Τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη την «κάνουμε ταράτσα»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 04 FEB 2014  /  Flix Team

Από τις 20 έως και τις 24 Αυγούστου 2014, τέσσερις ταράτσες της Θεσσαλονίκης θα γίνουν αυτοσχέδια θερινά σινεμά και θα φιλοξενήσουν προβολές κλασικών ταινιών και έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει ένα διαφορετικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Τέσσερις ταράτσες θα μετατραπούν σε θερινούς κινηματογράφους, με τις τρεις από αυτές να φιλοξενούν προβολές κλασικών ταινιών και τη μία να παρουσιάζει το διαγωνισμό «360° Taratsa film Festival» με ταινίες μικρού μήκους.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν καλλιτέχνες ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας (18 και άνω).

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και την 17η Απριλίου. Αίτηση συμμετοχής για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Το θέμα του διαγωνισμού τη φετινή χρονιά είναι «360°». Οπως αναφέρει το επίσημο δελτίο τύπου: «Ενα θέμα, το ίδιο ανοιχτό όπως και ο τίτλος του, ελεύθερο. Ελεύθερο να αφήσει τον κάθε ένα να σκεφτεί, αλλά και να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους με βάση τις σκέψεις του, τα όνειρά του, τις φιλοδοξίες του, τις φοβίες του, αλλά και τα συναισθήματά του. Ελεύθερο να εκφράσει μα και να εκφραστεί, όπως ακριβώς θέλει, σκέφτεται και γνωρίζει• με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό του καθενός.»

Η κριτική επιτροπή θα απονέμει τα εξής βραβεία στο τέλος του διαγωνιστικού κομματιού:

  • «Βραβείο Καλύτερης Ταινίας»
  • «Βραβείο Σκηνοθεσίας»
  • «Βραβείο Σεναρίου»

Το «360° Taratsa film Festival» διεξάγεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Επί Σκοπόν» με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τις δράσεις που θα πλαισιώσουν την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας».

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στο e-mail info@taratsafestival.com

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.