Buzz

Το Χόλιγουντ απαιτεί Gun Control τώρα!

στα 10

Μια ακόμη τραγωδία σε σχολείο του Κονέκτικατ ήρθε λίγους μόνο μήνες μετά την επανεκλογή Ομπάμα, για να υπενθυμίσει ξανά τα δεινά της ανεξέλεγχτης οπλοχρησίας στην Αμερική. Από τον Μάικλ Μουρ μέχρι τη Μια Φάροου, μερίδα του Χόλιγουντ εκλιπαρεί για Gun Control τώρα!

Το Χόλιγουντ απαιτεί Gun Control τώρα!

Λίγους μόνο μήνες μετά τα γεγονότα του Ιουλίου στην προβολή του «Σκοτεινού Ιππότη: Η Επιστροφή» στην Ορόρα του Κολοράντο (διαβάστε περισσότερα εδώ), μια ακόμη μαζική δολοφονία σε σχολείο του Κονέκτικατ, χθες 14 Δεκεμβρίου του 2012 με τραγικό απολογισμό 29 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους 20 παιδιά, συνεχίζει τον κύκλο θανάτου που μοιάζει με την πιο ανοιχτή πληγή της Αμερικής εδώ και χρόνια.

Ο Μάικλ Μουρ (το δικό του «Bowling for Columbine» του 2002 ήταν η αρχή μια συζήτησης για τον έλεγχο της οπλοχρησίας που δεν έγινε ποτέ) έδωσε στο λογαριασμό του στο twitter τα αποθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία: «Είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για ένα έθνος που διακατέχεται από οπλομανία; Οχι, είναι πολύ αργά. Τουλάχιστον 31 μαζικές δολοφονίες σε σχολεία από την εποχή του Κολουμπάιν. Ο τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των νεκρών παιδιών είναι να απαιτήσουμε έλεγχο της οπλοχρησίας, δωρεάν ψυχική θεραπεία για όλους και ένα τέλος στη βία ως κοινωνική πολιτική.»

Η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ ήταν από τις πρώτες που τον υποστήριξαν: «Τι χρειάζεται για να γίνει; #guncontrol»

Το ίδιο και η Ρασίντα Τζόουνς του «Parks & Recreation»: «Ο έλεγχος της οπλοχρησίας είναι ο μοναδικός δρόμος για την ελευθερία. Ελευθερία από τον φόβο του να χάνουμε ασυναίσθητα τόσο παιδιά. Είμαι τόσο λυπημένη. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ.»

Η Μία Φάροου έγραψε: «Ο έλεγχος της οπλοχρησίας δεν είναι πια μια συζήτηση - είναι ηθικό χρέος.»

O Πάτον Οσβαλντ συμφώνησε: «Περισσότερος έλεγχος της οπλοχρησίας, περισσότερες υπηρεσίες ψυχικής θεραπείας. Δεν είναι πια ένα debate. Δεν ήταν ποτέ.» όπως και ο Ανταμ Σάνκμαν: «Πόσοι αθώοι πρέπει να πεθάνουν πριν θεσμοθετηθεί έλεγχος της οπλοχρησίας;», με τον Αλεκ Μπόλντγουιν να γράφει: «Η μια καταιγίδα μετά την άλλη... #GunControlNow.»

Αυτή, όμως, είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος.

Ταυτόχρονα με το φιλελεύθερο Χόλιγουντ, μερίδα πολιτικών αλλά και απλών πολιτών απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στην οπλοχρησία (θεωρώντας πως αν οι καθηγητές είχαν μαζί τους όπλα θα είχαν γλιτώσει το θάνατο των παιδιών!), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ανοίγουν ξανά μια άκαιρη συζήτηση κατηγορώντας για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά των μαζικών δολοφονιών την τηλεόραση και το σινεμά ή μένουν εκστατικοί απέναντι στα δάκρυα του Μπαράκ Ομπάμα στη δημόσια διακήρυξη του λίγη ώρα μετά τη σφαγή, σαν να ήταν αυτό το πραγματικό θέμα και θέαμα της ημέρας!

Δυστυχώς, το πραγματικό μετεκλογικό τεστ του Ομπάμα (όπως επισήμανε ο Πιρς Μόργκαν του CNN) θα είναι η δράση του απέναντι στο Gun Control και η επιβολή του πάνω στο lobby των υπέρμαχων της οπλοχρησίας, ενώ όλα δείχνουν πως η πληγή αυτή θα παραμείνει ανοιχτή για πολλά ακόμη χρόνια.

Με το «Elephant» του Γκας Βαν Σαντ να μνημονεύεται κάθε φορά. Δικαίως, φυσικά, αλλά και δυστυχώς πλέον, λες και η πρακτική των μαζικών δολοφονιών έγινε - ερήμην όλων - ένα ακόμη κομμάτι της σύγρονης ποπ κουλτούρας.