Buzz

Ο Τι Γουέστ πιστεύει πως η Μία Γκοθ άξιζε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για την ερμηνεία της στο «Pearl»

στα 10

Μπορεί να μην τον νοιάζουν και τόσο τα Οσκαρ, αλλά παραδέχεται πως «θα ήταν ανέντιμο να πω ότι το να κερδίσεις ένα Οσκαρ δεν θα ήταν φοβερό.»

Ο Τι Γουέστ πιστεύει πως η Μία Γκοθ άξιζε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για την ερμηνεία της στο «Pearl»

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά τα μέλη της Ακαδημίας δεν παύουν να σνομπάρουν ταινίες από κάποια κινηματογραφικά είδη από τις υποψηφιότητες των Οσκαρ, και πόσο μάλλον από το να κερδίσουν ένα πολυπόθητο βραβείο.

Ενα από αυτά είναι φυσικά και το είδος του τρόμου, με τη Μία Γκοθ, την πρωταγωνίστρια των ταινιών του Τι Γουέστ «X» και «Pearl», η οποία ακούγονταν πως θα μπορούσε να ήταν υποψηφία στον Α’ Γυναικείο Ρόλο για την ερμηνεία της ως την αιμοδιψή δολοφόνο Περλ, ειδικά μετά και τα διθυραμβικά λόγια του Μάρτιν Σκορσέζε για την ταινία, να αναφέρεται στη γενική απαξίωση των ταινιών τρόμου από την Ακαδημία.

Σε αυτό αναφέρθηκε και ο σκηνοθέτης Τι Γουέστ ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα The Independent, είπε πως ο Μία Γκοθ άξιζε να αναγνωριστεί στη φετινή τελετή απονομής για την ερμηνεία της στο «Pearl». «Εξαρτάται από το πόσο σοβαρά παίρνεις κάτι σαν τα Οσκαρ. Αν το πάρετε πολύ σοβαρά, τότε ίσως θα παρατηρήσετε ότι ένα συγκεκριμένο είδος ταινίας δεν υπάρχει τόσο πολύ, αλλά επίσης ίσως τα Οσκαρ βραβεύουν ταινίες που αντιπροσωπεύουν ένα διαφορετικό μήνυμα.»

Διαβάστε ακόμα: Το «Frankenstein» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο βρήκε τα πρώτα μέλη του καστ του

pearl

Ενώ ο Γουέστ σημείωσε ότι δεν ενδιαφέρεται «πραγματικά» για τα Οσκαρ, πρόσθεσε «θα ήταν ανέντιμο να πω ότι το να κερδίσεις ένα Οσκαρ δεν θα ήταν φοβερό. Είμαι βέβαιος ότι θα ήταν υπέροχο, αλλά αν έχει τόση σημασία για σένα, αναπόφευκτα αυτό θα κάνει πιο μίζερη τη ζωή σου. Για τη Μία κατά τη γνώμη μου άξιζε [μια υποψηφιότητα], αλλά ταυτόχρονα, δεν νιώθω ότι αφαιρεί κάτι από αυτό που έκανε. [Ενα Οσκαρ] θα ήταν απλώς μια ωραία προσθήκη.»

Η Ακαδημία έχει αναγνωρίσει έργα τρόμου στο παρελθόν. Το «Η Σιωπή των Αμνών» κέρδισε την καλύτερη ταινία, ενώ ο Πιλ κέρδισε το Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το «Τρέξε!». Αυτή η ταινία κέρδισε επίσης υποψηφιότητες για την καλύτερη σκηνοθεσία και την καλύτερη ταινία, όπως και το «Η Εκτη Αίσθηση». Αλλά μια ταινία τρόμου που αναγνωρίζεται από την Ακαδημία εξακολουθεί να φαίνεται σαν να πρόκειται για την εξαίρεση στον κανόνα.