Buzz

Μην περιμένετε να δείτε τη Μεγκ Ράιαν ή την Κέλι ΜακΓκίλις στο «Top Gun: Maverick»

στα 10

Κι ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόζεφ Κοζίνσκι εξηγεί το γιατί.

Μην περιμένετε να δείτε τη Μεγκ Ράιαν ή την Κέλι ΜακΓκίλις στο «Top Gun: Maverick»

Το «Top Gun: Maverick» ήδη αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα blockbuster του φετινού καλοκαιριού, γεμάτο από επικές αερομαχίες και μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές δράσεις που έχουμε δει σε ταινία τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας φυσικά και το bromance της ταινίας του 1986.

Κι ενώ στο σίκουελ επιστρέφει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του (ανδρικού κυρίως) καστ, κανένας γυναικείος ρόλος, όπως εκείνος της Μεγκ Ράιαν ή την Κέλι ΜακΓκίλις (η οποία ήταν και το αντικείμενο του πόθου του χαρακτήρα του Κρουζ στην πρώτη ταινία), από την ταινία του ’86 δεν κάνει την εμφάνισή του εδώ. Και ο σκηνοθέτης της Τζόζεφ Κοζίνσκι εξηγεί το γιατί.

Μιλώντας στο Insider o Κοζίνσκι είπε γι’ αυτό πως «δεν ήταν ιστορίες που απλά βάζαμε [στο σενάριο]. Δεν ήθελα κάθε ιστορία να κοιτάζει πάντα προς τα πίσω. Ηταν σημαντικό να παρουσιάσουμε μερικούς νέους χαρακτήρες.»

Διαβάστε ακόμα: Επιστροφή στα 80s με το «Hold my Hand» της Lady Gaga από το «Top Gun: Maverick»

Top Gun Maverick MAIN

Παλιότερα η ΜακΓκίλις είχε πει στο Entertainment Tonight πως δεν της ζητήθηκε ποτέ να παίξει στο σίκουελ λόγω της εμφάνισής της. «Είμαι γριά και χοντρή και φαίνεται η ηλικία μου. Και δεν είναι αυτό το αντικείμενο όλης της σκηνής», είχε πει τότε η ΜακΓκίλις.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ,«Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Η ταινία «Top Gun: Maverick» θα κάνει την πρεμιέρα της φέτος στις Κάννες σε σενάριο του Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, κι ανάμεσα στους ηθοποιούς που πλαισιώνουν τον Τομ Κρουζ βρίσκονται ο Μάιλς Τέλερ, ο οποίος ερμηνεύει τον γιο του Γκουζ, ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, κι η Τζένιφερ Κόνελι, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως «Αϊσμαν».

Η ταινία «Top Gun: Maverick» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Μαΐου.