Buzz

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται για βιασμό 14χρονης πίσω στο 1983

στα 10

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός και πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού «Almost Family» αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Τίμοθι Χάτον κατηγορείται για βιασμό 14χρονης πίσω στο 1983

Η γυναίκα που κατέθεσε μήνυση κατά του Τίμοθι Χάτον σε αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ είναι η Σέρα Τζόνστον, η οποία δηλώνει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης του ηθοποιού όταν αυτός βρισκόταν στην πόλη για τα γυρίσματα της ταινίας «Iceman» του Φρεντ Σκεπίσι, το 1983, τρία χρόνια μετά το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε στα 20 του χρόνια για τους «Συνηθισμένους Ανθρώπους» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η Τζόνστον, στα 14 της χρόνια, μαζί με δυο φίλες της, προσκλήθηκαν από τον 23χρονο τότε Τίμοθι Χάτον και ένα φίλο του και έπεσαν θύματά τους με την γυναίκα να υποστηρίζει πως δεν μίλησε τόσα χρόνια γιατί ήταν σίγουρη πως κανείς δεν θα την πιστέψει, αλλά ένιωσε πιο δυνατή μετά το κίνημα του #metoo.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε ως βιαστής. Και τώρα;

O Τίμοθι Χάτον σε ανακοίνωσή του, μετά το δημοσιευμα στο BuzzFeed, αναφέρει: «Για τα τελευταία δυομιση χρόνια, έγω γίνει ο στόχος πολλαπλών επιθέσεων από τη γυναίκα με το όνομα Σέρα Τζόνστον, η οποία προσπαθεί να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από μένα. Με απείλησε πως αν δεν ικανοποιήσω τα αιτήματά της θα πήγαινε στον Τύπο με μια ψεύτικη καταγγελία ότι την κακοποίησα σεξουαλικά 37 χρόνια πριν στον Καναδά. Δεν κακοποίησα ποτέ την κυρία Τζόνστον. [...] Δεν θα σταματήσω να δηλώνω πως αυτή η ιστορία είναι μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού που βασίζεται πάνω σε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ.»

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα του Buzzfeed, μια από τις δύο φίλες της Τζόνστον επιβεβαίωσε την επίσκεψη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του Χάτον, η μητέρα της Τζόνστον δήλωσε πως έχει μετανιώσει πως δεν πήγαν κατευθείαν στην αστυνομία τότε, ενώ αρχικα η Τζόνστον είχε συμφωνήσει, μαζί με το δικηγόρο της, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό 135.000 δολαρίων, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε με το φόβο πως ο Τίμοθι Χάτον δεν θα κατηγορούνταν ποτέ για την κακοποίηση. Ταυτόχρονα, ένας πρώην σύντροφος της Τζόνστον πλησίασε τον φίλο του Χάτον που θεωρητικά βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου εκείνο το βράδυ, ζητώντας συμβιβασμό, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στον Χάτον να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των κατηγοριών γενικά.

Εξώδικο εστάλη και στο BuzzFeed, προκειμένου να διορθώσει την ιστορία, αφού σύμφωνα με τη νομική ομάδα του Τίμοθι Χάτον γνώριζε ήδη πριν τη δημοσίευση πως υπήρχε θέμα εξωτερικού συμβιβασμού και αμφιβολίες για τη σοβαρότητα των κατηγοριών. Το BuzzFeed απάντησε πως δεν αλλάζει τίποτα και πως η ιστορία που έχει δημοσιεύσει βασίζεται σε συνεντεύξεις με το θύμα, την κατάθεση της γυναίκας που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ και πέντε ακόμη καταθέσεις που επιβεβαιώνουν την επίθεση.

Διαβάστε ακόμη: Μπιλ Κόσμπι: «Προτιμώ να περάσω 10 ακόμα χρόνια στη φυλακή, από το να ζητήσω συγγνώμη»