Industry

To πρόγραμμα MEDIA συμβάλλει στην ψηφιοποιήση των κινηματογραφικών αιθουσών!

στα 10

Σε μια εποχή που δεν νοείται κινηματογραφική αίθουσα που να μη διαθέτει ψηφιακή προβολή, το πρόγραμμα MEDIA βοηθάει και τους Ελληνες αιθουσάρχες να μπουν στη νέα εποχή, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους θεατές.

Flix Team
To πρόγραμμα MEDIA συμβάλλει στην ψηφιοποιήση των κινηματογραφικών αιθουσών!

Συνεχίζοντας να συμβάλλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό όχι μόνο των μεθόδων παραγωγής αλλά και των συνθηκών προβολής των ευρωπαϊκών ταινιών, το πρόγραμμα MEDIA προσκαλεί τους ιδιοκτήτες κινηματογραφικών αιθουσών στην Ελλάδα να διεκδικήσουν επιδότηση για την αγορά ψηφιακής μηχανής προβολής, μπαίνοντας με αυτόν τον τρόπο δυναμικά σε μια νέα εποχή που θα ενισχύσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον θεατή αλλά και μια αγορά που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης.

Η πρόσκληση από την πλευρά του MEDIA έχει τον τίτλο «Υποστήριξη της ψηφιοποίησηςτων ευρωπαϊκών κινηματογράφων» και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους είναι η 31η Ιανουαρίου του 2012.

Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει ως στόχο να διευκολύνει τη ψηφιακή μετάβαση κινηματογραφικών αιθουσών που προβάλλουν ευρωπαϊκές ταινίες, υποστηρίζοντας τις έμμεσες δαπάνες για τηναγορά ψηφιακής μηχανής προβολής.

Η χρηματοδοτική συνεισφορά χορηγείται υπό μορφή επιδότησης και ανέρχεται έως το κατ’ αποκοπή ποσό των20.000 ευρώ ανά οθόνη.

Η επιδότηση καλύπτει τις δαπάνες που σχετίζονται με τη ψηφιακή μετάβαση των ευρωπαϊκών αιθουσών,εξαιρουμένου του κόστους της ψηφιακής μηχανής προβολής και του συστήματος ψηφιακής αποθήκευσηςταινιών.

Η υποστήριξη παρέχεται μόνο για 1 μηχανή προβολής ανά οθόνη και για έως 3 το πολύ οθόνες ανά κινηματογραφική αίθουσα.

Η αγορά της μηχανής προβολής πρέπει να γίνει στο διάστημα μεταξύ της ημερομηνίας υποβολής και της 31ηςΔεκεμβρίου 2014.

Οι υποψήφιοι οργανισμοί πρέπει:

  • Να είναι κινηματογραφικές αίθουσες πρώτης προβολής (με πρόγραμμα παρουσίασης ευρωπαϊκών ταινιών σε πρώτη προβολή εντός δώδεκα μηνών από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους στη χώρα)
  • Να είναι ανοικτοί για το κοινό εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια
  • Να διαθέτουν σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και δήλωσης εισόδου
  • Να έχουν τουλάχιστον μία οθόνη και 70 θέσεις
  • Να είχαν 520 προβολές ανά έτος όσον αφορά τις μόνιμες κινηματογραφικές αίθουσες (αίθουσες που λειτουργούν για περίοδο τουλάχιστον 6 μηνών τον χρόνο), 300 προβολές ανά έτος όσον αφορά τις αίθουσεςμε μία οθόνη (30 προβολές ανά μήνα) και τουλάχιστον 30 προβολές ανά μήνα όσον αφορά τους θερινούς/υπαίθριους κινηματογράφους (κινηματογραφικές αίθουσες που λειτουργούν για λιγότερο από 6 μήνες τονχρόνο)
  • Να είχαν τουλάχιστον 20.000 εισιτήρια κατά το προηγούμενο έτος για τα οποία καταβλήθηκε όντως κανονικό αντίτιμο.

Οι υποψήφιοι που έχουν ή πρόκειται να λάβουν μηχανή προβολής από τρίτη εταιρεία ψηφιοποίησης στοπλαίσιο συμφωνίας τέλους ψηφιακής κόπιας (Virtual Print Fee, VPF) δεν είναι επιλέξιμοι για την υποστήριξη.Επιλέξιμες θεωρούνται οι κινηματογραφικές αίθουσες που το 2011 πρόβαλαν ευρωπαϊκές ταινίες σε ποσοστότουλάχιστον 50%.

Οι επιλέξιμες υποψηφιότητες/δράσεις θα αξιολογηθούν με βάση την ευρωπαϊκή διάσταση των προβολώνστην κινηματογραφική αίθουσα κατά τη διάρκεια του 2011.

Οι προτάσεις πρέπει να αποσταλούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2013 (ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας) στη διεύθυνση: Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA), MEDIA Unit, BOUR 3/66, Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1, 1140 Bruxelles/Brussel, BELGIQUE/BELGIË

Στους φακέλους πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς:MEDIA programme – Distribution EACEA/39/12 – Digitisation of cinemas

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που υποβάλλονται με το επίσημο έντυπο της αίτησης, δεόντως υπογεγραμμένες από τον νόμιμο εκπρόσωπο του υποψήφιου οργανισμού.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, ενώ οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του ελληνικού γραφείου του MEDIA.