Buzz

Ο Τοντ Χέινς βρήκε την Πέγκι Λι του

στα 10

Η Μισέλ Γουίλιαμς είναι έτοιμη να προκαλέσει Fever...

Ο Τοντ Χέινς βρήκε την Πέγκι Λι του

Η νέα ταινία του Τοντ Χέινς μοιάζει πραγματικά με... μέλος της οικογένειας της φιλμογραφίας του. Η σχέση του αγαπημένου σκηνοθέτη με τη μουσική έχει πλείστες όσες αποδείξεις στο έργο του (από το «Velvet Goldmine» ως το ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground). Η αγάπη του για την Πέγκι Λι, την εμβληματική τραγουδίστρια της ποπ τζαζ είναι εδώ και χρόνια δηλωμένη. Με τη Μισέλ Γουίλιαμς έχει ήδη συνεργαστεί στο «I'm Not Here» και στο «Wonderstruck», έστω με μικρούς ρόλους. Η Κριστίν Βασόν ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγός - alter ego του. Και τώρα, όλ' αυτά μαζί συνδέονται στο φιλμ «Fever», από το πασίγνωστο τραγούδι της Πέγκι Λι, που ετοιμάζει την ομάδα του για να ξεκινήσει γυρίσματα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Τοντ Χέινς, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα, στην πιο queer συνέντευξη Τύπου που είδε ποτέ το Φεστιβάλ

μισέλ γουίλιαμς 607

Η ταινία βρισκόταν καιρό σε συζητήσεις, με την προοπτική να πρωταγωνιστήσει η Ρις Γουίδερσπουν - η οποία, τώρα, κρατά το ρόλο της συμπαραγωγού. Το σενάριο υπογράφει ο Νταγκ Ράιτ (της φήμης του «Quills»), ενώ ένα ακόμα μεγάλο όνομα προστίθεται, απρόσμενα, στους συνεργάτες, ως executive producer. Η Μπίλι Εϊλις θέλει να συμβάλλει στο φιλμ, ως φανατική θαυμάστρια της τραγουδίστριας: «Από μικρή άκουγα διαρκώς μουσική,» είχε δηλώσει στο Variety, «Φρανκ Σινάτρα, Πέγκι Λι, Ετα Τζέιμς, Τζόνι Μάθις, τέτοιους καλλιτέχνες. Ολα τα τραγούδια τους είχαν μια τέλεια δομή.»

Διαβάστε ακόμη: Μισέλ Γουίλιαμς & Κέλι Ράιχαρντ ξανά μαζί

πέγκι λι 607

Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα προσεγγίσει ο - ποτέ κοινότυπος - Τοντ Χέινς τη βιογραφία της Πέγκι Λι. Η σταρ της μουσικής διατήρησε ζωντανή την καριέρα της για επτά δεκαετίες, ήταν, ταυτόχρονα, συνθέτης, στιχουργός, έγραψε μουσική για ταινίες, εμφανίστηκε ως ηθοποιός κι ηχογράφησε conceptual άλμπουμ όπου συνδύαζε μουσική και ποίηση. Χωρίς αμφιβολία, πάντως, he's gonna treat her right. Θυμηθείτε παρακάτω γιατί το Fever έγινε κλασικό...