Industry

Τομ Κρουζ & Paramount αντιστέκονται: το «Top Gun: Maverick» μόνο σε μεγάλη οθόνη

στα 10

H Paramount (με το φόβο του Τομ Κρουζ) αρνήθηκε όλες τις προτάσεις από streaming πλατφόρμες.

Τομ Κρουζ & Paramount αντιστέκονται: το «Top Gun: Maverick» μόνο σε μεγάλη οθόνη

Ολα τα στούντιο προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να αντιδράσουν στις καταστροφικές για το σινεμά (από την παραγωγή, μέχρι τη διανομή) συνέπειες της πανδημίας. Διαβόητο το παράδειγμα της Warner που πούλησε πακέτο όλες τις ταινίες του 2021 στην HBO+, κάτι που εξαγρίωσε πολλούς από τους συνεργάτες-σκηνοθέτες της, με πρώτο-πρώτο τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον οποίο, φήμες θέλουν, ότι εγκαταλείπει το στούντιο.

Διαβάστε αναλυτικά: Φεύγει ο Κρίστοφερ Νόλαν από την Warner;

Από την άλλη, υπάρχει και η Universal, που υπομονετικά αλλά επίμονα, μεταφέρει, ξανά και ξανά, τον πολυαναμενόμενο 26ο Τζέιμς Μποντ, το «No Time to Die» (με τελική, μέχρι σήμερα, ημερομηνία το 8 Οκτωβρίου, 2021).

top gun maverick 607

Σήμερα, έρχεται η σειρά της Paramount Pictures να καθησυχάσει τους φανς του «Top Gun: Maverick». Παρόλο που το στούντιο πούλησε ταινίες της στις πλατφόρμες μέσα στο 2020 (και «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» και το «Lovebirds» πήγαν στο Netflix, το «Coming 2 America» στο Amazon, το «The United States vs. Billie Holiday» στο Hulu), με τον Τομ Κρουζ (ή, καλύτερα, με το φόβο του Τομ Κρουζ) η Paramount αρνείται να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο sequel της 80ς classic επιτυχίας για streaming.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal και το Netflix και η Apple έκαναν πρόταση στην Paramount για να αγοράσουν την ταινία και το στούντιο αρνήθηκε κατηγορηματικά. Υπάρχει ακόμα εμπιστοσύνη στο box office. Η Paramount πιστεύει ότι αυτή είναι μία ταινία που το κοινό, όποτε ανοίξουν οι κινηματογράφοι, θα τρέξει να τη δει στη μεγάλη οθόνη.

Ιδιαίτερα όταν η νέα της ημερομηνία την θέλει να κάνει πρεμιέρα στο «χρυσό» τριήμερο του 4th of July, παραδοσιακά μία περίοδο που τα εισιτήρια σπάνε ρεκόρ. Φυσικά, η πανδημία έχει θέσει εντελώς δικούς της κανόνες και όλα όσα ξέραμε έχουν ανατραπεί. Ισως όμως, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη των lockdown, ο Ιούλιος του 2021 θα μάς αποδείξει ότι το σινεμά άντεξε.

Για αυτή τη στιγμή ζούμε. Take our breath away.

Διαβάστε περισσότερα:

Top Gun Maverick poster 607 2