Industry

«May December»: ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει ταινία με τις Τζούλιαν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν

στα 10

Δηλώνει μάλιστα έτοιμος να πουλήσει το πρότζεκτ στη φετινή Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών.

«May December»: ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει ταινία με τις Τζούλιαν Μουρ και Νάταλι Πόρτμαν

Ο Τοντ Χέινς έχει καινούργια ταινία στα σκαριά, και θα την παρουσιάσει στην Αγορά των Καννών. Το Φεστιβάλ άλλωστε έχει αποδειχθεί πολύ φιλόξενο στον αμερικανό σκηνοθέτη: φέτος θα κάνει πρεμιέρα (εκτός διαγωνιστικού) το νέο του ντοκιμαντέρ «The Velvet Underground», αλλά και σε προηγούμενες χρονιές οι μεγάλες ταινίες του Χέινς (από τα «Velvet Goldmine», μέχρι τα «Carol» και «Wonderstruck» ) έκαναν εκεί την πρώτη παγκόσμια προβολή τους.

Διαβάστε περισσότερα: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών

Todd Haynes Juliane Moore 607

To «May December» θα είναι μία ακόμα συνεργασία με την -μούσα του- Τζούλιαν Μουρ (μετά τα «Safe», «Far From Heaven» και «Wonderstruck») και η πρώτη του με την Νικόλ Κίντμαν.

Το σενάριο που οι υπογράφει η Σάμι Μπερτς, ακολουθεί μία σταρ του Χόλιγουντ η οποία θα παίξει το ρόλο της Γκρέισι Αθερτον-Γιου, που το σκανδαλώδες ρομάντζο της με τον (23 χρόνια μικρότερο της) Τζο, οδήγησε σε έναν γάμο που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα media. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, την εποχή που οι δίδυμες κόρες του ζευγαριού ετοιμάζονται για την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο, η Σάμι πηγαίνει να μείνει με την οικογένεια για να γνωρίσει καλύτερα τη γυναίκα που καλείται να ερμηνεύσει. Ομως το βλέμμα της που θα πέσει διορατικό και σε στιγμές αδιάκριτο, θα καταφέρει να τους κλονίσει. Οι δυο γυναίκες, ειδικά, θα παρατηρήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, με τρόπο που θα τις φέρει αντιμέτωπες με την αλήθεια τους, αλλά και τους ρόλους που αναγκάστηκαν και οι δυο να αναλάβουν στην πορεία της ζωής τους...

«Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το σενάριο επιτρέπει μία υπομονετική, αργή, εμβριθή παρατήρηση των χαρακτήρων και των ιστοριών τους, ώστε να μπορεί να διερευνήσει κανείς τις ζωές τους με διακριτικότητα και ουσία...» δήλωσε ο Χέινς.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα για το 2022.

Διαβάστε περισσότερα: