Φεστιβάλ / Βραβεία

Τρέιλερ που «δονείται» για το «Ηysteria»

στα 10

Μια ταινία για την επαναστατική εφεύρεση του δονητή θα αρκούσε για να «σκανδαλίσει» ακόμη και τους πλέον φιλελεύθερους. Ειδικά όταν το άκρως διασκεδαστικό τρέιλερ αντικαθιστά τις αποκαλυπτικές σκηνές με σχεδόν «οργασμικές» ατάκες.

Τρέιλερ που «δονείται» για το «Ηysteria»
Τζόναθαν Πράις, Ρούπερτ Εβερετ, Χιου Ντάνσι: αναζητώντας τον ηλεκτρικό δρόμο για την γυναικεία ευτυχία!

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Μόρτιμερ Γκράνβιλ εφευρέτη του πρώτου...δονητή, το «Hysteria» της Τάνια Γουέξλερ διαθέτει ελάχιστες πιθανότητες αποτυχίας. Από τη μία δίνει στον όρο «πρωτότυπο» μια φρέσκια (θα έλεγε κανείς και ηδονιστική) διάσταση και από την άλλη ενώνει μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών που - ήδη από το τρέιλερ - μοιάζουν να βρίσκονται σε μεγάλα κέφια.

Επικεντρωμένο στις προσπάθειες δύο γιατρών (Χιου Ντάνσι και Τζόναθαν Πράις) της βικτωριανής περιόδου να θεραπεύσουν ανίατες περιπτώσεις γυναικείας «υστερίας», το «Hysteria» έχει για πρωταγωνίστρια του μια «όλο πονηριά» Μάγκι Τζίλενχολ και ιδανικό συμπληρωματικό καστ από τους Ρούπερτ Εβερτ και Φελίσιτι Τζόουνς.

Μην περιμένετε, φυσικά, κάτι περισσότερο από μια ανώδυνη κωμωδία για την αιώνια αναζήτηση της γυναικείας ευτυχίας, αλλά με ατάκες όπως «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε μια ηλεκτρική μηχανή πιεζοντας την στα πιο ευαίσθητα μέρη μιας κυρίας» και την Βασίλισσα Βικτόρια να λαμβάνει πακεταρισμένο το δονητή της, μην περιμένετε και τίποτα λιγότερο από μια οργασμική κωμωδία που ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επερχόμενο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο.