Buzz

«Dry Run»: Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία του Τοντ Χέινς

στα 10

Αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά μια ιστορία που δεν αποτελεί προσωπικό του πρότζεκτ, ο δημιουργός του «Carol» ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει ένα φιλμ για την οικογένεια ΝτιΠόντ.

«Dry Run»: Αυτή θα είναι η επόμενη ταινία του Τοντ Χέινς

Αν και η τελευταία του ταινία, το περσινό «Wonderstruck», δεν είχε τον αντίκτυπο που ήλπιζε (και ελπίζαμε), αποφέροντας ενδεχομένως τις πιο χλιαρές κριτικές ολόκληρης της εκλεκτικής φιλμογραφίας του, ο Τοντ Χέινς δεν απογοητεύεται εύκολα. Αντιθέτως, μοιάζει να διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του, καθώς ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground, αλλά και μια τηλεοπτική μίνι σειρά για τον Σίγκμουντ Φρόιντ.

Δίπλα σε αυτά τα δύο ήδη εξαιρετικά φιλόδοξα κι ενδιαφέροντα σχέδια, μπορείτε πλέον να προσθέσετε και την επόμενη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Dry Run».

Το φιλμ βασίζεται σε ένα άρθρο των New York Times, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον δικηγόρο που τόλμησε να εναντιωθεί στην εταιρεία-κολοσσό των χημικών, DuPont.

Διαβάστε ακόμη: Βρέθηκε ο - μετά την αποχώρηση του Ντάνι Μπόιλ - σκηνοθέτης του «Bond 25»!

Dry Run 607 Το άρθρο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία

Αυτή είναι ίσως και η πρώτη φορά που ο Χέινς αναλαμβάνει κατά παραγγελία να σκηνοθετήσει μια ταινία που δεν αποτελεί προσωπικό του πρότζεκτ.

Ο Μαρκ Ράφαλο εκτελεί χρέη παραγωγού στην ταινία, και είναι αρκετά πιθανό να αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ρόμπερτ Μπάιλοτ, ο οποίος εργαζόταν ως εταιρικός συνήγορος υπεράσπισης για οκτώ χρόνια όταν αποφάσισε να αναλάβει μια περιβαλλοντική αγωγή εναντίον της εταιρείας DuPont. Οι δικαστικές μάχες που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι σκανδαλώδεις ευθύνες της εταιρείας στη μόλυνση του περιβάλλοντος για ολόκληρες δεκαετίες.

Εκ πρώτης όψεως, η ιστορία (που ακούγεται περισσότερο ως δικαστικό δράμα) μοιάζει μάλλον αρκετά μακριά από τα ενδιαφέροντα και τις εμμονές του Χέινς, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα τη χειριστούν και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν οι σεναριογράφοι Μάριο Κορία και Μάθιου Κάρναχαν.

Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία της οικογένειας ΝτιΠοντ, μιας από τις πιο διάσημες και πλούσιες στην Αμερική, είναι από μόνη της αρκετά ταραχώδης, ξεκινώντας όταν πρωτοέφτασαν στις ΗΠΑ, τον 18ο αιώνα, όπου πλούτισαν με την κατασκευή πυρίτιδας.

Ενα άλλο από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα της οικογένειας είναι εκείνο της δολοφονίας του Ολυμπιονίκη της πάλης, Ντέιβιντ Σουλτς, από τον Τζον ΝτιΠοντ, μια ιστορία που μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Μπένετ Μίλερ, στο «Foxcatcher» του 2014.

Διαβάστε ακόμη