτουν μια περίοδο τεσσάρων δεκαετιών και ανήκουν σε διαφορετικά τηλεοπτικά είδη.

Οι τηλεοπτικές σειρές που θα μελετηθούν -μεταξύ άλλων- στις συναντήσεις είναι:

Οι Απαράδεκτοι (MEGA, 1991-1993), Εγκλήματα (ANT1, 1998-2000), Σ’αγαπώ, μ’αγαπάς (MEGA, 2000-2002, COSMOTE 2019-2020), Είσαι το ταίρι μου (MEGA, 2001-2002), Game of Thrones (HBO, 2011-2019), Black Mirror (NETFLIX, 2011-), Fleabag (BBC, 2016-2019), Έτερος εγώ (COSMOTE TV, 2019-), Pose (NETFLIX, 2018-), και Elite (NETFLIX, 2018-)*.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποιες από τις θεματικές που θα προκύψουν είναι οι περιπέτειες της αναπαράστασης στην ποπ κουλτούρα (πώς το φύλο διαπλέκεται με άλλες κατηγορίες ανάλυσης, όπως η τάξη, το χρώμα, το πάχος, η ηλικία, το σώμα και η σεξουαλικότητα), η συμβολή των τηλεοπτικών ειδών στην κατανόηση και αποκωδικοποίηση των τηλεοπτικών προϊόντων, η θέση του auteur στις τηλεοπτικές σπουδές, η λειτουργία της νοσταλγίας στην «(επαναν)ανάγνωση» παλαιότερων τηλεοπτικών προγραμμάτων, η παιδαγωγία της τηλεοπτικής μυθοπλασίας κ.α.

Κάθε συνάντηση θα είναι αφιερωμένη σε μία τηλεοπτική σειρά την οποία θα αναλύουμε λαμβάνοντας υπόψη το χωροχρονικό πλαίσιο εντός του οποίου δημιουργήθηκε και με παράλληλες αναφορές σε άλλες σειρές συναφούς θεματολογίας.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να έχουν ενεργή παρουσία στις συζητήσεις.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Σπύρος Χαιρέτης


Σεμινάριο TV Series

Eναρξη Σεμιναρίου: Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη, 19.00 - 21.30
Αριθμός Συναντήσεων: 10
Κόστος Συμμετοχής: 150€ (+24% Φ.Π.Α) | 135€ (+24% Φ.Π.Α) για φοιτητ@ και κατόχους κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες & Εγγραφές: info@faro.gr
Οι συναντήσεις θα γίνουν δια ζώσης, διατηρώντας κάθε επιφύλαξη ανάλογα με τα μέτρα κατά της πανδημίας.Δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο TV Studies εδώ.