Buzz

Μα την Θαντέρα! Οι «Thundercats» γίνονται ταινία

στα 10

Επιτέλους μετά από χρόνια προσπαθειών, η αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '80 ετοιμάζεται για το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

Μα την Θαντέρα! Οι «Thundercats» γίνονται ταινία

Οι «Thundercats», η πολυαγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’80, ετοιμάζονται για το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο, με τον σκηνοθέτη των «You’re Next», «The Guest» και του πρόσφατου «Godzilla vs. Kong» Ανταμ Γουίνγκαρντ να έχει αναλάβει να την σκηνοθεσία της ταινίας και την Warner Bros. της παραγωγή της.

Το Deadline αναφέρει στο άρθρο του πως μια ταινία με θέμα μια ομάδα από ανθρωποειδή γατιά οι οποίοι φτάνουν στην Τρίτη Γη, μετά την καταστροφή του πλανήτη τους Θαντέρα, και προσπαθούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας διάφορες δυσκολίες και εχθρούς, ανάμεσά τους και μια ομάδα από Μεταλλαγμένους αλλά και την υπεραιωνόβια μούμια τον Μαμ-Ρα. Ενα πρώτο σενάριο είχε γραφτεί από τον Ντέιβιντ Κόγκενσαλ, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Scream», αλλά ο Γουίνγκαρντ φαίνεται πως θα το ξαναγράψει από την αρχή. Ο ίδιο είχε δηλώσει μάλιστα πως «κανείς, σε ολόκληρη την Γη, δεν γνωρίζει και δεν έχει σκεφτεί τόσο πολύ τους “Thundercats” όσο εγώ».

Διαβάστε ακόμα: To μέγεθος μετράει! Το «Godzilla vs Kong» βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου box-office

adam wingard 607

Η Warner προσπαθούσε από το 2007 να κάνει μια ταινία βασισμένη στους «Τhundercats», αλλά ποτέ δεν βρήκε τον σωστό τρόπο να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα υπήρχε μια φήμη πως η ταινία του Μάικλ Μπέι «6 Underground» ήταν ένα κωδικό όνομα για ταινία των «Thundercats». Τελικά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν.

Ο Γουίνγκαρντ είχε δηλώσει στο Deadline πως ήταν μεγάλος φαν της σειράς από πολύ μικρή ηλικία κι όταν ήταν δημοτικό οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύαν επειδή είχε γράψει ένα σενάριο 270 σελίδων για μια ταινία «Thundercats», ενώ αναφέρει πως είναι όνειρο ζωής να κάνει κάτι τέτοιο. «Εμαθα πως υπήρχε ένα σενάριο των “Thundercats” εκεί έξω και το είχαν μερικοί από τους παραγωγούς μου στο “Death Note”. Τους είπα πως θέλω να το ξαναγράψω μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου Σάιμον Μπάρετ. Είναι ένα τεράστιο πάθος μου. Κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν γνωρίζει ούτε έχει σκεφτεί τόσο πολύ για τους “Thundercats” όσο εγώ. Μου έδωσαν τα ηνία. Το είδα ως ευκαιρία να κάνω έναν νέο είδος ταινίας επιστημονικής φαντασίας που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Εχει μια πλούσια μυθολογία, οι χαρακτήρες είναι φανταστικοί. Τα χρώματα. Θέλω να κάνω μια ταινία “Thundercats” που θα σας οδηγήσει πίσω στην αισθητική της δεκαετίας του '80. Δεν θέλω να ανακαλύψω εκ νέου τον τρόπο που δείχνουν. Θέλω να μοιάζουν με “Thundercats”. Δεν θέλω να το γυρίσω ως live action ταινία. Δεν θέλω να μοιάζει με το “Cats”, με όλο τον σεβασμό προς τον σκηνοθέτη το οποίο δεν θέλω να κακολογήσω όπως έχει κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Θέλω να κάνω μια ταινία που δεν έχετε ξαναδεί. Μια υβριδική ταινία CGI που έχει υπερ-ρεαλιστική εμφάνιση και κατά κάποιο τρόπο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ κινούμενων σχεδίων και CGI. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης, και ο Σάιμον Μπάρετ και εγώ ξεκινάμε να γράφουμε το σενάριο τώρα», δήλωσε ο Γουίνγκαρντ.

Από τις δηλώσεις του και μόνο ο Γούινγκαρντ δείχνει αρκετά για το πρότζεκτ του το οποίο το παρουσιάζει ως κάτι το αρκετά φιλόδοξο. Το αν θα πετύχει ή θα είναι ένας ακόμα στο Χόλιγουντ ο οποίος θα καταστρέψει τα παιδικά όνειρα πολλών, μέλλει να φανεί. Η ταινία «Thundercats» μπορεί να μην έχει ακόμα κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά ας απολαύσουμε την εισαγωγή της σειράς κινουμένων σχεδίων, η οποία κράτησε για τέσσερα χρόνια (1985-1989), και ας ελπίσουμε πως όλα θα δείχνουν το ίδιο καλά και στην ταινία.