Buzz

All hail the king. Πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Woman King» με την Βαϊόλα Ντέιβις

στα 10

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

All hail the king. Πρώτο τρέιλερ της ταινίας «The Woman King» με την Βαϊόλα Ντέιβις

Η οσκαρική περίοδος ξεκινάει παραδοσιακά από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς πολλές είναι οι ταινίες, οι οποίες θα παρελαύνουν στα βραβεία το χειμώνα, πρεμιέρα τους σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ εκείνη την περίοδο. Φέτος μια από αυτές είναι και η ταινία «The Woman King» σε σκηνοθεσία της Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ, σενάριο της Ντέινα Στίβενς και με πρωταγωνίστρια την Βαϊόλα Ντέιβις.

woman king

Πρόκειται για την ιστορία της στρατηγού Νανίσκα και του στρατού αμαζόνων του Βασιλείου της Δαχομέης της Δυτικής Αφρικής, γνωστό σήμερα ως Μπενίν, και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα. Τις φωτογραφίες αυτές ανέβασε η Βαϊολα Ντέβις στο twitter της γράφοντας «είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι ενθουσιασμένη που θα ζωντανέψω αυτή την απίστευτη ιστορία αυτών των badass γυναικών πολεμιστών».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης και οι Τούσο Μπεντού, Λασάνα Λιντς και ο Τζον Μπογιέγκα στον ρόλο του Βασιλιά Γκέζο. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο πριν κυκλοφορήσεις στις αίθουσες της Αμερικής στις 16 Σεπτεμβρίου.