Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι αρκετά δυσαρεστημένος με την Warner

στα 10

Ο Νόλαν θεωρεί την κίνηση της Warner να κυκλοφορήσει όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max «πολύ βρώμικη».

Ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι αρκετά δυσαρεστημένος με την Warner

Την προηγούμενη εβδομάδα η Warner κατάφερε να ταράξει συθέμελα την κινηματογραφική βιομηχανία ανακοινώνοντας πως αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην Αμερική όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην διαδικτυακή πλατφόρμα του HBO Max, με την αρχή να έχει ήδη γίνει με το «Wonder Woman 1984» το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, με τους περισσότερους να τάσσονται εναντίον της Warner, ενώ μάλιστα το στούντιο της Legendary, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις παραγωγές των ταινιών «Godzilla vs Kong» και «Dune», αποφάσισε να μηνήσει την Warner μιας και την απόφαση αυτή την έμαθε μόλις μισή ώρα πριν γίνει η ανακοίνωση, χωρίς να το έχει καν συζητήσει μαζί τους.

Τώρα και ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την Warner, με την πιο πρόσφατη ταινία του το «Tenet» να πήρε το ρίσκο και έκανε πρεμιέρα εν μέσω της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, κερδίζοντας μόλις 57 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office και 300 εκατομμύρια παγκόσμια, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και να πει την γνώμη του για όσα συμβαίνουν.

Διαβάστε ακόμα: O Κρίστοφερ Νόλαν δείχνει ενθουσιασμένος με την πορεία του «Tenet» στο box office

nolan cannes 2018 607

Μιλώντας στο ET Online έδειξε τη μεγάλη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της Warner δηλώνοντας πως «υπάρχει μια μεγάλη διαμάχη γύρω από αυτό επειδή δεν το συζήτησαν με κανέναν. Ηταν μια πολύ, πολύ, βρώμικη κίνηση. Ναι δεν είναι η σωστό το πως αντιμετωπίζουν τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και όλους όσους δούλεψαν σε αυτές τις ταινίες. Αξιζε να τους ζητηθεί η γνώμη και να μιλήσουν μαζί τους για το τι επρόκειτο να συμβεί στις δουλειές τους. Το 2021 έχουν μερικούς από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρς που δούλεψαν για χρόνια σε αυτές τις ταινίες οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην καρδιά τους και αξίζουν να παιχτούν στη μεγάλη οθόνη. Αξίζουν να παιχτούν εκεί έξω για όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, και αντ’ αυτού θυσιάζονται στην διαδικτυακή πλατφόρμα χωρίς να το έχουν συζητήσει με κανέναν.»

Η πανδημία έχει αναγκάσει να λειτουργεί μόνο το 37% των κινηματογράφων στην Αμερική με όλες τις μεγάλες ταινίες να μεταφέρονται συνεχώς σε νέες ημερομηνίες. Στην Ελλάδα πρόσφατα ανακοινώθηκε πως οι κινηματογράφοι θα ανοίξουν και πάλι στις 7 Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν έχει πρόβλημα να βλέπεις τις ταινίες του στο κινητό σου...