Buzz

O Τιμ Μπάρτον ήθελε να κάνει μια ταινία «Dinosaur Attack!» αντί του «Mars Attacks!»

στα 10

Ευτυχώς όμως το «The Lost World: Jurassic Park» του Στίβεν Σπίλμπεργκ τον απέτρεψε να κάνει κάτι τέτοιο.

Flix Team
O Τιμ Μπάρτον ήθελε να κάνει μια ταινία «Dinosaur Attack!» αντί του «Mars Attacks!»

Η πολιτική σάτιρα του Τιμ Μπάρτον «Mars Attacks!» θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις πιο καλτ και αγαπημένες ταινίες του. Αλλά υπήρξε μια στιγμή όπου αντί για εξωγήινους να επιτίθονται στη Γη, θα βλέπαμε δεινόσαυρους.

Αυτό αποκάλυψε ο σεναριογράφος της ταινίας Τζόναθαν Τζεμς σε μια συνέντευξή του στο Inverse, λέγοντας πως ένα περίεργο δώρο που έκανε στον Μπάρτον τους οδήγησε να κάνουν την συγκεκριμένη ταινία. Ο Τζεμς είχε αγοράσει κάρτες «Mars Attacks!» και «Dinosaur Attack!», όπου έδειχναν εξωγήινους και δεινόσαυρους αντίστοιχα να σκοτώνουν ανθρώπους με αρκετά γραφικούς τρόπους.

«Δούλευα με τον Τιμ Μπάρτον εκείνη την περίοδο σε κάτι άλλο. Ηταν τα γενέθλιά του και έψαχνα για δώρο γενεθλίων. Ηταν δύσκολο να του βρεις κάτι γιατί είχε τα πάντα. Ημουν σε ένα κατάστημα δώρων, και στον πάγκο, είδα μια πλήρη συλλογή από δύο σετ καρτών. Αυτές ήταν κάρτες που έμοιαζαν με κάρτες του μπέιζμπολ. Υπήρχαν δύο σετ, το ένα που ονομαζόταν “Dinosaurs Attack” και το άλλο “Mars Attacks”. Είχαν αυτές τις φανταστικές μικρές ελαιογραφίες με αυτές τις φρικαλεότητες», είπε χαρακτηριστικά ο Τζεμς.

Διαβάστε ακόμα: Δίκαιο. Το ντεμπούτο του Τιμ Μπάρτον στην τηλεόραση θα είναι η σειρά για τη Γουένσντεϊ Ανταμς

Mars Attacks 607

Το ενδιαφέρον μέρος είναι ότι ο Μπάρτον ήθελε αρχικά να κάνει το "Dinosaurs Attack!" προτού μάθουν όμως ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζεται να γυρίσει το «The Lost World: Jurassic Park» όπου επρόκειτο να κάνει έναν δεινόσαυρο προκαλέσει τον τρόμο σε μια κατοικημένη πόλη.

«Αρχικά, επρόκειτο να κάναμε το «Dinosaurs Attack». Στη συνέχεια, όμως, μάθαμε ότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα έκανε το σίκουελ του “Jurassic Park” όπου επρόκειτο να βάλει δεινόσαυρους να επιτεθούν στο Λος Αντζελες. Ο Τιμ είπε τότε “ας το κάνουμε ως ταινία καταστροφής”. Ο Τιμ κι εγώ είδαμε το “Towering Inferno” πιθανότατα περίπου ένα χρόνο πριν, μαστουρωμένοι. Και αν παρακολουθήσετε το “Towering Inferno” ενώ είστε μαστουρωμένοι είναι ξεκαρδιστικά αστείο», συνέχισε ο Τζεμς.

Μπορεί το «Mars Attacks!» όμως να αποδείχθηκε μια εισπρακτική αποτυχία για τον Μπάρτον, η ταινία κατάφερε να αγαπηθεί αρκετά μέσα σε αυτά τα χρόνια δίνοντάς της έτσι μια θέση στις πιο καλτ ταινίες του σκηνοθέτη.