Buzz

Νομοτελειακό: Ο Τοντ Χέινς βάζει μπροστά το ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground

στα 10

Και, μάλιστα, με την έγκριση του Τζον Κέιλ και της Λόρι Αντερσον και πρόσβαση σε άφθονο υλικό!

Flix Team
Νομοτελειακό: Ο Τοντ Χέινς βάζει μπροστά το ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground

Ο Τοντ Χέινς είχε ανακοινώσει ήδη πέρσι τον Αύγουστο, στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, την πρόθεσή του να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τους «Velvet Underground». Και να που, έξι μήνες αργότερα, το πρότζεκτ είναι έτοιμο ν' απογειωθεί.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει το πρώτο του ντοκιμαντέρ με θέμα τους The Velvet Underground

velvet underground 607

Με την Κριστίν Βασόν της Killer Films ως σταθερή παραγωγό του και με τη συνεργασία της Polygram και της Verve (δισκογραφικής των Velvet το '60), ο Τοντ Χέινς ξεκινά την προετοιμασία του πρώτου του ντοκιμαντέρ - μάλιστα, παρουσίασε κι ένα μικρό preview χτες, στο Artist Showcase του Λούσιαν Γκρέιντζ που, ωστόσο, δεν έχει κυκλοφορήσει αλλού ακόμη. Τα ακόμα καλύτερα νέα, είναι ότι τόσο ο Τζον Κέιλ, ιδρυτικό μέλος των Velvet, όσο και η Λόρι Αντερσον, σύζυγος του Λου Ριντ, έχουν δώσει την έγκρισή τους για την ταινία, άρα θα προμηθεύσουν τον Τοντ Χέινς με άφθονο υλικό γύρω από το συγκρότημα, που πιθανόν δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.

velvet underground 607

Μπορεί ο Τοντ Χέινς να μην έχει ξαναδοκιμάσει το είδος του ντοκιμαντέρ, αλλά η φιλμογραφία του είναι γεμάτη από μορφές της μουσικής, από την Κάρεν Κάρπεντερ («Superstar: The Karen Carpenter Story»), ως τον Μπομπ Ντίλαν («I'm Not There») και τον Ντέιβιντ Μπάουι («Velvet Goldmine», με αναφορές εξάλλου και στον Λου Ριντ και στον Ιγκι Ποπ). Ο Τοντ Χέινς δήλωσε για την ταινία, «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που ξεκινάμε αυτό το πρότζεκτ μαζί με τους ανθρώπους στη Universal Music Group, ένα ντοκιμαντέρ - το πρώτο μου, μάλιστα - για ένα από τα πιο ριζοσπαστικά και σημαντικά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο της μουσικής, τους Velvet Underground».

velvet underground 607

Ο Τοντ Χέινς έχει ήδη δηλώσει ότι το ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground, θα είναι αρκετά πειραματικό και «θα συνδυάζει στοιχεία από ταινίες, σύγχρονη τέχνη και όσα απορρίφθηκαν από την κυριαρχία της καταναλωτικής κουλτούρας σε μια πλούσια κι εύφορη εποχή της δεκαετίας του ’60 στην Νέα Υόρκη.» Εμείς έχουμε μόνο να προσθέσουμε, run run run!